Gyerekként féltetek képzeletbeli szörnyektől?
Én nem féltem semmitől gyerekként. Lehet hogy túl buta gyerek voltam hogy bármibe is potenciális veszélyforrást képzeljek :D
Az én szobámban nem volt tévé, így esténként mikor aludni kellett mennem, szépen bementem a szobámba, lekapcsolták a villanyt és elvoltam a sötétben amíg el nem aludtam. Valahogy tudtam hogy az otthonomban biztonságban vagyok, és hogy a szüleim úgyis mindentől megvédenének ha baj lenne.
Én két dologtól féltem nagyon 3-4 évesen. Egyik a villanyóra volt, mert valamelyik álmomnban az nézett rám szigorúan és fenyegetően, mint valami nagy, szakállas arc. Ilyen fajta, az a régi, bakelit villanyóra:
Meg volt a rácsos ágyam felett a plafonon egy kis 3-4 centis, rombusz alakú repedés, azaz festék-leválás volt. Egy másik alkalommal ugyanis azt álmodtam, hogy összezsugorodom egész picire, felemelkedem az ágyból, és annak az a repedésnek beszív a sötét, rombusz alakú szája. Kétségbe esetten zokogva ébredtem fel, másnap anyám kénytelen volt betömni a repedést, mert rettegtem, hogy megint megeszik.
6 évesen csak attól féltem mindig, ha este egyedül maradtam otthon, hogy jön az emberrabló, és elvisz.
ja igen és nem csak a farkasembertől féltem, szerintem férfi létemre elég sok mindentől féltem. Így utólag belegondolva papám hibája lehet, mert vadász volt és rengeteg állatbundája meg koponyák agancsok voltak a házában, néha azt játszotta hogy belebújt valamelyik bundába és éjjel morogva mászkált a szobában :D meg elkapta a lábamat meg ilyenek. De például a kisgömböc mesétől is féltem, mert papám elhitette hogy fenn él a padláson...
De ugyanígy pl a vadkantól is féltem. Mert papám kutyákat is vitt vadászni és egyszer az egyik kutyát úgy hozta haza hogy ki volt fordítva a bele, mert a vadkan nekiment. meg egyszer én is elmentem vadászni papámmal, és volt egy olyan hogy fenn maradtam a magaslesen, papám rálőtt a vadkanra, eltalálta de nem döglött meg, úgyhogy lement megkeresni, hogy agyonlője. Elment jó messzire, aztán kiabált hogy menjek utána, most ez úgy hogy ott van egy veszélyes sebzett állat, aki ilyenkor már támad. és papám is volt olyan mesélte, hogy rátámadt a sebzett vadkan és kb közelről lőtte fejbe mikor már majdnem odaért... na mindegy. :D szóval volt ilyen is. a Vadkanok sem a kedvenceim. És egyébként úgy mellékesen ez talán nem is alaptalan, sok ember nem tudja, de elég veszélyesek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!