Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti, akik nehéz szakon vagytok,...

Ti, akik nehéz szakon vagytok, nem zavar hogy amíg tanultok, addig mások buliznak, meg élik az életüket?

Figyelt kérdés

BME mérnökinfón vagyok, ez az 5. félévem. Az eddig félévek alatt rohadt sokat tanultam, és nagyon sok mindenről lekellet mondanom (leginkább szórakozás+barátnővel programok). Jó, ennek is meglett az eredménye, mivel az évfolyam fele már rég kihullott, én meg még mindig itt vagyok(és szpm a fszt.)

Viszont most nézegettem itt a storykat, és vannak emberek, ismerőseim, akik ugyanakkor mentek egyetemre mint én, és azóta boldogan élik az életüket az egyetem alatt. Most is ez van, ez ide utazott, ez ott vásárol, ez itt gokartozik, amaz meg ott van random nőkkel. És ez sok embernél az egyetem kezdete óta így van, hetente akár több napot.

És tökre irigyelem őket, mert bár a legtöbbje olyan szakon van hogy politológia, szociológia, vagy csak simán csúsznak n évet, ahol n = 1<n<100, de legalább boldogok, és kihasználják a fiatalságukat, meg azt hogy most épp nincs lezárva az ország. És úgyis lesz jó munkahelyük mivel nagyon sok kapcsolatuk van, és biztos bemutyizzák őket valahova jó pénzért. Úgy hogy tanulniuk se kellett.

Én meg itt ülök a sok matek fölött besavanyodva, meg kiégve. Éhes is vagyok. Úgy érzem magam mint egy dementor, akiből minden jó érzést kiszívtak.

2021. okt. 2. 15:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
93%

Bár én nem mérnökinfón vagyok, hanem a világ legkönnyebb szakán (matek szak), ezért nem teljesen jogos a belepofázásom.

Viszont azért az időt kitöltöm mert dolgozom, szakkolis vagyok, demonstrátorkodom/gyakorlatot vezetek, versenyekre járok. Ez szerintem bármilyen egyszerű szakon is soknak számít, így gondoltam, hogy azért hozzá tudok szólni ahhoz hogy "irigyled akinek több ideje van?". Rövid válasz: nem.

Én is rendszeresen edzek és még szociális életem is van. Szerintem az a kulcs, hogy szereted amit csinálsz és jól osztod be az időd.

Az meg, hogy ki lesz sikeresebb a munkaerőpiacon azon is múlik, hogy mit csinálsz a tanulás mellett. Mert ugye az az alap, azt mindenki csinálja.

Szerintem egy nehéz szakon is kell a kikapcsolódás, mert utána akkor sokkal hatékonyabb lesz a munka. És ha alkalmanként nekem még a koliban kell ülnöm matekozni amíg a többiek buliznak, nem irigylem őket, mert szeretem csinálni. Senkit nem irigylek tulajdonképpen, mert az én szakom a legkirályabb (számomra), és nem cserélnék senkivel. Akkor sem, ha kétszer annyi szabadidőm lenne, vagy tudnék eleget aludni.

De minden tiszteletem nektek nehéz szakosoknak. Kitartást, remélem sikerül jól beosztani az időd és el tudsz menni kikapcsolódni! Hidd el a jót fog tenni!

2021. okt. 3. 13:48
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Engem zavar, sőt a tanulás is sokkal nehezebben megy így.

Én egy kb. mindenki által büfészaknak titulált szakon tanulok, de valójában ez is egy elég munkás szak. Nehéznek nem nevezném, viszont elég sokat kell készülnöm a tárgyaimról óráról órára, ezért elég időigényes és sok odafigyelést, tervezést igényel. Én tavaly diplomáztam volna, de passziváltam és végül még ez a két félévem hátravan az egyetemből. Szeretem a szakomat, tanulok stb., de az én szememben az egyetem messze nem csak a tanulásról szól. Emiatt az online oktatás is eléggé megviselt, de jelenleg is nagyon nehéznek érzem mert az egyetemi barátaim mind lediplomáztak, máshol tanultak tovább / kezdtek el dolgozni, elköltöztek. Így velük már nem tudom ugyanúgy tartani a kapcsolatot, nagyrészt csak a neten keresztül beszélünk stb., az egyetem városában pedig tulajdonképpen egyedül maradtam. Úgy néz ki egy napom, hogy bemegyek az óráimra, majd utána megyek tanulni vagy esetleg elmegyek sétálni, enni, edzeni stb. ha éppen ráérek, de ezeket is mind egyedül. Ettől pedig nagyon szenvedek, mert így visszagondolva nekem a tanulásban és úgy alapvetően az egyetemi életben rengeteget segített az, hogy ott voltak a barátaim. Mindent meg tudtunk egymással beszélni, támogattuk egymást, segítettünk egymásnak, eljártunk együtt ide-oda stb., teljesen más volt az egész közérzetem, motivációt is adott, ténylegesen ki tudtam kapcsolódni stb. és nagyon jó volt, hogy mindent át tudtam beszélni olyan emberekkel, akik ha nem is teljesen azonos de mindenképpen nagyon hasonló élethelyzetben voltunk. Nagyon hiányzik az az időszak és irigykedve nézek azokra, akiknek most is megvan a lehetőségük, hogy a barátaikkal legyenek, bandázzanak, egyenek, igyanak, bulizzanak, kiránduljanak, együtt tanuljanak stb., vagy egyáltalán csak van kihez szólniuk.

2021. okt. 3. 13:49
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálam is ez van.Passzívon vagyok,van 2 tárgyam matek és villanytan.Kb. napi 3-4 óra megy el ezzekkel folyamatba.Gyakorlás.S többi szabadidőmben dolgozok,hogy legyen pénz.Amikor nem passzívon vagyok sokkal durvább és többet kell tanulni.Testvéremék meg turizmuson vannak,azt jó ha heti 2-3 órát tanul.Szval ez kicsit néha engem is idegesít,de ezt választottam.Az igaz,hogy vannak igazságtalanságok,hogy náluk kilehet hagyni akár beadandót,nálunk megha 1-is hiányzik a 8-ból,akkor hiába írsz full pontos zh-kat,akkor se kapsz aláírást.Így persze,hogy elöbb-utóbb elege lesz mindenkinek egyszer...
2021. okt. 3. 15:54
 24/25 anonim ***** válasza:
97%

Nem.

Amugy szintén BME Mérnökinfón vagyok és szintén 5. félév.

Nehéz a szakunk, rengeteget kell tanulni, de szerintem még mindig nem a legnehezebbek közé tartozik.

Például a villany sokkal nehezebb és még az sincs szerintem a legdurvábbak között.

Kicsit túl dramatizálja sok mérnökinfós a helyzetet.

2021. okt. 3. 22:50
 25/25 anonim ***** válasza:
89%
A 20-aska szerintem rendkívül jól fogta meg a téma lényegét. Kedves kérdezö, kétszer is olvssad át, amit írt - megéri !
2021. okt. 4. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!