Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit akar ez jelenteni hogy a...

Mit akar ez jelenteni hogy a boldogság egy döntés?

Figyelt kérdés
Nem értem, mert a fejemben nincs semmilyen kapcsoló amivel azonnal boldoggá tudnám tenni magam.
2021. okt. 25. 18:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

10-es helyesírás ok ettől függetlenül szerintem te látod rosszul (pertsze amit írsz az még jó hogy muszáj fejlődnünk de ez nem a boldogság alapja!)

fejben el döntheted hogy te rákos létedre műtét előtt és az orvosok sem tudhatják hogy most mi lesz bekapcsolod a gombot és happy time!

döntés? ja várj mikor is van tényleges döntésed? nagyon kevés alkalomkor mert nagyon sok dolog tőled függetlenül történik!!!

a boldogság nem egy olyan dolog hogy te most gondolsz egyet vagy úgy állsz hozzá és akkor boldog leszel mert ez csak egy idealista egó tréner mára már kókler dolog!

csak azt bántják? nem nem kell a rizsa... ha többen állnak eléd akkor csinálhatsz bármit nem fogsz győztesen kijönni főleg akkor nem ha szellemileg! nem csak azt bántják aki hagyja magát látom nem voltál még iskolai bántalmazás áldozata még... én is voltam nem egyszer volt hogy fizikálisan és volt hogy mentálisan nagyon sokszor nem hagytam magamat de még is meg történt! igen fontos hogy állj ki magadért de a szellemi bántalmazás már teljesen más tészta...

ha nem szeretnek? megint csak egy idealista utopikus dolog ami nem működik a gyakorlatban! nem kell rosszul csinálnod semmit sem sőt van olyan is amikor valaki nagyon jó szerethető ember de éppen ezért utálják sokan! ezt is láttam már párszor!

az emberiség egy nagyon irigy és illogikus faj! sokszor értelmetlen haraggal küszködnek és csak forog a gyűlölet kereke...

és akkor ott van a viszonzatlan szerelem is és hiába lehetsz te qurva jó képű/szép okos kedves jó társaság ha nem akkor nem! és neked nem más kell hanem pont az a valaki na akkor itt hogy jön a képbe a fejbe döntő boldogság? nem itt csak az van hogy jobb esetben depressziós leszel majd 1-2 év után kikeveredsz belőle rosszabb esetben traumát okoz és egész életben küszködni fogsz vele hogy miért? még ha már nem is szereted az illetőt és nemis rá gondolsz...

az meg full baromság hogy mindig minden helyzetben te döntesz!!! hol élsz te képzelet földjén? ahogy mondtam legtöbbször nem te döntesz...

de kérdem én tőled... te boldog vagy ezzel a módszerrel vagy csak el hiteted magaddal?

2021. okt. 31. 23:55
 12/19 anonim ***** válasza:

Ahahhh.. ahh. Vegigolvastam a válaszokat hát nagyon élveztem. En 4-essel ertek egyet.

Azeet ertek vele egyet mert hasonló fogalmunk van a boldogságról. Hogy mi is a boldogság. Nem akarom hpsszan kifejteni de életem azon szakaszában voltam a legboldogabb amikor viszont vödörszám ömlött a nyakamba a fekália. Betegség, egzisztencia, csaladi tragédiák, ármány stb.

Előtte voltam boldog a nyugodt es csóró, majd nyugodt módos életemben, majd sokáig boldogtalan és bántalmazott az anyagi jólétben. Szóval volt minden. De az hogy mennyire vagyok boldog ezekben a különféle helyzetekben, az attól függött hogy mennyire voltam egyben. Jól magammal.

Szóval így igaz az, hogy rajtam múlik. De az hogy mennyire tudom tartani magam abba bizony jócskan beleszól egy rossz munkahely, egy bántalmazó, egy tragédia, a stresszfaktorok MENNYISÉGE, tehát itt van igaza a másik csapatnak.

Szerintem mindkét megállapítasban van igazság, a végletesség ebben a témaban nem állja m3g a helyét.

Rengeteget tudsz tenni a boldogságodéet. Többet, mint mások. Bármilyen körülményben lehetsz te boldog ember.

2021. nov. 1. 00:40
 13/19 anonim ***** válasza:
68%

Nem dönthetünk arról, hogy mi történjen velünk, de igenis dönthetünk arról, hogy hogyan hasson ránk az a történés. Érted már?

Ajánlom figyelmedbe a titkot.

Egyébként ha rákos vagy, eldöntheted, hogy magadba zuhansz, vagy élvezed a hátralévő idődet...

Tőlünk függetlenül történnek dolgok, de a rá adott reakciónk nagyon is tőlünk függ.

A boldogság nem hipp-hopp történik, nem jelenti azt, hogy utána soha többé nem leszel szomorú. Minden érzésre szükség van, egymás nélkül nem létezne egyik sem, hiszen nem tudnánk mihez hasonlítani őket.

A boldogság inkább egy tudatos életmód, amikor a gondok ellenére is jól tudjuk érezni magunkat.

Aki hagyja magát, azt bántják. Ezt sem teljesen értetted meg. És igen, engem nem bántalmaztak semmilyen formában, mert látták, hogy nem lenne értelme. Nem lenne hatása rám, nem tudtak volna ezzel megtörni, megalázni, semmilyen reakciót nem váltott volna ki. Tudták, hogy leperegne rólam, hogy ez csak őket minősíti, az ő szegénységi bizonyítványuk. Ehhez el kell érni egy bizonyos szintre, hogy a környezeted felé ezt sugározd. Ha ezt látják rajtad, nem bántanak, nem kötnek beléd. Mindig azt nézik ki maguknak, akiket gyengének látnak, aki által önmagukat nagyobbnak tudják mutatni (nyilván tévesen).

Hiszen senki sem lesz attól több, hogy másokat kevesebbnek néz.

Soha ne általánosíts. Nincs olyan, hogy az emberiség, az emberek. Nagyon sokfélék vagyunk, nem lehet egy egész fajra ráhúzni azt, amit mondasz.

Viszonzatlan szerelem... Meg kell tanulni elengedni azt, aki nem akar velünk lenni. Hiszen te sem lennél boldog, ha valaki kényszerből lenne veled, nem? Te is valaki olyanra vágysz, aki téged akar, teljes szívéből. Tanuld meg kezelni az érzéseidet, és ne hülyézd le az eltérő véleményeket, amíg nem gondolkodtál el rajtuk.

És képzeld el, én tényleg boldog vagyok. Egyáltalán nem tökéletes az életem, nem vagyok sem gazdag, sem világszépe, problémáim is akadnak bőven, de igenis megélek minden napot és órát teljes szívemből. És én így jól érzem magam. Szeretek és szeretve vagyok, boldog vagyok. És ezt kívánom másoknak is, remélve, hogy egyszer mindenki megérti, miért nem lehet hajszolni a boldogságot.

2021. nov. 1. 00:45
 14/19 anonim ***** válasza:

Igen nagyon donthetsz hogy hogyan élvezed az idődet rákos létedre mondjunk 2 kemo közt enni mozogni nincs erőd de elvezheted a maradék idődet jajgatva a fájdalomtól és ezt úgy írom hogy unaktesom rákos volt kapott mindent sugarat és kemot is! Szörnyű volt végignézni az egész családnak! Itt nincs az hogy elhagyod magad mert a kemo olyan hogy az le épít! Itt nincsen fejben dolog! Hanem fekszel kopaszon úgy hogy mindkét melledet le vágták enni nem tudsz mozogni és egész nap jajgatsz a fájdalomtól… ja igazad van biztos… fejben dől el!

De az egész fajra rá lehet huzni mert ha 80%-a az akkor az!

Nagyon kevés ember van aki nem irigy ez egy nagyon ritka képesség

Meg kell tanulni el engedni? Na itt nem erről van szó mert hiába engeded el amikor folyamatosan rá gondolsz! Ez nem boldogság kezelése hanem a semmibe való vétele úgymond figyelmen kivul hagyása mert a sziv fájdalom meg marad! Hiába engeded el!

És bántalmazás… na itt total hülyeségeket beszélsz! Nem ezért bántalmaznak…! Hanem azert mert otthon is problémák vannak és így élik meg ők maguk is! Ez nem rólad szol hanem a bántóról mert neki van problémája amit nem tud feldolgozni és ez agresszióban nyilvánul meg! Teged max azert nem bántalmaztak mert nem volt ilyen réteg! Különben a padlót nyaltam volna! 😂😅

Konkrétan én nem egyszer ütöttem vissza és volt hogy egy tömeg bunyo is lett belole! Nem volt semmi meg törés mert nem rolam szólt hanem az ő lelki nyomorukról és az ilyen embereket nem érdeklik a szegénységi bizonyítvány…!

Nagyon nagy alom világban élsz ez ügyben… ezt nem érted! én ertem hogy te mit mondasz csak épp hülyeségnek tartom főleg ezt mert abszolut nincs rá látásod erre és total félre beszélsz de már csak ebben is neked van igazad… 😂😅

Az érzéseimet meg tanultam kezelni különben az emberek többségét agyon vertem volna… 😂 sajnos én nem abban a luxusban éltem hogy mindneki normalis hanem sokszor voltak farkas törvények (nem otthon… ezért sem bántalmaztam én senkit sem…) de ez mellékes már

Kérdem én 2 kemo közt hogy a fszba legyen az a nő boldog akinek le vágták mind két mellét kopasz egésznap jajgat a fájdalomtól és még enni sem tud?!? Hol van itt az a gondolkodás?!

2021. nov. 1. 01:01
 15/19 anonim ***** válasza:

Őszintén meg mondom te valami idealista f@szságokról beszélsz ami papíron hu de jó de gyakorlatban nem mukodik mint a kommunizmus…

Az idealizmus sosem működő képes mert a világ ennél bonyolultabb valamint nincsen totális uralmunk a dolgokra valamint nem csak a belső éned van! Hanem ott van a;

Külső éned

A társadalmi éned

A családi háttér

A környezeti tényezők

Más emberek énjei és az ezekkel való kapcsolat!

Egyszóval több olyan dolog van amire nincs ki hatásod illetve amire fél kihatasod van! Ilyen a külső és a társadalmi én! Ugye szuper ego meg a test-egészség

A belső énedre 100%-os uralmad van

De ott van még a környezet a családi háttér és a többi ember amire viszont 0% uralmad van! Ezért sem mukodik a hulye idealizmusod meg az ego trainer duma sem mert még a rákos betegséget is meg akarnad magyarázni hogy azert szomorú mert nem akar boldog lenni mert nem úgy áll hozzá! 😕 na ez viszont nagyon undorító!

Az meg + hogy a te boldogságod az nem egyenlő mindenki más boldogságával! Mert lehet neked ez a boldogság de a többi embernek megint más az amitől boldog lehet!!!

Speciel nekem az nem boldogság hogy nem veszem figyelembe azokat a dolgokat és elhitetem magammal hogy boldog vagyok aztán majd 20 év múlva vissza köszön…

2021. nov. 1. 01:09
 16/19 anonim ***** válasza:
Optimista gondolkodással, jó tulajdonságaid kiaknázásával, az élet szépségének megtalálásával és mindannak értékelésével, amid van, képes vagy boldoggá tenni saját magadat bármilyen élethelyzetben.
2022. jún. 18. 17:23
 17/19 anonim ***** válasza:
49%

Csak a kiemelés miatt leírok egy nézőpontvaltast:

Utálom a jelenlegi lakhelyem kicsi szűk atverős hazug szomszédokkal stb

Kimentem külföldre ahol még kisebb helyen voltam elszállásolva, ráadasul.román bevandorlókkal, sokminden pokol volt.

Mikor hazajöttem, megörültem es boldoggá tett a kis luk szép rendezett alberletem es normális rendes embereknek láttam a szomszédokat a románok után🤣

Na pl így változik az hogy vagy boldog vagy e, vagy nem:)

2022. jún. 18. 18:28
 18/19 anonim ***** válasza:
*mikor hazajöttem, tágas nagynak lattam a kecot, amiben van tér is:) korabban meg fullasztott 🤣
2022. jún. 18. 18:30
 19/19 anonim ***** válasza:

Azt, hogy minden attól függ, hogyan állsz hozzá.

Mondok egy példát:

Most volt ballagás nemrég. Az egyik osztály magnóról hozta magukkal a zenét, ők csak dörmögtek rá és egymás hátára tartott dalszöveggel búsan vonultak, a dal is valami ilyesmi volt "egyszer véget érnek múló napjaink'

A másik osztály ukuleléket pengetve nevetve vigyorogva énekelte a saját gyártmányú dalt (mondanom sem kell fejből) ami a legjobb osztályfőnökről szólt (az övékről)

Remélem érthető volta

2022. júl. 2. 22:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!