Szerintetek ha valaki késik a munkahelyéről heti 1x-2x, 5-10 percet az mennyire elfogatható?
Én utálok elkésni és gyűlölöm ha valaki elkésik. A cégemnél (kereskedelem) ez büntetendő. Ha valaki egy héten kétszer elkésik akkor a jövő héten már nem nálam dolgozik. Cserébe a versenytársakhoz képest kb 10%-kal magasabb bért adok.
Ha én késhetek 5-10 percet akkor az orvos is késhet, akit egy artériás vérzéshez riasztottak?
13-as! Pl egy bolt dolgozójaként nem lehet késni a nyitásról, főleg, ha egyedül van az eladó. De pl az orvoknál kifejezetten érvényes, hogy nem a munkaidő számít. 8-16-ig dolgozik, 7:59-kor már ott van, 16:00-kor meg hazamegy, mert lejárt a munkaideje, te meg 15:55-kor odamész, mert vakbélgyulladásod van, aztán lesel, hogy akkor most mi lesz.
A késés egyébként nagyon egyszerűen ledolgozható, tovább maradással. Szerintem nem jó felfogás az, hogy aki késik, azt ki kell rúgni. A teljesítmény 1000-szer többet számít. Nekem is vannak alkalmazottaim, feladatot kell elvégezniük, nekem mindegy, hogy 6-14-ig csinálja meg, vagy 10-18-ig. Nekem az is mindegy, hogy 7 órát van a munkahelyén, vagy 13-at, mert közben saját ügyeit is intézi.
Van olyan, hogy késési engedély. Általában a más településről bejárók szokták megkapni. Bár a heti rendszerességet gondolom, náluk sem tolerálják.
Amúgy az tényleg érdekes, ha egy munkahely azt várja, hogy a dolgozó legyen rugalmas, ne legyen "9-től 5-ig"-mentalitása, de ugyanakkor késni se merészeljen egy percet sem. A rugalmas mentalitásba a későbbi kezdés is bele kellene, hogy tartozzon, nem? Ha ők elvárják, hogy én néha spontán húzzak rá 1-2 óra hosszát, én nem várhatom el, hogy megértsék, hogy spontán ilyen-olyan okokból néha negyed vagy félórával később kezdek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!