Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A nem-vegánok azért ennyire...

A nem-vegánok azért ennyire előítéletesek és zárkózottak a vegánokkal szemben, mert félnek, hogy szembesítjük őket a tetteik súlyosságával?

Figyelt kérdés
Itt gondolok a környezet aktív pusztításáta és a sok száz ártatlan állat leölésére. Persze, ha a kutyájukról vagy macskájukról lenne szó, akkor rögtön nagyon védelmezőek lennének...

2021. jún. 11. 20:42
 81/92 anonim ***** válasza:
100%
B12 a földben van, a növényevő állatok a mosatlan növényből, zöldségből viszik be, a húsevő állatok pedig a növényevő állatok húsából. Mivel már nem eszünk mosatlan gyümölcsöket,kukacos almát, ráadásul vegyszerezve vannak a gyümik kártevők ellen, így egy vegánnak nem árt gondoskodni a b12 vitaminról. De elmondanám, hogy a vegyszerezés miatt a talajban annyira kevés már a b12 hogy az állatok húsát is injekciózni szokták b12-vel, hogy legyen benne. És mivel nem kötelező az állatokba injekciózni b12-t könnyen lehet, hogy a hús amit eszel, abban alig van. Ezért alakulhat ki a hiánya húsevőknél is akár.
2021. jún. 16. 06:52
 82/92 A kérdező kommentje:
De most már az összes vegán terméknél figelnek arra, hogy legyen benne B12. A növényi tejekben, a tofuban, a vegán sajtokban, mindenben.
2021. jún. 16. 07:47
 83/92 anonim ***** válasza:
0%
Próbáltam a tofut párszor, de szerintem undorító íze van, nem tudom hogy lehet úgy elkészíteni hogy meg lehessen enni
2021. jún. 16. 18:04
 84/92 anonim ***** válasza:
100%
83 Apró kockára vágod, beszórod fokhagymaporral és élesztőpehellyel majd tofuban kisütöd. Isteni!
2021. jún. 16. 18:46
 85/92 anonim ***** válasza:
100%

#83 ne Toffini márkát, hanem a Luntert vedd tofuból, de legjobban akkor jársz, ha ázsiai boltban veszed. A Toffini tényleg ehetetlen. Én egy pici lábasba teszek szójaszószt, csilit, fokhagyma port, szecsuáni borsot, cukrot vagy más édesítőt, kis vizet, összekeverem, teszek bele pár szál felaprított újhagymát, és egyszerűen összerottyantom pár perc alatt a tofuval. Ha sűrűbb szószt akarsz, tehetsz bele étkezési keményítőt, azt még az elején keverd csomómentesre a szósszal. Tálalásnál megszórom pirított szezámmaggal.

Fűszerezésnél néha annyit változtatok, hogy grill fűszerkeveréket használok, ilyenkor füstölt paprikár is teszek bele.

Ha túl puha a tofu, előtte sütőben vagy olajban meg lehet sütni aranybarnára, ekkor kavargatás közben biztosan nem törnek össze a tofu kockák.

Másik verzió, ha BBQ szószhoz adok pici grill fűszert, pici folyékony füstöt, megkenem a vékony tofu szeleteket vele, és sütőben ropogósra sütöm.

2021. jún. 16. 19:33
 86/92 anonim ***** válasza:
84 vagyok, bocsánat, szója szószban sütöd ki.
2021. jún. 16. 20:59
 87/92 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket! Egyébként 83-as, a tofunak semmi íze nincsen. Pont ahogy a csirkének sem, mindkettőt meg kell fűszerezni ahhoz, hogy finom legyen. Ezek tényleg jó recepteknek tűnnek, ajánlom őket kipróbálni!
2021. jún. 16. 21:34
 88/92 anonim ***** válasza:
Köszönöm, próbáltam beízesíteni de nekem nem jött be az íze. Egyelőre a bevált dolgoknál maradok. Babfőzelék, rántott gomba, csicseriborsó és cukkinifasírt
2021. jún. 16. 21:57
 89/92 A kérdező kommentje:

Ha már cukkinifasírt, van egy jó receptem:

1 cukkini reszelve

1 répa reszelve

1 tofu reszelve

2 gerezd fokhagyma aprítva

1 hagyma apróra vágva

Fél violife sajt reszelve

Liszt / zsemlemorzsa

Sörélesztő

A répát és cukkinit reszelés után sózd meg, hagyd fél órát állni, majd nyomkodd ki a maradék levét.

Mindent dobálj össze és nyomj gombóccá. Adj hozzá lisztet / zsemlemorzsát, hogy összeálljon.

Olajban süsd ki.

A tofu nem is érződik benne, de a liszttel együtt összetartja az egészet. Nekem ez a kedvencem, a fokhagyma és a sajt nagyon sokat ad hozzá!

Tetszik egyébként, hogy gyűlölködésből átment a komment szekció békés vegán beszélgetésbe.

2021. jún. 16. 22:31
 90/92 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó recept! Tök más mint ahogy én régebben készítettem. Ki fogom próbálni, köszi!

Én egyébként tegnap találkoztam egy orvostanhallgatóval, aki nem hitte el hogy életben vagyok még 4 év vegán étrend után. A fehérjén akadt ki, szerinte azt másból nem lehet bevinni kiegyensúlyozottan, csak húsból. Én nagyon csodálkoztam ezen, mert többnyire a fehérjéről mindenki tudja hogy biztonsággal bevihető növényekből, és az egyéb tápanyagokból szokott lenni a vita. Mindegy, békésen elbeszélgettem vele, ajánlottam neki tanulmányokat, hogy olvasson, de hivatalos orvosi tanulmányokat nem fogadott el bizonyítéknak. Ezek után én nem tudom mit gondoljak? Eszméletlen megrögződés van a fejekben, szerintem kell pár évtized, hogy ez a gyűlölködés ami a kérdés alatt is kialakult, ne történhessen meg.

2021. jún. 17. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!