Mit tegyek, ha egy film egy film nagyon rossz hatással volt rám gyerekként és elrontotta az életemet?
Nem jó szó rá a trauma, olyannyira széjjel mentem rajta érzelmileg, hogy nem lehet leírni. Annyira befolyásolt, hogy mindentől féltem évekig. A kutyáktól, a nagy darab fiúktól, a szerelemtől, az utcára kimenni, a felnőttektől. Nem akartam sportolni, izmosodni, fiúkkal játszani. Még most is van olyan félelmem 30 évesen alkalmanként, hogy jön egy idegen férfi pl. a barátnőm expasija és jól megver, vagy akárki megver, csak, mert nem tetszek neki vagy véletlenül ráöntöm az italomat a kocsmában. Csoda, hogy van barátnőm most, mert ez eléggé meggátolt benne, hogy számítottam rá, hogy majd jön egy idegen csávó is jól megver engem.
Meg nehéz észrevennem, hogy nem kell nagy darab, izmos csávónak lennem vagy nem kell a legjobbnak lennem, ha bármit el akarok érni.
Pszichológushoz most is járok, de másik filmről beszéltem neki. Erről is kellene, de egyszerűen nehéz megfogalmazni ezt.
24 éves koromig nem is ismertem fel, hogy a filmtől lehet a bajom, csak az, hogy valami baj van velem. Az is közre játszhat, hogy gáznak éreztem, hogy megijedtem a filmtől gyerekkoromban, mert egy mesefilm volt.
én is gyerekként láttam.
nekem az esett le belőle, hogy de jó lenne ilyen gazdag kigyúrt szörnyetegnek lenni, aki tele van csicskákkal akik egész nap az akaratát lesik.
és de jó lenne megdugni az összes dizni hercegnő legszimpatikusabbát...bell-t:)
felnőttként pedig új értelmet nyert ez a mese.
miszerint lehetsz sátán szerű szörnyeteg szarvakkal is akár, de ha kastélyod is van mellé, akkor lehet 100 bell-ed is;)
Itt arról lehet szó, hogy a negatív érzések, félelmek már akkor benned voltak, mikor megnézted a filmet, csak ez valahogy még felszinre is hozta.
Tehát vaklamiféle érzelem vagy gondolattársítás történt, de ez nem lehet véletlen, hogy attól a filmtől . Már eleve volt valami a tudatalatidban.
Lehet, hogy segítene, ha újra megnéznéd a filmet és próbálnál rájönni az összefüggésekre. Az is valószínű, hogy ha újra megzéd és elgondolkoznál rajta, már nem lenne hatással rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!