Gondolkodtatok már el azon, hogy milyen lenne az életetek ha tudnátok aludni?
Szerencséd van, kérdező, mert lépésről lépésre el tudom magyarázni, mi miért történik veled, és neked nem kell 20 évig nézegetni a dokik tanácstalanul széttárt karját nézegetni, mint annak idején nekem kellett.
Az első igazán zavaró tünet nálam is az álmatlanság volt. Évtizedekig két és fél órákat aludtam naponta, és még örültem is ennek! Azt gondoltam, milyen jó nekem, mert míg mások az életük egyharmad részét átalusszák, én azonos idő alatt jóval többet élek, mint ők. Mindenre volt energiám, mindenre volt időm. Gennyesre kerestem magam, és még a család mellet is helyt tudtam állni. Tényleg szinte földöntúli csodaként tekintettem magamra. Pedig csak az történt, hogy a mellékveséim kibäszottul túltolták a kortizoltermelést. A kortizol egy antistressz hormon, ami a stressz káros hatásait csökkenteni hivatott. Ugyanakkor fel is pörget, afféle "üss vagy fuss" üzemmódba kapcsolja a szervezetet. Emellett az ugyancsak a mellékvesében képződő melatonin (alváshormon) antagonistája, tehát amíg a máj le nem bontja, ez utóbbi nem tud érvényesülni. Márpedig a máj nem győzi lebontani a kortizolt, mert folyamatosan túltermelődik. Sőt! Mivel túltermelődik, a jelenlétével riasztja a gyulladáskeltő citokin jelzőmolekulákat (l.: iszom- és ízületi fájdalmaid, torok-ls szemproblémáid), és a sok gyulladás mint egy újabb stresszforrás, afféle ördögi körként megint csak kortizoltúltermelést idéz elő. És mint feljebb jeleztem, itt nem fog megállni a történet. Akinek egy autoimmun tünete van, az bízvást számíthat a következőkre is a több mint százféle eddig ismert szindróma és betegség közül.
Orvoshoz jelenleg hiába mész a tüneteiddel. A British Medical Journal szerint is min. 17 év szükséges, hogy egy új ismeret bekerüljön az orvosi protokollba, és amiket itt leírtam, 2015-ös felfedezések. Tehát az akadémikus orvoslás még messze nincs a birtokában. Egyelőre csak magadra számíthatsz. De azt előre megmondom, csodakapszula nincs! Csak lépésről lépésre, baromi türelemmel, sok-sok kitartással hozhatod helyre a szervezetedet annyira, hogy érvényesülni tudjon a tested öngyógyító képessége. És ehhez - talán nem meglepő - első lépésként az alvásodat kell rendbe tenni, hiszen a szervek regenerálódása az alvás alatt történik/történne.
(Jómagam mintegy 40 év álmatlanság, és 8 hónapnyi életmódváltás után mostanában értem el idáig.)
13
Ja szerintem én is ebben az állapotban vagyok. És ezt szerintem állandósítja a főnököm is aki egy pszichopata, de legalábbis idegbeteg szociopata aki nem tud az emberekkel bánni, csak üvöltözni. Lehet van aki ezt bírja de az én idegeim nem nagyon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!