Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha a nő nem dolgozik, akkor...

Ha a nő nem dolgozik, akkor miért ne lehetne elvárni, hogy a kivitelezhető legjobban vezesse a háztartást?

Figyelt kérdés
Ez a kérdés, a gyereknélküli vagy már kamasz/felnőtt gyerekkel rendelkező hölgyekre vonatkozik!! Régen, hogy is volt? A férfi kereste a pénzt, a nő meg otthon vezette a háztartást. Manapság már eljutottunk oda ideális esetben, hogy mindkét fél dolgozik és a háztartást is közösen vezetik, VISZONT van az a csoportja a nőknek, aki azt a felét megtartotta, hogy ő nem fog pénzt keresni, de azon is háborog, hogy akkor elvárják tőle, hogy a háztartást vezesse. Aztán jön a hímsovinizmus meg ehhez hasonlókkal. Most akkor kérdezem, hogy az hol munkamegosztás, hogy mondjuk én dolgozok 12 órát, aztán hazamegyek és még mosogatok is? Abban a 12 órában a kedves párom mégis mit csinált? Ha én csinálom a pénzkeresés és a házi munka nagyrészét is, akkor miért lenne velem egyenlő a párom? Ahol egyenlőek a felek, ott egyenlően van elosztva a munka is. Amennyiben az egyik keresi a pénzt, a másik a tőle telhető legjobban vezeti a háztartást. És ez nem náci, hímsoviniszta meg nőgyülölő hozzáállás! Remélem sokan magukra ismernek és a torkomnak esnek majd.

2021. aug. 30. 18:32
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
96%
Ez ugye csak egy fiktív szituáció? Nyilván nincs feleséged csak provokálsz. Hát kérdezd a "kedves párod" hogy mit csinál egész nap 🤪
2021. aug. 30. 19:07
 22/32 A kérdező kommentje:
Jelenleg nincs komoly kapcsolatom, de már írtam, hogy ha lesz is, nincs az az isten hogy nővel legyen.
2021. aug. 30. 19:14
 23/32 anonim ***** válasza:
91%
Szupcsi 👨‍❤️‍💋‍👨👨‍❤️‍👨🌈 Sok nő fellélegezhet most 😃
2021. aug. 30. 19:16
 24/32 anonim ***** válasza:
56%

Mondjuk férfival sem biztos, hogy különb lesz, sőt. Rengeteg fiúgyereket neveltek és nevelnek úgy még ma is, hogy a házimunka az a nő dolga, férfinak “alantas”.

Egyébként egyetértek.

2021. aug. 30. 19:23
 25/32 anonim ***** válasza:
75%
Mommy issues...
2021. aug. 30. 19:29
 26/32 A kérdező kommentje:
Igazad lehetne kedves utolsó, ha 3 évvel ezelőtt teszem fel a kérdést, mivel azóta nem élek együtt a szüleimmel. :)
2021. aug. 30. 19:35
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Mintha az számítana. Az anya képed sérült. Egyetlen ilyen párt sem ismerek, úgyhogy számomra erősen fiktívnek tűnik a kérdésed. Ha anyád sem volt mindig ilyen, csak mostanában, akkor lehet, hogy faterod megcsalta/csalja és most bűnhődik. De lehet, hogy tényleg lusta dög az anyád, van ilyen.
2021. aug. 30. 19:43
 28/32 anonim ***** válasza:
Igazad van, de a pároddal beszélj erről.
2021. aug. 30. 19:58
 29/32 anonim ***** válasza:
31%

Hát ha nincs munkája a páromnak, és otthon lóg egész nap, az a minimum, hogy minden áldott nap ki van takarítva, meg van főzve, mire hazaérek, és olykor még a bejárati ajtóban lesz*p, csak hogy jó kedvem legyen.

Volt ilyen "here" az életemben, hogy csak a gép előtt ült, meg dohányzott egész nap, kaja semmi, mosás, takarítás semmi, én meg 12-16 órában dolgoztam ki a belemet.

Egy pikírtebb beszólása után este 11-kor b**tam ki az utcára. (előtte kicsivel meg a holmijait az ablakon).

2021. aug. 30. 21:20
 30/32 anonim ***** válasza:
81%

Én háztartásbeli vagyok, eddig csak nyári diákmunkákat végeztem életemben.

Férjemé a ház, meg minden más, és ő keresi a pénzt.

És igaza van a kérdezőnek, természetesen én vezetem a háztartást, de ez teljesen alap. Mert mit csinálnék, segget növesszek amíg ő dolgozik? Hát nem, természetesen és jó szívvel elvégzem a házimunkát.

Azonban most terhes vagyok és feküdnöm kell szigorúan, így a férjem főz, mos, takarít, bevásárol, és mindezt munka mellett. Egy szava nem volt emiatt, lelkesen segít és várjuk a babát.

Fordított helyzetben, ha ő esne ki a munkából akkor elvállalnék akármilyen munkát, hogy átvészeljük az időt.

És mielőtt valaki azzal jön, hogy mi lesz ha esetleg elhúnyna, hát van végrendelet és tartalékok, lekötések, nehogy fedél és pénz nélkül maradjak.

Emellett nekem is vannak és lesznek járadékaim, meg majd idővel részidőzök. Ennek ellenére a háztartás az én terepem és kész, szerintem ezeket a dolgokat egy nő jobban átlátja és gyorsabban is letudom, a férjem pedig inkább a műszaki meg az erőt igénylő területeken jeleskedik ( és egyébként fantasztikusan főz!)

2021. aug. 31. 10:47
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!