Ha a nő nem dolgozik, akkor miért ne lehetne elvárni, hogy a kivitelezhető legjobban vezesse a háztartást?
Mondjuk férfival sem biztos, hogy különb lesz, sőt. Rengeteg fiúgyereket neveltek és nevelnek úgy még ma is, hogy a házimunka az a nő dolga, férfinak “alantas”.
Egyébként egyetértek.
Hát ha nincs munkája a páromnak, és otthon lóg egész nap, az a minimum, hogy minden áldott nap ki van takarítva, meg van főzve, mire hazaérek, és olykor még a bejárati ajtóban lesz*p, csak hogy jó kedvem legyen.
Volt ilyen "here" az életemben, hogy csak a gép előtt ült, meg dohányzott egész nap, kaja semmi, mosás, takarítás semmi, én meg 12-16 órában dolgoztam ki a belemet.
Egy pikírtebb beszólása után este 11-kor b**tam ki az utcára. (előtte kicsivel meg a holmijait az ablakon).
Én háztartásbeli vagyok, eddig csak nyári diákmunkákat végeztem életemben.
Férjemé a ház, meg minden más, és ő keresi a pénzt.
És igaza van a kérdezőnek, természetesen én vezetem a háztartást, de ez teljesen alap. Mert mit csinálnék, segget növesszek amíg ő dolgozik? Hát nem, természetesen és jó szívvel elvégzem a házimunkát.
Azonban most terhes vagyok és feküdnöm kell szigorúan, így a férjem főz, mos, takarít, bevásárol, és mindezt munka mellett. Egy szava nem volt emiatt, lelkesen segít és várjuk a babát.
Fordított helyzetben, ha ő esne ki a munkából akkor elvállalnék akármilyen munkát, hogy átvészeljük az időt.
És mielőtt valaki azzal jön, hogy mi lesz ha esetleg elhúnyna, hát van végrendelet és tartalékok, lekötések, nehogy fedél és pénz nélkül maradjak.
Emellett nekem is vannak és lesznek járadékaim, meg majd idővel részidőzök. Ennek ellenére a háztartás az én terepem és kész, szerintem ezeket a dolgokat egy nő jobban átlátja és gyorsabban is letudom, a férjem pedig inkább a műszaki meg az erőt igénylő területeken jeleskedik ( és egyébként fantasztikusan főz!)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!