Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti, akik nehéz szakon vagytok,...

Ti, akik nehéz szakon vagytok, nem zavar hogy amíg tanultok, addig mások buliznak, meg élik az életüket?

Figyelt kérdés

BME mérnökinfón vagyok, ez az 5. félévem. Az eddig félévek alatt rohadt sokat tanultam, és nagyon sok mindenről lekellet mondanom (leginkább szórakozás+barátnővel programok). Jó, ennek is meglett az eredménye, mivel az évfolyam fele már rég kihullott, én meg még mindig itt vagyok(és szpm a fszt.)

Viszont most nézegettem itt a storykat, és vannak emberek, ismerőseim, akik ugyanakkor mentek egyetemre mint én, és azóta boldogan élik az életüket az egyetem alatt. Most is ez van, ez ide utazott, ez ott vásárol, ez itt gokartozik, amaz meg ott van random nőkkel. És ez sok embernél az egyetem kezdete óta így van, hetente akár több napot.

És tökre irigyelem őket, mert bár a legtöbbje olyan szakon van hogy politológia, szociológia, vagy csak simán csúsznak n évet, ahol n = 1<n<100, de legalább boldogok, és kihasználják a fiatalságukat, meg azt hogy most épp nincs lezárva az ország. És úgyis lesz jó munkahelyük mivel nagyon sok kapcsolatuk van, és biztos bemutyizzák őket valahova jó pénzért. Úgy hogy tanulniuk se kellett.

Én meg itt ülök a sok matek fölött besavanyodva, meg kiégve. Éhes is vagyok. Úgy érzem magam mint egy dementor, akiből minden jó érzést kiszívtak.

2021. okt. 2. 15:38
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
93%
Nem.
2021. okt. 2. 15:39
 2/25 anonim ***** válasza:
97%
Nem.
2021. okt. 2. 15:43
 3/25 anonim ***** válasza:
89%
Engem nem az zavar, hogy tanulni kell, hanem az, hogy az egyetem, az anyag, az órák, mind egy rakás szar.
2021. okt. 2. 15:45
 4/25 A kérdező kommentje:
Hmm, ez a helyes hozzáállás, nem is érem mit rinyálok itt meg foglalkozok más életével. Megyek is vissza tanulni.
2021. okt. 2. 15:45
 5/25 A kérdező kommentje:
Ja hát igen, az oktatás minőségéről ne is beszéljünk...
2021. okt. 2. 15:46
 6/25 anonim ***** válasza:
19%
Ne irigyeld. Te nem fogsz a Burger Kingben hambit sütni.
2021. okt. 2. 15:46
 7/25 A kérdező kommentje:
Az a durva, hogy tényleg volt egy ilyen hölgy ismerősöm, aki kiesett az egyetemről, és oda ment krumplit süni. Aztán megismerkedett egy csávóval, aki a NAV-nál dolgozott valami magasabb poziban, és az meg beprotezsálta a csajt a HR osztályra. Azóta ott szelektálja az embereket random generátorral, mert kb. annyira ért hozzá. És ezt elég jó pénzért.
2021. okt. 2. 15:51
 8/25 anonim ***** válasza:
99%

Én is mérnökinfós vagyok (bár nem BME), de nem zavar. Annak tudatában kezdtem el az egyetemet, hogy tanulni megyek oda és nem szórakozni.

Miért lenne nekik könnyebb, jó munkahelyet szerezni, mint neked? Legyél benne sulis projektekben, esetleg szakkoli vagy hasonló is jó lehetőség kapcsolatok építésére. Vagy ha azt nem akarod, akkor jövőre úgyis végzel, és akkor bulizhatsz.

2021. okt. 2. 15:51
 9/25 A kérdező kommentje:
Ez teljesen így van, én is a tanulás miatt jöttem egyetemre elsősorban. És ez a motiváció az első 1-másfél évben derekasan helyt is állt. De az utóbbi 6+ hónapban valami megváltozott. Lehet az online oktatás is az oka. De amikor sorra mondom le a programokat, és abból áll az életem, hogy felkelek, tanulok, lefekszek, az 1+ év után eléggé kiégetett.
2021. okt. 2. 16:01
 10/25 anonim ***** válasza:
99%
Néha tarts pár óra szünetet, nézz meg egy jó műsort, sétálj egyet, vagy beszélgess.
2021. okt. 2. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!