Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lehet az hogy valami...

Miért lehet az hogy valami durva esetleg nagyon szomorú tragikus hírnél beszélgetés közben az első reakcióm az hogy nevesssek?

Figyelt kérdés
De nem úgy a nevetés, mintha viccesnek találnám, sőt... csak egyszerűen jön egy érzés, egy inger hogy nevessek egy nagyon szomorú hínél, vagy valami olyannál ami legbelül megérint. Lehet furán hangzik, de például elmeséli egyik ismerősöm hogy gyerekkorában nehéz élete volt ez volt és az volt vele, és egy ilyen nevetési inger jön rám, de nem azért mert huhh de humorosnak találom, csak így "jön". De természetesen nem nevetem el magam ezen, de eléggé zavar. Ennek milyen oka lehet?

ma 11:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Vannak akiken így jön elő a stressz.
ma 11:09
 2/15 anonim ***** válasza:
29%
Én azt gondolnám, hogy kárörvendő vagy mélyen belül, és örülsz más nyomorának, mert akkor a magad élete nem tűnik olyan szarnak, ha másé is szar. A valóságot meg csak te tudhatod, vagy ha te se, akkor pszichológus/pszichiáter segít kideríteni.
ma 11:09
 3/15 anonim ***** válasza:
61%
Valaki így reagálja le az abszurd dolgokat. Védelmi mechanizmus. 2-esnek nulla empátiája van olyan dolgokkal szemben amiket ő maga még nem élt át.
ma 11:13
 4/15 anonim ***** válasza:
70%

Nálam is ez van, valószínű valami agyi diszfunkció a szimpatikus idegrendszer részéről.

Aztán elképzelhető, minden embernél ez megvan.

ma 11:21
 5/15 anonim ***** válasza:
25%
Mert pszichopata vagy. A másik opció, hogy fogyatékos.
ma 11:23
 6/15 anonim ***** válasza:
34%

Azt se tudod mit jelentenek ezek a fogalmak, csak jól néztek ki ideírva, vagy mi? :D

ma 11:26
 7/15 anonim ***** válasza:
25%
Lepontoztatok a 2-es valaszolot es engem is le fogtok, de siman lehet hogy igaza van. Nekem is van ilyen kollegam, aki többször is vigyorgassal reagalt le hasonló hireket, amit persze igyekezett elfojtani. Ő amúgy is egy rosszindulatú ember, aki örül mások bajának.
ma 11:31
 8/15 anonim ***** válasza:
71%

Egyik ismerősöm (nagy állatbarát, imádja a kutyákat) mesélte, hogy egyszer látta hogy elütnek egy kutyát, és ő is elkezdett nevetni.

Nem is értette, miért, mert egyáltalán nem találta nevetségesnek a helyzetet, sőt. Inkább annyira lesokkolta, hogy nem tudta máshogy lereagálni.

ma 11:50
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat megnyugtatok mindenkit, hogy nem vagyok kárörvendő, és elhihetitek nem örülök annak hogy például egy kollegám családtagja rákos lett, és ezért nem is értem ezt a reakciót ami ilyenkor előjön, főleg hogy alapból érzékeny ember vagyok könnyen sírvafakadok ha nagyon stresszes időszakom van, vagy valaki úgy igazán megbántott, szóval nem gondolom magam szívtelen pszichopatának, és egyébként ha utánanéz valaki egy pszichopatának egyáltalán nem ez a tünetegyüttese, szóval ez kicsit social medias gondolkodásra sikerült, de elfogadom ezt a véleményt is persze, de ahogy olvasom legalább nem vagyok ezzel egyedül, hogy ez jó vagy sem azt nem tudom :/
ma 12:29
 10/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, nekem is mindig mosolyra görbül ilyen helyzetben a szám. Nem tudom, miért, ez a legelső reakcióm. Nekünk így jön. Nem vagy ezzel egyedül. :)
ma 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!