Ha a nő nem dolgozik, akkor miért ne lehetne elvárni,
hogy a kivitelezhető legjobban vezesse a háztartást?
Figyelt kérdés
Ez a kérdés, a gyereknélküli vagy már kamasz/felnőtt gyerekkel rendelkező hölgyekre vonatkozik!! Régen, hogy is volt? A férfi kereste a pénzt, a nő meg otthon vezette a háztartást. Manapság már eljutottunk oda ideális esetben, hogy mindkét fél dolgozik és a háztartást is közösen vezetik, VISZONT van az a csoportja a nőknek, aki azt a felét megtartotta, hogy ő nem fog pénzt keresni, de azon is háborog, hogy akkor elvárják tőle, hogy a háztartást vezesse. Aztán jön a hímsovinizmus meg ehhez hasonlókkal. Most akkor kérdezem, hogy az hol munkamegosztás, hogy mondjuk én dolgozok 12 órát, aztán hazamegyek és még mosogatok is? Abban a 12 órában a kedves párom mégis mit csinált? Ha én csinálom a pénzkeresés és a házi munka nagyrészét is, akkor miért lenne velem egyenlő a párom? Ahol egyenlőek a felek, ott egyenlően van elosztva a munka is. Amennyiben az egyik keresi a pénzt, a másik a tőle telhető legjobban vezeti a háztartást. És ez nem náci, hímsoviniszta meg nőgyülölő hozzáállás! Remélem sokan magukra ismernek és a torkomnak esnek majd.
Én férfiként mondom, hogy ez náci, hímsoviniszta meg nőgyülölő hozzáállás.
2021. aug. 30. 18:35
2/32 A kérdező kommentje:
Miért is az?
Ha én keresek mondjuk havi 360k-t és még otthon is megcsinálom a házimunka felét, akkor nem elvárható hogy a párom 180k-t letegyen az asztalra? Ez az, hogy egálban vagyunk. Normális ember a két szép szeméért nem tart el senkit.
2021. aug. 30. 18:38
3/32 anonim válasza:
Ez tényleg nem.
Inkább egyenlő fél a másik, aki ha másban nem tud segíteni vezeti a háztartást.
Fordított esetben ha a nő dolgozik és a férfi van otthon egésznap ugyan ez elvárható a férfitől, ahelyett hogy 0-24ben online MMORGPkkel játszon és még a dolgozó női élettársának kéne takarítani mikor hazajön.
2021. aug. 30. 18:39
4/32 anonim válasza:
Nem értem, hogy az ilyeneket miért nem lehet normálisan megbeszélni, miért egyből "elvárni" meg erőszakoskodni kell. Mi még csak egyetemisták vagyunk a párommal, de már most is teljesen normálisan meg tudom kérni, ha ő ráér és nekem mondjuk vizsgám lesz és sokat kell tanulnom, hogy légyszi főzzön már egy ebédet vagy porszívózzon már fel. Ugyanígy velem is meg lehet beszélni emberi módon, hogy csináljam már meg most én az x házimunkát, mert neki épp y dolga van. Semmi gond nincs ebből, ki kell nyitni a szád és megmondani, ha szeretnél valamit a másiktól.
2021. aug. 30. 18:41
5/32 anonim válasza:
Normális emberek nem ennyire proli "ha én dolgozom te is dolgozol" szinten nézik a világot, de lehet velem van a baj.
2021. aug. 30. 18:41
6/32 anonim válasza:
Ha ilyen kérdések merülnek fel benned, akkor a te kapcsolatodból kiveszett már a szerelem, de a szeretet is, mindkét fél részéről.
2021. aug. 30. 18:42
7/32 A kérdező kommentje:
Ezt mondani sem kell, alap dolog, hogy aki nem keres kenyeret, az háztartást vezet.
Bár ahol a férfi nem akar dolgozni, ott sok esetben drog vagy alkohol is van, szóval nagyobb gondok is vannak a kapcsolatban a munkamegosztáson kívül.
2021. aug. 30. 18:42
8/32 anonim válasza:
Hát nem tudom, számomra férfiként nem erről szól egy kapcsolat, hanem arról, hogy jól érezzük megunkat együtt és nem egymás csicskái vagyunk. Meg nem úgy lünk, hogy "vagy dolgozol vagy vezeted a háztartást".
Alapból mi a f..szom az a mai világban, hogy "háztartást vezetni"? Mosni kimos a gép, porszívók is vannak amik elvégzik a dolgukat, a takarítás meg nem mindennapos meló. Ami meg marad, azt együtt, felosztva is lehet végezni.
Én legalábbis soha nem úgy tekintettem egyik nőmre sem, mint rabszolgára.
2021. aug. 30. 18:45
9/32 anonim válasza:
Én konkrétan egy nőt sem ismerek, akit eltart a férje, és a háztartást sem ő viszi.
2021. aug. 30. 18:46
10/32 anonim válasza:
A #2-tes kommented alapján látható kérdező, hogy túlcsorduló érzelmekkel és fülig szerelmesen érzel párod iránt.
Ha pedig nincs párod, csak filozófikus kérdést tettél fel, a másik fél érdekében ne élj párban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!