Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Faluhelyen miért szokás az...

Faluhelyen miért szokás az úttesten tolni a babakocsit?

Figyelt kérdés
Ahol nincs járda ez érthető dolog, de sokszor nem ez a helyzet. Félnek a kutyáktól, amik a ház kerítéséhez rohannak és felébresztik a babát? Rosszak a járdák?

2021. okt. 3. 22:42
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
80%
Én a rossz járdákra tiooelek. Nekem ugyan még nincs gyerekem, de a környéken van nincs járda, vagy olyan rossz hogy még a fűben is egyszerűbb lenne babakocsit tolni.
2021. okt. 3. 22:44
 2/31 anonim ***** válasza:
87%
Én már olyat is láttam, hogy betonozott járda helyett köves út volt, na azon próbálj meg bármi ilyet tolni.
2021. okt. 3. 22:51
 3/31 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk is van egy anyuka az utcában ő is az úton szokta tolni, de nem is csodálkozunk. Ha jön valaki akkor addig félre áll, nincs útban, nem zavar senkit. Amúgy sem forgalmas utca. De a járda az pocsék. Még gyalog se jó rajta menni. Gyalog is mindenki az utcán jár, mert tényleg borzalmas. Nagyon egyenletlen, lejt is, fel is van néhol repedezve. Nem igazán lehet vele mit kezdeni. De ugyan ilyen az árok és az útburkolat minősége is.

El se hiszem, hogy 2021 van és semmit nem lehet azzal kezdeni, hogy az aszfaltnak hiányzik a széle. Na mindegy, az már másik téma.

2021. okt. 3. 22:56
 4/31 anonim ***** válasza:
88%

Rosszak a jardak, sok helyen ha elmesz a haz elott akkor a kapunak nekiront a kutya es teged is es a gyereked is megilyeszti.

Gondolom nem kellemes a babakocsit a jaradan levo csatornan attolni sem. Vannak helyek ahol nagyon meredek a jarda 2 haz kozt, van ahol lepcso van, bizonyos hazak elott beton jarda sincs.

En ezt tapasztaltam mikor falun laktam. Akkor nem volt gyerekem de nem tologatnam ott en sem. A szuleim szomszedjanak a telke magasabban van, igy a jarda is nagyon meredek ahogy vegeter az o jardajuk. A masik oldalt egy regi haz van ahol jarda sincs.

Varoson legalabb jobbak a jardak, legalabbis a belvarosi reszen, gondolom a varos karbantartja oket.

Kulfoldon lakunk, itt nincs mindenhol jarda de ahol van ott normalis es egyseges minden haz elott, nincs olyan hogy egyik haz elott felvan toredezve, a masik haz elott meg olyan sima hogy szinte elcsuszol rajta ha esik az eso.

2021. okt. 3. 22:58
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
A kutyák miatt. Ahogy a #4-es is írta.
2021. okt. 3. 23:13
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
Rosszak a járdák, szűkek a járdák, egyszercsak még rosszabb minőségű vagy nincs is és igen, a kutyák..
2021. okt. 3. 23:15
 7/31 anonim ***** válasza:

Nálunk pl se babakocsival, se gyereknek biciklivel, se kerekesszékkel nem lehet elférni.

Az úttest még max szénásszekérnek meg lónak lett tervezve, amikor a házak épültek, még nem voltak autók, így az úton járt mindenki.

Szóval ja, a gyalogos volt ott előbb, a járda akkor lett kialakítva valaki veteményes kertjéből amikor lebetonozták az utcát, és emiatt nem ergonómikus, sose volt igazán tervezve, csak így sikerült.

2021. okt. 3. 23:36
 8/31 anonim ***** válasza:
Mert talán olyan szar a járda?
2021. okt. 4. 07:57
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Mert sok helyen a piliscsévi motocross pályát alázó "járdák" vannak a legképtelenebb megoldásokkal "rendszerbe kötve" egymással. Naponta vehetne új babakocsit, akinek éppen az a sorsa, hogy azt kell tologatnia a tartalmával.
2021. okt. 4. 08:38
 10/31 anonim ***** válasza:
0%
Mert azt gondolják, kik, ha ők nem. A gyerek érték, ezt az eredményt tudják felmutatni az életben, így ezt minél inkább látványosan, mindenki tudtára akarják adni
2021. okt. 4. 08:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!