Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek ha valaki késik a...

Szerintetek ha valaki késik a munkahelyéről heti 1x-2x, 5-10 percet az mennyire elfogatható?

Figyelt kérdés

2021. szept. 29. 07:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
55%
Ha én lennék a fönök akkor nem sokáig lenne a dolgozóm. Persze, ha különleges indoka van, mert dugó, vagy más közlekedés miatt normálisan csak épphogy beesik irdőre. De ha csak szimplán rossz szokása, és magasról tesz rá, akkor repül. Mert, ha nem képes a munkakezdést komolyan venni akkor másvan sem lehet rá számítani.
2021. szept. 29. 10:53
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy milyen munkahely. Ha mást vált le, akkor nem elfogadható. Ha más ideje nem függ tőle, akkor egyébként is hülyeség a munkaidő, az lenne a lényeg, hogy a munkát elvégezze. Vagy ha beér időben, de kávézással kezd, vagy cigizni jár, vagy mással foglalkozik munkaidőben, az sokszor több időt elvehet a munkából, mint 10 perc késés.
2021. szept. 29. 11:05
 13/21 anonim ***** válasza:
68%

Én utálok elkésni és gyűlölöm ha valaki elkésik. A cégemnél (kereskedelem) ez büntetendő. Ha valaki egy héten kétszer elkésik akkor a jövő héten már nem nálam dolgozik. Cserébe a versenytársakhoz képest kb 10%-kal magasabb bért adok.

Ha én késhetek 5-10 percet akkor az orvos is késhet, akit egy artériás vérzéshez riasztottak?

2021. szept. 29. 12:07
 14/21 A kérdező kommentje:
13/ Hát akkor inkább választanám azt a - 10%-ot minthogy pár perc késésért baszogassanak. 🤷‍♂️ /Amugy igen munka válogatja, de ha alapvetően nem olyan munkakört lát el mint egy orvos, mentő stb. Nem hiszem hogy azon a pár percen sok múlna ha már heti 40-50 órákat ledolgozik valaki tisztességesen.
2021. szept. 29. 12:16
 15/21 anonim ***** válasza:
74%
Attol fugg. Ha pl olyan jarattal jon, hogy vagy egy oraval elobb erne be, vagy kicentizve, akkor ez nem keses, es ugyis tovabb maradhat. Irodaban plane. Uzletben persze ez nem lehetseges.
2021. szept. 29. 12:19
 16/21 anonim ***** válasza:
51%

13-as! Pl egy bolt dolgozójaként nem lehet késni a nyitásról, főleg, ha egyedül van az eladó. De pl az orvoknál kifejezetten érvényes, hogy nem a munkaidő számít. 8-16-ig dolgozik, 7:59-kor már ott van, 16:00-kor meg hazamegy, mert lejárt a munkaideje, te meg 15:55-kor odamész, mert vakbélgyulladásod van, aztán lesel, hogy akkor most mi lesz.

A késés egyébként nagyon egyszerűen ledolgozható, tovább maradással. Szerintem nem jó felfogás az, hogy aki késik, azt ki kell rúgni. A teljesítmény 1000-szer többet számít. Nekem is vannak alkalmazottaim, feladatot kell elvégezniük, nekem mindegy, hogy 6-14-ig csinálja meg, vagy 10-18-ig. Nekem az is mindegy, hogy 7 órát van a munkahelyén, vagy 13-at, mert közben saját ügyeit is intézi.

2021. szept. 29. 12:50
 17/21 anonim ***** válasza:
89%

Van olyan, hogy késési engedély. Általában a más településről bejárók szokták megkapni. Bár a heti rendszerességet gondolom, náluk sem tolerálják.

Amúgy az tényleg érdekes, ha egy munkahely azt várja, hogy a dolgozó legyen rugalmas, ne legyen "9-től 5-ig"-mentalitása, de ugyanakkor késni se merészeljen egy percet sem. A rugalmas mentalitásba a későbbi kezdés is bele kellene, hogy tartozzon, nem? Ha ők elvárják, hogy én néha spontán húzzak rá 1-2 óra hosszát, én nem várhatom el, hogy megértsék, hogy spontán ilyen-olyan okokból néha negyed vagy félórával később kezdek?

2021. szept. 29. 13:00
 18/21 anonim ***** válasza:
51%
"Pl egy bolt dolgozójaként nem lehet késni a nyitásról" - Amelyik dolgozó nyitja a boltot, az nem nyitásra kell, hogy odaérjen, hanem jóval előbb, és ez nem 5-10 perccel korábbi érkezést jelent általában. Szóval még éppen ott is belefér a pontatlanság, ha kifog egy dugót vagy kimarad egy járat, a vevő nem érzékeli az 5-10 perc késést nyitásnál.
2021. szept. 29. 15:52
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Rugalmas irodai hozzáteszem/irodai/ helyen simán belefér a késés.🙂nálunk a kollégák 8-10 kozott értek be nyilvan tovább is maradtak bent 6-7ig vagy még tovább. Ott azt nézték hogy a munka meg legyen csinálva, a hatékonyságot s nem azt h ki hányra jár be. Sőt meg lehetett dumálni h aznap home office. Látta főni h minden kész, komolyan veszik a kollégák a feladataikat k@ rvara nem erdekelte h most késtél. Csak a hatékonyság számított h a feladatok meglegyenek🙂mondjuk olyan rugalmas modern felfogasu vezeto is kell ehhez. S olyan kollégák is.
2021. szept. 29. 18:11
 20/21 anonim ***** válasza:
94%
Ha a főnök nem veszi észre, vagy ilyen "jaj, nincs akkora nagy gond emiatt" a gondolkodásmód, akkor mindegy.
2021. szept. 29. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!