Tudatos vásárló vs marketing, melyik vagy?
Tudatos vásárló: utánajársz annak, amit megveszel. Összetevők, ár-érték arány, megfelelő paraméterek, kihasználtság felmérése, stb.
Marketing: megbízol a reklámokban, elhiszed, hogy azt kapod, amit mutatnak, minimális utánajárás, ismerős ajánlotta, stb.
Vannak kivételek? Melyek azok? Szerinted vásárolsz olyan termékeket, ahol túlbecsülöd az ismereteidet? Például megbízol egy márkában évek óta, eddig is ezt használtad, nem váltasz, közben a gyártó már silányabb alkatrészeket használ, hogy maximalizálja a profitot.
4. opció!
Egy új okostelefon vásárlásánál nyilván megnézek mindent,pár napig-hétig gondolkodom hogy melyik az optimális választás mert nem akarok 10-100 ezres nagyságrendeket kidobálni az ablakon úgy hogy az ominózus termék adottságait nem használom ki.
Ellenben egy új fajta tortilla-lap megvásárlásán nyilván nem gondolkodom mert ha ízlik,ha nem egy 700 forintos tétel nem fog hiányozni.
Szerintem értelmetlen ennyire két végletre bontani, hiszen van amikor az egyik van amikor a másik erősebb.
Van amit meglátok és előjön az "ez kell" érzés, és megveszem. Meg vannak dolgok főleg nagy értékűek amiknek utána járok.
Van egy fizetésem,amiből tudom,hogy ennyit szánhatok kajára,ami havi 40eft ebben csak a kaja van,pl zsemle, zöldség, gyümölcs, szalámi,tej,sajt, joghurt, hús,ebéd hozzávalók,2 élünk
változatosan eszünk mindenfélét,levest,húst, főzeléket, tésztás ételeket.
Szóval a fizetésem miatt tudatosan
Ha havi 1 milliót keresnék,le se kakantanám.
Reklámoknak nem szokásom hinni, és csak azért, mert valahol láttam, nem veszek semmit. Valamint általában csak olyan dolgokat veszek, amikre szükségem van.
Kisebb összegű terméknél, ha nem használom hosszútávon, nem szokásom utánajárni, de például ha olyasmit veszek ami drága és/vagy hosszútávra kell (telefon, minőségibb ruhadarab), akkor annak rendesen utána szoktam nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!