Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gondolkodtatok már el azon,...

Gondolkodtatok már el azon, hogy milyen lenne az életetek ha tudnátok aludni?

Figyelt kérdés
És nem kéne minden napot végigszenvedni…
2021. jún. 23. 10:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
2021. jún. 23. 10:24
 2/14 anonim ***** válasza:

Ó, igen. Kb. 2 éve volt egy olyan időszak, amikor egymás után 3 éjszakát is végig tudtam aludni. Hát azokban a napokban engem le sem lehetett lőni. :) Csak csodálkozva nézelődtem körül a világban, hogy az emberek többsége így él? Akkor miért panaszkodnak mindig?? :))

Aztán ez persze elmúlt, visszatértem a megszokott kerékvágásba a napi 2-3-4 órás alvásokkal. :(

2021. jún. 23. 10:48
 3/14 anonim ***** válasza:

Miért nem tudsz aludni?

Én nem gondolkodtam még ezen, mert nagyon jó alvó vagyok.

2021. jún. 23. 11:08
 4/14 A kérdező kommentje:

3

Nem tud kikapcsolni az agyam. Szerintem ez genetika.

2021. jún. 23. 11:55
 5/14 A kérdező kommentje:

2

Te próbáltál már ki valamit ellene?

Nekem eddig semmi sem segített.

Próbáltam az edzést, az időben lefekvést, a képernyők nem nézést lefekvés előtt, próbáltam nem enni lefekvés előtt, természetes nyugtató hatású gyógykészítményeket, levendulaolajat, relaxáló zenéket, videókat, meditációt. A nyugtatók segítettek rövid távon egy picit de nem szabad szedni azokat hosszú távon így haszontalanok.

2021. jún. 23. 13:25
 6/14 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Szerintem a vényköteles altatókon kívül mindent IS próbáltam már. Testmozgás időpontjának és mennyiségének változtatásától a fekhely és a hőmérséklet módosításán át levendulás tönkölypárnáig, meleg tejig, citromfűteáig, alvássegítő meditációkig... Amit el tudsz képzelni. Régóta szenvedek ezzel, úgyhogy volt időm végigpróbálgatni, hogy mi minden nem használ. Háziorvosom Rivotrilt írt fel, de amikor elolvastam a betegtájékoztatót, úgy döntöttem, hogy nem kezdem el szedni, mert rövid távon is függőséget okoz. A vény nélküli altatók közül amikor megjelenik valami új, azt ki szoktam próbálni, mindig kapásból az ajánlott adag duplájával, de semmi hatás. Voltam alváslaborban is, az is kidobott pénz volt, nem találtak semmit. Úgyhogy nem igazán tudom, mit tehetnék még.
2021. jún. 23. 13:41
 7/14 A kérdező kommentje:

6

Hopnózison gondolkodok még, talán feltárnak bizonyos blokkokot, ha pszichésen blokkolom az alvási folyamat beindulását tudat alatt.

Ha ez nem válik be akkor nagyon valószínű valamilyen kémiai zavar van az agyban, nem termelődik elég melatonin…

2021. jún. 23. 13:45
 8/14 anonim ***** válasza:

Még mindig én: szedtem melatonint is, most, hogy mondod. Attól mondjuk többet aludtam, de folyamatosan durva rémálmaim voltak tőle, azért álltam le vele.

Elmeséled majd, hogy a hipnózis segített-e?

2021. jún. 23. 13:47
 9/14 anonim ***** válasza:
Sokkal könnyebb lenne mindenképp,ha nem kellene másik munka után néznem,mert elviselhető a jelenlegi, egy súlyos gondot leszámítva,hogy kizárólag munka ELŐTT NEM tudok szinte sosem ELaludni,csak esetleg hajnal 3 körül.6 után meg ébresztő.Szerencsére 2 nap munka(12 órás,nappali),2 nap szabad.Olyankor szerencsére tudok aludni már.Közel 1 év alatt érzek munka előtt is valami javulást.Csak újabb probléma,ami eddig nem volt,ha nem sikerül aludni eleget,akkor rosszul érzem magam fizikailag is.A tökéletes vérnyomásom magasabbra megy,ami rosszulléteket,étvágytalanságot,szorongást...okoz.Az egészségem meg fontosabb egy retkes munkánál.
2021. jún. 23. 14:52
 10/14 A kérdező kommentje:

9

Igen, a fizikai tünetek talán a legrosszabbak. A testi fájdalmak, például izom és ízületi fájdalmak, torokfájás, szemfájás (gép előtt dolgozom így sosem regenerálódik a szemem rendesen), orrfolyás stb. Az immunrendszer értelemszerűen el van fojtva ilyenkor, betegségeknek is jobban ki vagyunk téve. Amikor edzem egyet gyakran napokig heverem a fáradtságot, izomlázat. Koncentrációs problémák, emlékezetzavar. Ha így megy tovább 45-50 éves koromra vén és szenilis leszek!

2021. jún. 23. 15:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!