Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ennyire bunkók lettek az...

Ennyire bunkók lettek az emberek? Közel 40 éves vagyok és bemegyek egy ruha boltba vagy a McDonalds-be letegeznek. Annyi tiszteletet nem adnak meg, hogy megtiszteljenek azzal, hogy lemagáznak egy idősebb embert.

Figyelt kérdés
Semmi tisztelet nincs bennük. Általában 20 éves fiatalok. Amikor én voltam fiatal ha apám ilyet lát, 2 akkorát lekevert volna hogy kiszédülök a boltból. ezek pedig az eladók. Több panaszkönyvbe is beírtam de csak annyit kaptam, hogy kivizsgálják az esetet. semmi többet. elnézést a felháborodott stílusért, csak sok frusztráció ért ma.
2017. okt. 6. 19:14
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
92%

Én 60 éves vagyok, és semmi bajom, ha tegeznek, akár egész fiatalok is.

A tiszteletet nem a magázás jelenti, hanem a beszéd stílusa: tegezve is lehet valaki tiszteletteljes és magázva is bunkó -, de ettöl függetlenül is tisztelet nem jár "alanyi jogon", azt ki kell érdemelni.

Viszont szerintem egy olyan ember, aki képes ekkora cirkuszt csapni azért, mert mások természetesen viselkednek, nem érdemel eleve semmilyen tiszteletet!

2017. okt. 6. 19:20
 2/37 anonim ***** válasza:
91%
Inkább örülnél, hogy fiatalnak néznek...
2017. okt. 6. 19:21
 3/37 anonim ***** válasza:
93%

Csillapodjon, le, nyugalom. Csend. Béke.

Mi jót olvas Ön mostanában?

2017. okt. 6. 19:22
 4/37 anonim ***** válasza:
29%

Sajnos ez az elterjedt gyakorlat manapság, mindenkivel minél közvetlenebbül beszélni. Nem mondom, hogy ez a helyes, sőt.

Mindazok mellett meg kell jegyeznem, Ön még nem is olyan idős (vagy ha igen, akkor én kezdek félni :) )

Személy szerint én jobban szeretem, ha tegeznek, de természetesen nem kellene automatikusan mindenkit letegezni, ebben igaza van, főleg, ha szól is miatta, én elnézést kérnék, s nem erőltetném. A mekinél azonban, ha jól tudom, az eladóknak így KELL kommunikálniuk, szabályzatilag.

Megoldás? Sajnos nincs. Errefelé haladunk, nem jó irányba.

28/N

2017. okt. 6. 19:25
 5/37 anonim ***** válasza:
95%

Heló, szia!:) Én 42/F vagyok és az agyvérzés kerülget, amikor a 20 évesek jónapotoznak, meg csókolomoznak.

Meg lehet adni a tiszteletet tegezve is, és lehet valaki paraszt magázódás közben is. Szóval legyen szíves és ne rinyáljon, hanem örüljön neki, hogy fiatalosan néz ki.

2017. okt. 6. 19:26
 6/37 anonim ***** válasza:
20%

az a helyzet, hogy az angol nem tud magázni és onnan jön ez a történet

engem nem zavar

2017. okt. 6. 19:50
 7/37 anonim ***** válasza:
90%
Nyolcas! Az angolból a tegeződés halt ki, ami most van benne az a magázódás.
2017. okt. 6. 19:50
 8/37 anonim ***** válasza:
95%

Ez a protokoll a McDonaldsban és gyanítom, hogy az említett boltokban is.

Nem az eladók találmánya ez. Ezzel együtt úgy sejtem, hogy egy nyolcvanévest nem fognak tegezni, egy 30+ost meg nem tartanak olyan idősnek.

2017. okt. 6. 20:01
 9/37 anonim ***** válasza:
75%
A magázódás ki fog halni a magyar nyelvből, pont így, mint a latin-amerikai spanyolból és az angolból a tegező forma. Ez van, tegyük túl magunkat rajta.
2017. okt. 6. 20:11
 10/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, engem nem zavar, a lph-ban sem, ami tele van tízen, huszonéves diákokkal, a boltokban, üzletekben sem. És az sem zavart amikor a 16-17 éves kislány tegezett le valahol ahol gyakorlatoztam anno, egyszer.
2017. okt. 6. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!