Zavar, ha 30 évesen 15-20évvel idősebbek letegeznek?
Inkább az zavar, amikor a kis diákmunkások, meg fiatal eladók úgy köszönnek,hogy jó napot, meg viszlát 😀
(33/N)
Szerintem mindegy. Én jobban használom a nyelvet tegeződve, szóval szívesebben használom ezt. De ha a másik vált, akkor váltani szoktam én is arra amire ő. Mert nekem igazából mindegy, ha neki az valamiért jobb, toljuk azt.
Amúgy szerintem a magázás kicsit elavult, meg nincs jó imázsa. Sacc soha nem tiszteletet fejez ki. Leginkább sacc állam használja a pór néppel szemben, vagy cégek amikor a fogyasztóikkal interaktolnak, nyilván marketing okokból.
De pl akár bankokon, meg hasonló nagy cégeken belül is tegezés van pozíció függetlenül.
Engem zavar, ha egy üzletben jó napot kívánok-kal köszönnek, mikor kb egy idősek vagyunk. Vagy, ha a gyerekek magáznak.
37F
Engem az egészben az zavar, hogy konkrétan ismerek olyan nőt, aki vérig sértődött a magázódó köszönésen illetve olyat is, aki szintén vérig sértődött a tegeződőn. :D
Senkinek nincs a homlokára írva, hogy hogy viszonyul ehhez az egészhez és valahogyan dönteni kell. Egyébként azt gondolom, hogy ez pont olyan dolog, hogy fogadni kell mindkét típusú közeledést, mert tegezve is lehet illedelmesnek lenni és magázódva is nagy bunkónak.
Igen, persze.
Alapvetően nincs bajom a tegeződéssel, de ha én magázok valakit, akkor vegye a fáradságot hogy nem tegez vissza. Utálom a "csendőrpertut", bunkónak találom az ilyen embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!