Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is úgy érzi, hogy sok...

Más is úgy érzi, hogy sok eladó kinézi őt az üzletből? Miért van ez?

Figyelt kérdés
Régen úgy éreztem, hogy azért néznek ki, mert látszik rajtam, hogy nem gazdag családban élek, most meg azt érzem azért vetnek meg, mert meg tudom engedni magamnak, hogy vegyek valamit egy átlagos, tucatmárka üzletben. Más is tapasztalja ezt sok üzletben? (Nem, senkivel nem vagyok bunkó)

2021. aug. 15. 17:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#10-es válaszoló!

Hát valóban sajnos sok a korlátolt saját kis világukból ki sem látó rugalmatlan személy aki ha meglát egy érdekesebb embert egyből berakja valami szűk kis skatulyába ami persze az unalmas sztereotípiákból fakad.

Másrészt sokan csak azért hogy jobban érezzék magukat megpróbálnak másokat lerántani a saját kis nyomi szintjükre.

Ennek szerintem a legszánalmasabb megnyilvánulása az ha valaki munka közben eladóként BKV ellenőr ként stb-ként egy vevővel/utassal teszi ezt.

Pláne ha valami multi üzletlánc vagy nagy állami vállalat alkalmazottja mert ezzel az adott vállalatot is minősítí azáltal, hogy alkalmatlan a feladatára, azt a látszatot keltve hogy az adott cég nem ügyel az alkalmazottak ügyfelekkel szemben tanúsított modorára.

Nem várom el hogy bárki is extra előzékeny legyen velem. Egyszerűen csak annyit szeretnék hogy fair bánásmódot tanúsítsanak ha már én is kedves vagyok velük akkor ugyan ezt szeretném visszakapni vagy legalábbis azt, hogy vegyenek emberszámba és ne próbáljanak meg alázgatni.

2021. aug. 19. 15:50
 12/13 anonim ***** válasza:

10-es vagyok, én meg rocker srác vagyok, hosszú haj, bőrcucc, bakancs stb. ezért is néztek már ki boltból, valahogy van az emberekben egy ilyen ellenszenv, bár lehet hogy nem túl bizalomgerjesztő ez így nekik, mondjuk nem vagyok nagydarab, hogy félni kéne. Ennél már csak az a rosszabb, mikor utcán ilyen melósok beszólogatnak, vagy a nagy értelmiségi megvetően néz...

Egyébként nem mindig járok így, pláne nyáron, akkor kevesebb ilyen van.

2021. aug. 19. 16:03
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

igen, de ez a személyiségeden, öltözködésen is múlik.

nekem is gyakran van ilyen élményem (nem hetero férfi vagyok), mert vékony vagyok, hosszú hajú. az öltözködésem annyira nem extrém, de mondjuk bordó nadrág és rózsaszín sapka szokott lenni rajtam, és még zárkózott is vagyok.

sokszor van, hogy feltűnően kedvesek, az idősebb és plázacica kinézetűek viszont gyakran bunkók.

anno Bpn a fősuli alatt egy vénasszony eladó meggyanúsított, h hamis pénzzel akarok fizetni (véletlenül kimosta egy ezrest, és azzal akartam fizetni). nemrég itt vidéken egy szintén pékségben az eladó vénasszony lett mérges, mert összezavarodtam a végösszeg láttán, és hirtelen nem tudtam a megfelelő összeget odaadni.

kiderült, h nem azt adta, amit kértem, hirtelen ki akartam verni a balhét már csak az idegrohama miatt, de hagytam inkább.

úgy látom, h egyre sötétebb embereket vesznek fel, mert az értelmesebb fiatalok kilépnek.

2021. okt. 6. 14:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!