Szerintetek ha valaki késik a munkahelyéről heti 1x-2x, 5-10 percet az mennyire elfogatható?
Ha nagyon néha késne ennyit, arra azt mondanám, hogy jó, van ilyen. Pláne ha lenne rá nyomós oka.
Viszont ez már rendszeres késés, nem sok munkáltató fogadja el.
Például a férjem dolgozott olyan helyen, hogyha késtél akár 1 percet is, akkor 2000 forintot kellett fizetned, ha ez rendszeressé vált pedig kirúgtak, mivel megbízhatatlan munkaerő vagy 🤷🏼♀️
Szerintem ha valaki rendszeresen késik, az gáz. És a hetente 1-2x nálam már bőven rendszeresnek minősül. Az elmúlt 10 évben kétszer ha késtem, és ez mindig 5 perc alatti késést jelentett.
Persze bizonyára munkafüggő is a dolog - én olyan munkakörben dolgozom, ahol 5 perc késéssel legalább 40 ember munkáját lehetetlenítem el. Mondjuk egy "aktatologatónál" ez biztos nem vészes késés, hiszen be tudja hozni a nap folyamán.
3! Ez az a cég, ahol be vagy jelentve 8 órába, cserébe ott vagy addig, amíg nem végzel, legyen az 10/12 vagy 16 óra.. :D Én is sokat mérgelődtem rajta, szerencsére már nem ott dolgozik a férjem :)
2-es voltam.
Hiába pontoztátok le a 3-ast, igaza van.Ez oda vissza működik.
Nálunk pl úgy van, hogy kéhetsz fél órat is, ha tpvább bent maradsz félel.
Ezért pl. nálunk soka 6ra bejönnek, hogy 2-kor leléphessenek.
Teljesen a munkakörülményektől függ. A jelenlegi munkahelyemen nyugodtan késhetek, kb senkit nem izgatna és senkinek nem okozok kárt vele.
De volt olyan munkahelyem, ahol nem hogy nem késhettem, de ha nem értem be a kötelező munkakezdés előtt 10 perccel, már abból baj volt.
Felesleges univerzális szabályt keresni, mert minden meló más és más.
Szemet lehet hunyni néhány késés felett azzal a kitétellel, hogy a későn érkező kérdések nélkül ráhúz annyit, amennyit késik. Mondjuk ez munkahely függő is azért, mert hiába "húz rá" bárki is akármennyit, ha a munkahely jellege miatt 25-en várják karba tett kézzel, mire "őfelsége" méltóztatik becsapódni a munkahelyre, mint egy meteorit. Ebben az esetben viszont néhány alkalom után muszáj megválni az illetőtől, - akármennyire is jó munkaerő adott esetben.
A munkafolyamatok az esetek igen túlnyomó hányadában egymásra épülve érik el a végső célt, - ezért inkább az utóbbi verzióm a mérvadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!