Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek, ha 37 évesen úgy...

Mit tegyek, ha 37 évesen úgy érzem, hogy elrontottam az életemet?

Figyelt kérdés

2021. okt. 26. 22:05
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
9, az orvos azt mondta, hogy egyek kevesebbet. Hiába kértem, hogy nézzem meg, adjon beutalót, azt mondta, hogy a mostani helyzetben csak indokolt eseteket fogad és én nem vagyok az. A házasságom jó, csodás férjem van, szeret, szeretem és a legjobb apa.
2021. okt. 26. 22:47
 12/21 anonim ***** válasza:
Ha a háziorvos nem hajlandó veled foglalkozni, elmehetsz nőgyógyászhoz. Nem kell beutaló, csináltass egy részletes hormonvizsgálatot, akár még tovább is küldhet endokrinológushoz, ha szükséges.
2021. okt. 26. 22:53
 13/21 anonim ***** válasza:
51%
Ha csodás férjed lenne, nem érzenéd maga ilyen pocsékul mellette.
2021. okt. 27. 08:28
 14/21 A kérdező kommentje:
12, voltam nőgyógyásznál, ő UH-gal PCOS-t állapított meg. Elküldött endokrinológushoz, ott nem tudtak időpontot adni. Azt mondták, hogy hívjam őket novemberben, mert akkor tudnak valószínűleg 3 hónapra előre időpontot adni. Ezeket a nyilvánvaló köröket én is lefutottam, csak az állami rendszerben kb. hiába az igyekezet, ha nem fogadnak. Próbáltam a háziorvostól segítséget kérni míg nem jutok be szakorvoshoz, ő elhajtott, a nőgyógyász meg azt mondta, hogy ez endokrinológiai hatáskör.
2021. okt. 27. 08:45
 15/21 anonim ***** válasza:
Mostanában sajnos ilyen a egészségügy, de függetlenül attól, hogy van-e valamilyen emésztési problémád az étkezési szokásaid változtatásával le tudsz fogyni, mozogni sem kell. Sportolni az egészséges ízületek és a szív miatt érdemes. Először ki kell tapasztalni, hogy mennyi kalória mellett indul meg a fogyás. Sokkal egyszerűbb nem megenni valamit mint ledolgozni edzéssel az annak megfelelő kalóriamennyiséget. Ne egyél gyorsan felszívódó szénhidrátokat (liszt, cukor). Zöldség, gyümölcs, zsírszegény hús.
2021. okt. 27. 09:26
 16/21 A kérdező kommentje:
15, IR-diétát csinálok július vége óta. Nem szakember állította össze, egyszerűen betartom az alapelveket, napi 160 gramm szénhidráttal számolva. Egyetlen grammot sem fogytam. Próbáltam futni, de iszonyúan fáj a térdem és a bokám.
2021. okt. 27. 09:49
 17/21 anonim ***** válasza:
Akkor nincs szükséged 160g ch-ra. De végső soron úgyis a kalóriamennyiség számít, azt kell számolni. Ne fuss, legfeljebb bicikli vagy séta.
2021. okt. 27. 10:06
 18/21 A kérdező kommentje:
A diéta betartása lelkileg nekem nem gond, csak pl. autót nem tudok vezetni, mert iszonyú szédüléseim vannak. Így a munkában is akadnak gondjaim, de nyilván ezzel egyetlen orvost sem tudok meggyőzni arról, hogy meg kellene hallgatni.
2021. okt. 27. 10:16
 19/21 anonim ***** válasza:

Üzemorvos? A háziorvost cseréld le és jelentsd fel az önkormányzatnál, olyan nincs, hogy nem lát el. Magánorvost nem tudsz kifizetni? Ha nem, akkor meg kénytelen vagy kivárni az időpontot az endokrinológushoz,onnantól már sínen leszel. Illetve legalább egy TSH-t csináltass magánlaborban, mert abból kiderül, hogy nincs-e pajzsmirigy-alulműködésed. Hány kiló és hány centi vagy? Erre a kérdésre ne hagyd ki a választ, mert fontos. Ellentétben egy korábbi válasszal saját tapasztalatból mondom, hogy mozgás nélkül nem megy. Mitől szédülsz? Csak nem a kevés evéstől? Ne fuss, ha nem bírod, hanem sétálj. Naponta legalább egy órát, plusz tornázz. A térdedet vizsgáltasd ki reumatológussal: kopás? gyulladás? Azt is kezelni kell. Ha kopás, Proenzi tabletta a csodaszer recept nélkül. Biztosítja, hogy tudj járni.

Azzal a válasszal én is egyetértek, amelyik kétségbe vonja a házasságod tökéletességét: aki boldog, annak nincs túlevése (kivéve, ha tényleg komoly hormonális baja van és attól nem tud lefogyni) és önbizalomhiánya. Fontos, hogy elfogadd magad túlsúllyal is. Egy boldog párkapcsolatban élő embernek meg se fordul a fejében, hogy elrontotta az életét, hiszen ott van mellette a szerető párja, hogy rontotta volna el?

2021. okt. 27. 14:03
 20/21 A kérdező kommentje:
Egyéni vállalkozó vagyok, nincs üzemorvosom. A magánt nem tudom kifizetni sajnos. 170 centi vagyok és 75 kg. 55 kilósan estem teherbe, a szülés után 69 kiló voltam, a szoptatás alatt 78 kilóra híztam, abból 3 kilót tudtam leszenvedni, de megálltam a mostani súlyomnál.
2021. okt. 27. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!