Gyalogosok: ti hogy vagytok a biciklisekkel? Nem nagyon érdekelnek titeket vagy utáljátok őket? Miért?
A javát utálom. A kresz be nem tartásával majdnem elcsapja a gyalogost, majd ő neki áll följebb. Ráadásul ott ahol tömeg van, mint Nyugati is inkább mennek a járdán biciklivel és anyáznak, ha elütnek valakit. Egymás mellett bicikliznek többen a sétálóutcában vagy a járdán, hogy el se férj.
Azt meg mem értem, hogy mi a bánatért mutatják a rossz példát a gyerekeiknek, hogy a lámpánál maradjanak a biciklin és tekerjenek át a túloldalra. Gyerekkoromban rollerrel mindig mondta a családom, hogy zebránál toljam a rollert, ne guruljak.
Amúgy a többiek (roller, görkori, stb) is tudnak meglepetést okozni.
Múltkor egy görkorizó papóka majdnem belénk jött, mert a forgalmas utca mellett a járdán nem hallassz görkori gurulást tehát nem állsz arrébb automatikusan, ő meg ki se akart kerülni, de még csak oda se kiabált hogy húzz már arrébb, csak jött mögöttünk, egyenesen a kutyámba, akit hala az égnes sikerült reflexből elrántani onnan. Sértett fejjel ment tovább a bácsi...
Én budapesti vagyok. Se autóval se gyalogosan nem vagyok oda a biciklisekért. Autóval azt látom, hogy életveszélyes forgalmi helyzeteket alkotnak. Pl egyenesen haladóknak piros a lámpa, biciklisav piros lámpa, jobbra kanyarodó sav zöld, de a biciklis átmegy a piroson szóval te jobbra kanyarodsz de a biciklisek (+ roller) jönnek mint az őrült át a piroson..
Gyalogosként ugyanez a bajom. Konkrétan ahol lakom egy lámpás zebránál nekem kell figyelni, mert a biciklis elüt simán. A gyalogosok konkrétan megvárják, hogy a biciklisek elhaladjanak át a piroson és még ők dudálnak vagy csengetnek vagy micsoda.. pedig te mész át a zebrán a zöld lámpán. Vagy a másik kedvencem, hogy halad az autóúton a biciklis, de aztán piros lesz neki, úgyhogy felhajt a járdára vagy még jobb a zebrára a gyalogos tömeg közé, mert ő úgy jobban tud haladni.
De ez a zebrán bicikli/ elektromos roller ez extrém veszélyes amúgy is. Mostmár erre külön figyelünk de autóval pl kanyarodsz jobbra elsőbbséget adsz a gyalogosnak, vagy van zebra, a gyalogosoknak ilyenkor zöld a lámpa.. fel lehet mérni, hogy van e a közelben gyalogos, viszont amikor 25km/h-val egyszer csak ott terem egy biciklis vagy rolleres azt nem látod előre.. ők meg nem tudják vagy nem is értem, de rájuk nézve élet veszélyes a szituáció.
Engem a járdán közlekedve zavarnak. Gyerekkel megyek a járdán és jön velünk szembe ezerrel. Útra nem léphetek ott autók közlekednek.
Természetesen félre állunk ahogy sikerül, de ha a gyerek megbotlik vagy a biciklissel lesz valami, akkor könnyen baleset adódhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!