Elítélem az alkoholt, ez normális?
16/F vagyk, majdnem 17.
Lehet, hogy még fiatal vagyok (mondjuk már a korom beliek ilyenkor már részegre/hányásig isszák magukat).
Egyszer a ballagásomon ittam egy kis kavéspohárnyi pezsgőt, de nem ízlett.
Azóta ha kínálnak nem fogadom el, egyáltalán!
És nálam nincs kivétel!
Legyen az születésnap, névnap, karácsony, újév, szilveszter, húsvét stb...
Senkivel nem kivételezek maximum kölyök pezsgővel koccintok ha szükséges.
Megfogadtam, hogy soha életemben nem fogok alkoholt inni, egy cseppet sem!
Ez később nem fog gondot okozni?
Mármint biztos meg fogok sérteni pár embert ezzel, de amúgy lesz olyan az életben amikor "kötelező" legalább a koccintás miatt...
Mivel az én családomban, a szüleimen és nagy szüleimen kívül majdnem mindenki alkoholista, ezért mindig azt mondják, hogy biztos fogok legalább egyszer nagyon berúgni.
Szerintem ez nagy marhaság!
Elnézést, ha kicsit hosszú lett, köszi ha végéig olvastad!
Anno 16 évesen egy pohár Borsodi után még öklendeztem is, na az a fura ocsmány élesztős hányás íz amivel minden első sörkóstoló megismerkedik azt mára már fel sem veszem, és ha tudom hogy aznapra nincs dolgom egy Faxe-t pár kortyból lenyomok.
28 évesen azért próbáltam elég sok rövidet hogy kialakuljon egy személyes ízlés, és kitapasztaljam miből ihatok a másik mellé hogy ne járassam le magam sehol.
A te korodban fogalmam sem volt erről, össze ittunk mindent amit sikerült megvetetni egy idősebb haverral, és konkrétan haza sem értünk már az nap :) A szülők normálisabbak közé tartoztak nem ütöttek, de nem is kaptam segítséget, sem egy pohár vizet éjjel, vagy reggel.
Utána még 19 évesen volt egy nagy balhé az alkohol miatt ott verekedésbe keveredtünk és bár adtunk nekik, de kaptunk mi is, és ennek a belvárosban azért voltak szemtanúi így már csak a felszólításra emlékszem, és arra hogy a fogdán vagyunk.
Mindig is könnyen berúgtam ez néha jó ha kevésből akarok egy jó hangulatot, a nagyon durva mennyiségekkel felhagytam akkor 19 évesen, sőt köv. éven már autóm lett így szinte sokszor le is mondtam egy sörözős délutánt ha dolgom volt.
Hidd el, párszor ha véletlenül is de úgy berúgsz hogy nem tudsz magadról, az egy lecke hogy máskor mire vigyázz, jah és az a rengeteg kamasz meg tini aki összehányja magát meg napokig beteg az jobb is mert nem ebből a rétegből lesz alkoholista.
A baj ott kezdődik mint amit egy kis % csinál, hányásig iszik, el is alszik, másnap ugyan beteg, semmit sem kíván mégis ráiszik megint akár 2 sört.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!