Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ennyire bunkók lettek az...

Ennyire bunkók lettek az emberek? Közel 40 éves vagyok és bemegyek egy ruha boltba vagy a McDonalds-be letegeznek. Annyi tiszteletet nem adnak meg, hogy megtiszteljenek azzal, hogy lemagáznak egy idősebb embert.

Figyelt kérdés
Semmi tisztelet nincs bennük. Általában 20 éves fiatalok. Amikor én voltam fiatal ha apám ilyet lát, 2 akkorát lekevert volna hogy kiszédülök a boltból. ezek pedig az eladók. Több panaszkönyvbe is beírtam de csak annyit kaptam, hogy kivizsgálják az esetet. semmi többet. elnézést a felháborodott stílusért, csak sok frusztráció ért ma.
2017. okt. 6. 19:14
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, ha pofozkodsz a boltban, a rendőrök és a bíró is magázni fog;)

A neten tegeződést írja elő a net etikett;)

2017. okt. 6. 23:30
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

én is inkább tragédiaként éltem meg,amikor köszöntem a 20 körüli csajnak hogy szia,az meg visszaköszönt hogy jónapot.

amúgy meg ritka rugalmatlan dolog ezen kiakadni.

pszichológusoknál is egy alap rugalmassági teszt,hogy magázó viszonyban beszélgetés közben letegez és erre hogyan reagálsz.

nyugtázod,de ugyanúgy magázod,visszategezed,vagy igazi fafejként szóváteszed és kikéred magadnak.

és a bunkó vásárlók típusairól is könyvet lehetne írni.

pl magyar sajátosság,hogy 80%ban nem köszönnek vissza az eladónak.

szóval inkább ezen a téren kellene fejlődni ha már alapvető tisztelet adás a téma,mert az eladók is ugyanolyan emberi lények mint mindenki más.

egyszóval rendkívüli pitiáner dolog amit csinálsz a panasz könyvezéssel meg a kérdésed témájával.

és ezek alapján a bunkóhoz te közelebb állsz csak ezt nézve,mint a téged letegező eladó.

2017. okt. 7. 00:14
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Én 36 éves vagyok, de kb max 26 nak nézek ki, így szinte mindig letegeznek, szerintem meg kéne becsülni, hogy az ember fiatalabbnak néz ki a koránál, ráérnek magázni nyugdíjas koromban.
2017. okt. 7. 03:57
 24/37 anonim ***** válasza:
48 éves anyukámat is letegezte a Mekiben egy 20 körüli srác. (:
2017. okt. 7. 08:45
 25/37 anonim ***** válasza:
78%
te egy beteg ember vagy kerdezo
2017. okt. 7. 09:25
 26/37 anonim ***** válasza:
59%
Nem tudom, írták-e már, de a mekiben pl. munkaköri szerep, hogy tegezniük kell a vendéget. Amúgy engem is zavar, pedig én csak 24 vagyok. Nekem igazából mindegy, csak lehetne egységes. Pl. van, akit magázok, erre megsértődik, hogy ő nem olyan öreg. Van, aki velem egykorú, tegezném, és magáz, ezért én is váltok. Az egyetemen volt, hogy az egyik volt évfolyamtársunkat alapszak után felvették ott az intézményen belül irodai munkára, tanulmányi ügyeket intézett. Bementél hozzá, és ha tegezted (hiszen évfolyamtársunk volt), leereszkedően magázott. Szóval én annak örülnék, ha egyértelmű lenne, és mindenki ugyanúgy tartaná be a szabályokat. Mikor tini voltam, bemutatkoztam a barátnőim szüleinek, és volt, amelyik nem felajánlotta, hogy tegezzem (sose ajánlotta fel), hanem lebaszott, hogy ő nem olyan öreg még, meg a lányának mondta, de előttem, hogy mondd meg neki, hogy ne így köszönjön. Most erre mit mondjak? Hogy egy 14 ember szemében egy 40 éves igenis öreg? Szóval sok ember nem tud viselkedni, és sokan nem látszanak annyinak, ahány évesek. A buszsofőr mindig letegez, mert még érvényes a diákom, de 24 vagyok. 12 évesen meg bezzeg mindig 16-nak néztek. Minden esetre igazat adok neked, szerintem is illene magázódni, csak van, aki ezen is megsértődik.
2017. okt. 7. 10:11
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Itt a neten viszont tegeződik a legtöbb ember,ez is érdekes, ezt én is így szoktam.
2017. okt. 7. 10:12
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem örülj, hogy fiatalabbnak néznek a korodnál, ez azt jelenti, jól nézel ki a korodhoz képest.

Örülne, hogy nem nézik aszott csotrogánynak, maga vén barom!

----

Melyik volt tiszteletteljesebb a kettő közül?

2017. okt. 7. 15:16
 29/37 Sunshinedoll ***** válasza:
84%
Tessék menni akkor az Operába, meg ne a McDonaldsba tessen enni, hanem valami elegánsabb helyen, ahol van külön ruhatár.
2017. okt. 7. 16:59
 30/37 anonim ***** válasza:
23%
én nem értem, miért szólják le sokan a kérdezpt, szerintem nem csak az operában lehet illedelmesnek lenni. elég baj, hogy az egyeseknek helyhez kötött. és hagyjuk márt ezt, hogy tegezve is lehet udvarias. ez olyan,mint amikor a bátyám egyik haverja sose köszönt, de mindenki mondta, hogy lehet, hogy bunkó, de intelligens. ha olyan intelligens, akkor köszönjön.
2017. okt. 7. 19:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!