Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ennyire bunkók lettek az...

Ennyire bunkók lettek az emberek? Közel 40 éves vagyok és bemegyek egy ruha boltba vagy a McDonalds-be letegeznek. Annyi tiszteletet nem adnak meg, hogy megtiszteljenek azzal, hogy lemagáznak egy idősebb embert.

Figyelt kérdés
Semmi tisztelet nincs bennük. Általában 20 éves fiatalok. Amikor én voltam fiatal ha apám ilyet lát, 2 akkorát lekevert volna hogy kiszédülök a boltból. ezek pedig az eladók. Több panaszkönyvbe is beírtam de csak annyit kaptam, hogy kivizsgálják az esetet. semmi többet. elnézést a felháborodott stílusért, csak sok frusztráció ért ma.
2017. okt. 6. 19:14
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
És nem, nem volt bunkó, egyáltalán nem, arany csillagom annyit dolgozott, annyira kis szorgalmas volt, az orra vére eredt el majdnem, hiába akartam segíteni neki, inkább félre lökött. *
2017. okt. 6. 20:18
 12/37 anonim ***** válasza:
87%

"A magázódás ki fog halni ... az angolból a tegező forma. "11

eredetileg az angolok olyan udvariasak voltak, hogy még családon belül is magázódtak - és kihalt a TEGEZŐ forma. A 'you' a magázás volt - mint ahogy pl az oroszban is a "'ti" "az ÖN"

"meg kell jegyezni, hogy a régi tegező egyes szám második személyű thou használata nagyon ritka, csak nyelvjárásokban, vallásos szövegekben és a költészetben fordul elő.

A modern standard angolban ehelyett a többes szám második személyű you-t használják.

[link]

2017. okt. 6. 20:26
 13/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Idős? Majd 40 évesen? A férjem elmúlt 40 és mindenkit tegez és elvárja, hogy tegezzék.

Fiatal vagy! Majd magáznak 60 évesen!

2017. okt. 6. 20:50
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Attól még, hogy magáz valaki, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy tisztel. En eltudlak ugy is küldeni a p▪csába, hogy magázlak közben, mégsem adtam meg a tiszteletet.....

14/F 😂

2017. okt. 6. 21:14
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
Egy-két generációval ezelőtt még az volt a divat, hogy a családtagok is magázták egymást, a férj és feleség egymást, a gyerekek a szüleiket. A mostani generáció már csak a nagyon időseket magázza. A következő generáció már lehet, hogy senkit nem fog. :) Ilyen a világ. Változnak a szokások, változik a nyelvünk is. Nem lettünk bunkóbbak, csak most már mások a szokások, mint régen.
2017. okt. 6. 21:19
 16/37 anonim ***** válasza:
86%

tehát 11-re még egyszer, egyszerűbben:

úgy van, ahogy írtad, a nagyon udvarias angolból kihalt a tegező forma - és mindenhol a magázós lett 'you'

De mi, mikor átvettük, akkor azt hittük a you tegezés - és nálunk lefordítva "Te" lett általános és ez a tegező forma szorítja ki az udvarias Ön-t

-már azért nem mindenhonnan, inkább csak a gyors-fogyasztói és kereskedelmi helyekről

Fogd meg-vedd meg -és vidd- húzz el a francba - ez van mögötte :D:D:D

2017. okt. 6. 21:35
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes ez a téma: ha lemagázza valaki a másikat, akkor "visszalőnek", hogy tegezz, ami nem mindig könnyű így spontán.

Ha alapból letegezik a másikat, akkor meg jön az önérzeteskedés. Fura egy világ ez nagyon.

A tegeződéssel sokkal gyorsabban, könnyebben fejezi ki magát a fél, mint az "Ön, maga, tetszik, mit kér" variánsokkal - mellesleg akkor meg ez lenne a baj... Attól, hogy valaki tegeződik, még nem jelenti azt - a mai világban -, hogy nem adja meg a másiknak a tiszteletet.

2017. okt. 6. 21:41
 18/37 anonim ***** válasza:
78%

volt idősebb papika aki előadta, hogy őt tisztelni kell, meg én 20 évesen nem tegezhetem le, de ő engem igen

akkor meg hogy is van ez? :D miért lenne neki erre több joga? főleg amilyen bunkón előadta magát :D

először magázta, de ahogy fröcsögött, meg simán letegezett én is lazára vettem, amúgy is gyökér volt

lehet neked is olyan a stílusod, hogy bárkit letegezel, akkor mi jogon várod el a magázást?

2017. okt. 6. 21:56
 19/37 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem téged nem csak ma ért sok frusztráció..
2017. okt. 6. 22:41
 20/37 zgyzgy ***** válasza:
77%

Tán ha a mekinél igényesebb helyekre járna az úr, akkor több tiszteletet kapna.

47

2017. okt. 6. 23:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!