Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A nem-vegánok azért ennyire...

A nem-vegánok azért ennyire előítéletesek és zárkózottak a vegánokkal szemben, mert félnek, hogy szembesítjük őket a tetteik súlyosságával?

Figyelt kérdés
Itt gondolok a környezet aktív pusztításáta és a sok száz ártatlan állat leölésére. Persze, ha a kutyájukról vagy macskájukról lenne szó, akkor rögtön nagyon védelmezőek lennének...

2021. jún. 11. 20:42
 21/92 anonim ***** válasza:
47%

nem a vegánokat mint olyanokat ítélem el, nekem semmi bajom vele, ha valaki normális kaja helyett túlárazott laborszökevényeket, meg mindenféle egzotikus növényt fogyaszt, ami persze sooookkal környezetbarátabb, mint bármi más a földön, mert csak háromszor annyit utazott hajóval és repülővel, mint az én kajáim többsége... (van ilyen munkatársam, és nem jelent akadályt az együttműködésünkben a bizarr étkezési szokása, mert nem hangoztatja) azokat ítélem el, akiknek, mint neked "nincs felsőbbrendűségi komplexusod", de azért mi normális emberek bűnösek vagyunk. hallanád magad kívülről, úgy beszélsz, mint egy tanú hittérítő XD

amúgy tényleg, mitől leszel jobb ember attól, ha vegyipancsolt műizéket eszel valódi termékek helyett? (nem kötekszek, tényleg érdekel, hogy mondjuk én, aki bevándorló kölyköket korrepetál, cipősdobozokat rendszerez egész decemberben, lepasszolja a macskaotthonnak a kapott borravalót és az anyaotthonnak a kettő az egyben akció szépségápolási cuccainak a felét, miért vagyok egy értéktelen senki, csak mert mondjuk normális sajtot eszek laborban összekutyult helyettesítők helyett?)

2021. jún. 11. 22:35
 22/92 anonim ***** válasza:
44%

19-es, ennyi erővel, akkor vágjuk le az embereket is és együk meg őket, vagy tenyésszük a fajtársainkat is húsért, meg tejért? Hisz nem feleslegesen halnának meg.

Az ember szerintem sem felsőbbrendű az állatoknál, úgyhogy nem tartom teljesenetikusnak az állatok fogyasztását. Én is eszem húst, bár főként amiatt, mert nem magamra főzök. A megfelelő körülmények között tartott állatok esetében viszont szerintem nincs gond. Ha boldog volt az állat és fájdalommentesen halt meg, akkor miért lenne bűntudatom miatta? A ketrecekben tartott megkopasztott, "lecsőrölt" csirkék, vagy a saját ürülékükben fetrengő sertések viszont már más kategória.

2021. jún. 11. 22:38
 23/92 anonim ***** válasza:
49%

az a baj kérdező hogy ha nem tartanád magad felsőbbrendűnek akkor nem írtál volna ilyent!!!

"hogy szembesítjük őket a tetteik súlyosságával?"

milyen súlyosság és ki?

és bocs de izom az nincs! tapasztalat van erről!

marhát és csirkét meg ne akarj emberhez hasonlítani látom nem jártál biológiára!!! egyél füvet meg szalmát megnézzünk a gyomrod feltudja dolgozni-e és kinyerni a táplálékot! ja nem! ezek az állatok képesek olyanra amire az ember nem ezért is írtam a niológiát nem tudjátok megmásítani!!! ezért vagytok mindenhol utáltak!!! sokszor még a saját vegán közösségetekben! egyébként a tej mióta állatkínzás!!!??? láttál te már fejős tehenet? ha nem fejik meg akkor fájdalmai lesznek! még anyádnak is fájdalmai voltak amikor nem fejte meg magát nem vicc és nem sértés! kérdezd meg tőle hogy a nők akik szoptatnak fájnak e nekik a mellük ha nem fejik meg magukat!!!!

és nincs minden táplálék benne! tanulmány bizonyítja hogy nincs!!!

[link]

konkrétan 12 péyan esszenciális anyag!!! ebből van olyan ami ugye tejben és tojásban illetve algában fordul elő még de olyan kis mennyiségben ami nem elegendő a szervezetnek hacsak nem eszel meg 5kg algát...

sok olyan anyag van ami lehetetlen vegán étkezés során bevinni!!!

nem kell hazudni hogy izmos vagy mert max akkor ha csak szoja babot eszel és csak azt! de akkor meg nem csak eszenciális állati tápanyagokban leszel hiányos hanem még nővényibpl is!!!

el kell fogadni az eevoluciót hogy az ember mindenevő és nem tudja kikerülni sehogy sem!

2021. jún. 11. 22:40
 24/92 A kérdező kommentje:
21-es, nézd meg a korábbi válaszomat. 22-es, teljesen egyetértek veled. Ha az állat tényleg boldogan élt, a rendes élettartamáig (hiszen egy disznót, ami 12 évig élne, féléves korában vágnak le), és a halála fájdalommentes volt, akkor azzal nincs bajom. Uyanígy a tojással sem, ha a csirkék boldogan élnek egy nagy kertben és nem egy ketrecben összezsúfolódva. És persze ha nincs kakas, mert ha van, akkor a tojásban lehet kiscsibe.
2021. jún. 11. 22:41
 25/92 A kérdező kommentje:

23-as, de igen. Ki tudja kerülni. És de igen, van izmom.

És a tehén nem azért ad tejet, mert tehén. Hanem azért, mert anyuka.

A tej, amit megveszel a boltban, úgy készül, hogy a tehenet mesterségesen megtermékenyítik, majd ahogy a borja megszületett, azt rögtön elveszik tőle (pedig egyébként nagyon ragaszkodó állatok). Ezt a folyamatot 5-6 alkalommal megismételik az élete során, és közben rosszul táplálják, szétantibiotikumozzák és aztán nyolcéves korában megölik. Jó étvágyat a steakedhez, egy borzasztóan szomorú és sanyarú sorsú állat szenvedett érte évekig.

2021. jún. 11. 22:45
 26/92 anonim ***** válasza:
68%

12-es vagyok.

Olyan vegán vagy, aki azt hiszi, hogy jobb mint a nem vegánok és ezt mindenkinek el is akarja mondani. Jó, hogy vegán vagy, de ne gondold azt, hogy csak ez a jó út!

2021. jún. 11. 22:46
 27/92 anonim ***** válasza:
33%
Én a kiscsibés tojást már azért túlzásnak tartom. Ő még meg sem született, nincs tudatában annak, hogy mit mulaszt el, így nem hinném, hogy állatkínzás lenne megfosztani attól, amiről nem is tud. Még lehet, hogy tudata sincs, pláne egy olyan kezdetleges fejlettségi állapotban lévő embriónak.
2021. jún. 11. 22:48
 28/92 anonim ***** válasza:
100%
27-es, az ember akkor sem felsőbbrendű. Intelligensebbek vagyunk, mint az állatok, de érzelmeik nekik is vannak, ahogy gondolkodni is tudnak, sőt még kommunikálnak is egymással. Nem szóval, de például különböző hangokkal, jelzésekkel, viselkedéssekkel kommunikálnak. Egy malac is tud alkotni. Bár ez attól is függ, hogy mit értesz alkotás alatt.
2021. jún. 11. 22:52
 29/92 anonim ***** válasza:
37%

"Az ember szerintem sem felsőbbrendű az állatoknál, úgyhogy nem tartom teljesenetikusnak az állatok fogyasztását."

Nem felsőbbrendűségi vagy etikai kérdés ez, hanem szimpla biológia. Figyelni kellett volna suliban.

2021. jún. 11. 22:53
 30/92 A kérdező kommentje:

Nem nézek animéket. Amit írtál, annak nincs köze a témához.

Lehet, hogy az emberek felsőbbrendűnek tartják magukat, de nem azok. Élet-élet. Mi a különbség?

Nem tartom magam felsőbbrendűnek. De jobb embernek igen. És van rá okom. Az én lelkiismeretem tiszta. És ha már tükör... én legalább tükörbe tudok nézni.

Akik pedig azért nem szeretik a vegánokat, mert élveznék a hús ízét, de ezt elrontjuk a dumánkkal, azoknak csak annyit tudok mondani, hogy a problémára nem az a megoldás, ha ignorálod.

2021. jún. 11. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!