Ha a nő nem dolgozik, akkor miért ne lehetne elvárni,
hogy a kivitelezhető legjobban vezesse a háztartást?
Figyelt kérdés
Ez a kérdés, a gyereknélküli vagy már kamasz/felnőtt gyerekkel rendelkező hölgyekre vonatkozik!! Régen, hogy is volt? A férfi kereste a pénzt, a nő meg otthon vezette a háztartást. Manapság már eljutottunk oda ideális esetben, hogy mindkét fél dolgozik és a háztartást is közösen vezetik, VISZONT van az a csoportja a nőknek, aki azt a felét megtartotta, hogy ő nem fog pénzt keresni, de azon is háborog, hogy akkor elvárják tőle, hogy a háztartást vezesse. Aztán jön a hímsovinizmus meg ehhez hasonlókkal. Most akkor kérdezem, hogy az hol munkamegosztás, hogy mondjuk én dolgozok 12 órát, aztán hazamegyek és még mosogatok is? Abban a 12 órában a kedves párom mégis mit csinált? Ha én csinálom a pénzkeresés és a házi munka nagyrészét is, akkor miért lenne velem egyenlő a párom? Ahol egyenlőek a felek, ott egyenlően van elosztva a munka is. Amennyiben az egyik keresi a pénzt, a másik a tőle telhető legjobban vezeti a háztartást. És ez nem náci, hímsoviniszta meg nőgyülölő hozzáállás! Remélem sokan magukra ismernek és a torkomnak esnek majd.
Kérdező,te ezt valami szappanoperából szedted? Ilyen lúzer pasi nem létezik, mint te
2021. aug. 30. 18:51
12/32 anonim válasza:
Szerintem jogos, amit írsz. Ha valaki háztartásbeli, akkor rendesen legyen az.
Én mondjuk a "mindkét fél dolgozik és közösen vezetjük a háztartást" dolog híve vagyok, és nálunk így is van. De mikor a párom munka nélküli volt pár hónapig, akkor magától értetődő volt számára, hogy a házimunka nagy részét megcsinálja, még csak kérném sem kellett, pedig ő a férfi.
2021. aug. 30. 18:52
13/32 anonim válasza:
Mert semmi közöd hozzá, hogy mit csinál, amíg nem te pénzeled. A házimunka ugyanolyan kötelességed neked is és amíg te nem keresed meg az ő részét, addig neki sem feladata elvégeznie a te részed.
2021. aug. 30. 18:52
14/32 A kérdező kommentje:
Szerencsére én biszexuális vagyok, szóval nővel max kefélni tervezek és élettársamnak egy férfit szeretnék majd.
2021. aug. 30. 18:53
15/32 anonim válasza:
Bocsi, véletlen elküldtem.
Szóval szerintem jogos, amit írsz, viszont:
1. Egy olyan párt sem ismerek, ahol a nő nem dolgozik és a háztartást sem vezeti.
2. Akivel ezt meg lehet tenni, az egy barom és az ő baja, hogy ilyen nőt választott.
2021. aug. 30. 18:54
16/32 anonim válasza:
Szerintem ezt csak akkor van joga elvárni a hapsinak, ha tényleg pénzeli a nőt. Mármint nem csak kaja szinten, hanem megvesz neki mindent, amire szüksége van, ruhát, kozmetikumokat, bérletet... Akkor érthető, hogy elvárja, de ha valaki alamizsnát ad meg "uzsipénzt", az nem két teljes kereset, hanem max másfél.
2021. aug. 30. 18:57
17/32 anonim válasza:
Te 12 órázással szerintem soha életedben nem fogsz eltartani egy egész családot, pláne emberhez méltó életszínvonalon. Akik annyit keresnek, azok nem döglenek bele a munkába.
Ott pedig, ahol kanapéfeleség van, általában futja bejárónőre is.
Maradjunk annyiban, hogy azon a színvonalon, amin a te béred mozog, nem kell aggódni ilyenek miatt.
Amúgy viszont érdekes megfigyelni, hogy általában azok a férfiak szorítják magukhoz a kis retiküljüket a pénzsóvár nők elől, akiktől nincs is nagyon mit ellopni.
2021. aug. 30. 18:57
18/32 A kérdező kommentje:
Ez a szomorú, hogy valakinek ez nem egyértelmű dolog és egyből rabszolgázik.
Szerintem az sem párkapcsolat, ahol az egyik fél végig nézi, ahogy a másik a belét kidolgozza és ő pedig ül a babérjain.
2021. aug. 30. 18:59
19/32 anonim válasza:
Most őszintén, kérdező, ismersz ilyen párt személyesen?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!