Ennyire bunkók lettek az emberek? Közel 40 éves vagyok és bemegyek egy ruha boltba vagy a McDonalds-be letegeznek. Annyi tiszteletet nem adnak meg, hogy megtiszteljenek azzal, hogy lemagáznak egy idősebb embert.
Figyelt kérdés
Semmi tisztelet nincs bennük. Általában 20 éves fiatalok. Amikor én voltam fiatal ha apám ilyet lát, 2 akkorát lekevert volna hogy kiszédülök a boltból. ezek pedig az eladók. Több panaszkönyvbe is beírtam de csak annyit kaptam, hogy kivizsgálják az esetet. semmi többet. elnézést a felháborodott stílusért, csak sok frusztráció ért ma.2017. okt. 6. 19:14
31/37 anonim válasza:
Ezekben a tegeződős üzletekben (merthogy nem mind ilyen), nem a letegezésen akad fenn a történet, hanem hogy mi a bánatot keres egyáltalán ott a kedves öregapám/öreganyám? Ne csodálkozzon senki, ha a szkinnigatyák meg a gördeszkák között matat, aztán letegezik. A szomszédban, az úri szabónál nem fogják.
32/37 anonim válasza:
Ebben is van valami, hogy nem ők a célközönség, de azért lehet látni, kivel beszél.
33/37 anonim válasza:
Én 38 éves nő vagyok, nemigen szoktak letegezni már, sajnos. :D Gondolom látszik rajtam a kor.
Pedig nagyon örülnék neki, ezt annak tudnám be, hogy fiatalabbnak hisznek.
Inkább örülj neki te is.
34/37 anonim válasza:
Teljesen igazad van kérdező. Engem is felháborít mikor olyan gyerekem lehetne korú emberek sziáznak meg tegeznek. Mondom is nekik hogy nem őriztünk együtt libát szóval Jónapot kívánok a köszönés a megszólításban beszédben meg magázás . Mint ahogy én is teszem velük. Ha nem tanította meg az apja illemre majd én kisegítem! Viszont a főnöknek szólni felesleges ,általában hasonszőrű suttyó az is ,szóval annak hiába írsz vagy szólsz mert a kapanyél lóg ki a szájukból.
35/37 anonim válasza:
#34 Ezzel a helyesírással nem kellene kapanyelet emlegetni.
36/37 anonim válasza:
én őszinte leszek: mindkettőt alkalmazom tehát a tegezést is meg a magázást is viszont jobb szeretem ha tegeznek fügetlenül attól, hogy hány éves vagyok/leszek. nekem a magázás túl nemistudom hogy fogalmazzam milyen. meg én csak jónapot-ot használok ha magázok valakit megfelelő nem lekezelő hangsújjal.
37/37 anonim válasza:
Én 21 vagyok, alapból mindekit magázok, de lassan leszokom róla, mert már többen magukra vették, mások meg csak simán megkértek, hogy tegezzem őket, és egyre nehezebb fejben tartani, hogy akkor kivel hogy. Egy nálam 20 évvel idősebbet nem tegeznék le reflexből, ahogy egy vevőt sem, ha eladó lennék, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a többség jobban szereti, ha tegezik. Én megértem azt is, aki nem, de szerintem erre nem a felháborodás a jó reakció, lehet szólni a másik embernek, valószínűleg betartják utána. A munkahelyén meg pláne nem akarnék valakit bajba keverni azért, mert ma már nem az dívik, mint apám idejében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!