Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha a nő nem dolgozik, akkor...

Ha a nő nem dolgozik, akkor miért ne lehetne elvárni, hogy a kivitelezhető legjobban vezesse a háztartást?

Figyelt kérdés
Ez a kérdés, a gyereknélküli vagy már kamasz/felnőtt gyerekkel rendelkező hölgyekre vonatkozik!! Régen, hogy is volt? A férfi kereste a pénzt, a nő meg otthon vezette a háztartást. Manapság már eljutottunk oda ideális esetben, hogy mindkét fél dolgozik és a háztartást is közösen vezetik, VISZONT van az a csoportja a nőknek, aki azt a felét megtartotta, hogy ő nem fog pénzt keresni, de azon is háborog, hogy akkor elvárják tőle, hogy a háztartást vezesse. Aztán jön a hímsovinizmus meg ehhez hasonlókkal. Most akkor kérdezem, hogy az hol munkamegosztás, hogy mondjuk én dolgozok 12 órát, aztán hazamegyek és még mosogatok is? Abban a 12 órában a kedves párom mégis mit csinált? Ha én csinálom a pénzkeresés és a házi munka nagyrészét is, akkor miért lenne velem egyenlő a párom? Ahol egyenlőek a felek, ott egyenlően van elosztva a munka is. Amennyiben az egyik keresi a pénzt, a másik a tőle telhető legjobban vezeti a háztartást. És ez nem náci, hímsoviniszta meg nőgyülölő hozzáállás! Remélem sokan magukra ismernek és a torkomnak esnek majd.

2021. aug. 30. 18:32
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
Én személyesen ismerek egy ilyen párt, a nő annyira nem csinál semmit, hogy jár bejárónő és még napi menüt is rendelnek, konkrétan egész nap veri a f***, kávézgat, barátnőzik. Úgy sikerült ezt összehoznia, hogy 20 évvel idősebb pénzes pasival házasodott, de a pasi még a nő 2 gyerekét is eltartja.
2021. aug. 31. 14:50
 32/32 anonim ***** válasza:
100%

Én is tudok ilyen nőről, sőt emlékszem itt egy kérdésre ahol a nő elvesztette a munkáját, nem keresett újat, csak a tévét bámulta meg hárpiáskodott, plusz a háztartás felét vitte. A férfi dolgozott és vitte a háztartás másik felét munka után, és akkor is azt mondták a válaszolók, hogy ez így van jól, ne zargassa azzal a lusta disznó feleségét hogy esetleg csinálja már meg rendesen a házimunkát, ne munkából hazaesve kelljen még mosogatni meg főzni a férjének.

Én nő vagyok egyébként és szerintem teljesen természetes hogy azt a napi pár óra házimunkát csinálja már meg az otthon tespedő fél, ha a másik napi 8+ órában dolgozik. Legyen az férfi vagy nő, mindegy.

Esetleg akkor még idejük is lenne egymásra ha nem munkaból hazaesve kell még a házimunkával tölteni az estét.

Amúgy ha valaki minden nap takarít meg főz, akkor se lehet több a házimunka napi 2-3 óránál, akit eltartanak, legyen már legalább ennyire képes.

2021. szept. 1. 23:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!