Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is érzi úgy, hogy a...

Más is érzi úgy, hogy a koronavírus óta beszűkültek az emberi kapcsolatai?

Figyelt kérdés
Értelemszerűen a korlátozasok alatt nem nagyon tudtak találkozni az emberek, de én úgy érzem, hogy ez azóta sem változott. Más is érzi így? Vajon örökre elhidegültek egymástól at emberek?
2021. júl. 13. 23:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én megéreztem. Alapvetően nincsenek olyan nagybetűs barátaim, úgy alakult a helyzet meg elég introvertált is vagyok és nehezen oldódom fel idegenek társaságában. De engem ez nem is zavart előtte, mert nekem bőven elég szocializáció volt a munkatársakkal való beszélgetés meg a távolabbi ismerőseimmel évi 1-2 találkozó. De azért megéreztem a korlátozásokat, nekem hiányzott az, hogy elcsevegtem a kollégákkal egy tea, kávé mellett pl. Bár engem inkább az zavart jobban, hogy nem tudtam eljárni színházba, koncertre, moziba, múzeumba.
2021. júl. 14. 12:12
 12/14 anonim ***** válasza:
78%

Sajnos én is ezt érzem. Tavaly büszke voltam magamra, mert a szociális életem szinte virágzott. (És ezt most introvertáltként írom.) Sokakkal újra felvettük a kapcsolatot, nagyon sokat beszélgettünk, és találkozások is egész rendszeresen voltak. Ezzel szemben most..

Idén egy kezemen meg tudom számolni hányszor találkoztam a barátaimmal, valamint közülük egy valakivel beszélünk rendszeresen, különben elvétve még 2-3 emberrel. Nagyon passzív lett mindenki, egyre kevesebbszer és kevesebbet írnak és egyre inkább távolodunk egymástól. Viszont nem csak a vírus okolandó emiatt, mivel tavaly ősszel kezdtük az egyetemet és elég szépen szétszóródtunk. Várható volt, de azt hittem többi idő kell majd ennek..

Szak- és csoporttársakkal neten próbáltam beszélgetni, élőben szinte semmire nem volt elég a 1,5 hónap, írásban viszont nagyon passzívak voltak és utána már nem is erőltettem a dolgot.

Nem tudom, lesz-e valaha olyan, mint a vírus előtt, de remélem, hogy a jelenléti oktatás kicsit helyre rántja a szociális életem.

2021. júl. 14. 18:25
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én szerintem mindenki megtapaztalhatta ,és még szerintem fogja is hogy az egyik legnagyobb gyilkos a magány.

Az ember ha egyedűl van elöbb utóbb megőrűl majd meghal.

Most képzeljétek el az időseket akik egyedűl maradtak unoka minden nélkül+ őket oltották előszőr ,csodálkoznék ha sokáig bírnák ezt a pszichés hadjáratot.

De mégegyszer a Félelem és a magány ől a vírus csak learatja a babérokat

2021. júl. 14. 23:22
 14/14 A kérdező kommentje:

Na igen, én is azon gonfolkodtam, hogy hány olyan áldozata volt a koronavírusnak, ami nem magára a COVIDra, hanem az ezzel járó pszichés teherre vezethető vissza.

Én is ismertem olyan idős nénit, aki 70 felett járt, csak egy fia volt, és egész nap a négy fal közé volt bezárva. A vírus miatt nem mert sehova se menni, otthon pedig a TVbôl egész nap az folyt, hogy az idősek a legveszélyeztetebbek, és hogy minden nap hányan haltak meg, hányan vannak lélegeztetőgépen. Szegény úgy legyengült mentálisan, hogy egyik este örökre elaludt. Nem COVID áldozatként azonosították be, mégis ez volt az oka. Szörnyű…

2021. júl. 15. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!