Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A nem-vegánok azért ennyire...

A nem-vegánok azért ennyire előítéletesek és zárkózottak a vegánokkal szemben, mert félnek, hogy szembesítjük őket a tetteik súlyosságával?

Figyelt kérdés
Itt gondolok a környezet aktív pusztításáta és a sok száz ártatlan állat leölésére. Persze, ha a kutyájukról vagy macskájukról lenne szó, akkor rögtön nagyon védelmezőek lennének...

2021. jún. 11. 20:42
 11/92 anonim ***** válasza:
71%

Nem, csak ez a mániákus felsőbbrendűségi komplexus irritáló😅

Pláne hogy a nagy szembesítőknek is csak eddig terjed a tudományuk. A Nestlé, ami a világ egyik, ha nem a legnagyobb élelmiszeripari cége köztudottan gyerekrabszolgákat dolgoztat, de erről sztem még egy vegánt sem hallottam papolni (gondolom te is veszed a termékeiket)

A sok trópusi gyümölcs is általában etikátlanul dolgoztatott munkaerő által kerül a boltjainkba.

Ennyi erővel jó lenne ha az emberi lényekért is úgy kardoskodnátok, mint az állatokért, mert ez a nagy vegán lelkiismeret így elég álszent. Az oké, hogy empátiát érzel egy malacért, de ha a napi tizen akárhány órát dolgozatot gyerekekért nem szólalsz fel, az elég gáz. De oké, nem gond, nyugodtan egyed csak a nutellát (azt hallottam, hogy az vegán ;P)

Amúgy meg ó, nemes lélek, mit tegyen az, akiknek pl nem telik alternatív húspótlékokra? Hiszen fehérje nélkül hamar tönkremegy a szervezet. Vagy mi van akkor, ha nem elérhető a lakóhelyükön változatos,fehérjedús vegán étel? Nem mindenki él ám Pesten, van, aki csak abból tud gazdálkodni, ami a helyi cbaban van.

Hagyjuk már😅 Menjél és verd ki inkább egy tükör előtt, az is kb ugyanazt az ego löketet adja, mint az hogy előadod, hogy mindenki gyűlöl, mert túl jó és intelligens vagy az étrended miatt.

2021. jún. 11. 21:39
 12/92 anonim ***** válasza:
84%
Én nem vagyok vegán. Ha van előítéletem a vegánokkal kapcsolatban, akkor az azért van, mert vannak olyan vegánok, mint te. Egyáltalán nem félek, hogy szembesítenek "tetteim súlyosságával".
2021. jún. 11. 21:46
 13/92 anonim ***** válasza:
38%

Igen, én régen ki nem állhattam a vegetáriánusokat, azt hittem ez valami különc, értelmetlen, öngyilkos divat, ők szentnek tartják magukat, engem meg gyilkosnak... Aztán belemélyedtem a témába, minden megdőlt amit azelőtt gondoltam, és vegán lettem. Nagyon szeretek vegán lenni, igazából a természetemből adódik, mindig is védtem az állatokat.

( Az utolsó jó sok baromságot hord össze. )

2021. jún. 11. 21:51
 14/92 anonim ***** válasza:
52%
Ártatlan állatok? Látnád hogy az idősebb tyújkaink hogy csipkedik s kergetik a kisebbet... Enni is alig hagyják.
2021. jún. 11. 21:56
 15/92 A kérdező kommentje:

Szóval...

Kedves utolsó előtti. Milyen vegán vagyok én?

A nutella nem vegán, van benne tejpor, ez egyébként nagyon zavaró. Miért kell mindenbe tejpor?

Egyébként ha tudni szeretnétek, én piacon vásárolok, saját táskába, vagy pedig csomagolásmentes boltban. Kb fél év alatt telik meg egy kis kukám szeméttel. És mindenhová biciklivel járok, pedig megtehetném, hogy autóba üljek.

Igen, az avokádóval én sem értek egyet, tudom, hogy nagyon szennyező. El is szoktam mondani ezt is az embereknek.

És izmos vagyok. És a tehenek és csirkék a növényekből veszik be a fehérjéjüket - honnan máshonnan szednék? Megvan a fehérje a babban, lencsében, tofuban, és még olyan sok minden másban. És akár hiszed, akár nem, ezek nem drága ételek (egy konzerv bab kb 400 forint).

És a növényekben megvan minden, amire az emberi szervezetnek szüksége van. Rengeteg tanulmány bizonyítja.

Én pedig nem tartom felsőbbrendűnek magamat a többi emberhez képest. Ti tartjátok magatokat felsőbbrendűnek a többi ártatlan élőlényhez képest. A vegánság nem erről szól. Hanem arról, hogy nekem az állatok élete fontosabb, mint egy szendvics, vagy egy hamburger.

Ha belegondolsz, veszel a KFC-ben 15 csirkeszárnyat. Nem nehéz rájönni, hogy azért az ebédért nyolc csirke halt meg.

A kutyákkal és a macskákkal pedig miért kivételezzünk? Miben mások ők, mint a disznók vagy a tehenek? Ugyanúgy éreznek szeretetet és bánatot, ugyanúgy nagyon okosak (a disznó okosabb, mint a kutya), és ugyanúgy élni akarnak. Lehet, hogy gyors és fájdalommentes haláluk van (nem), de ahogy tartják őket, az borzalmas. Milyennek élted meg a karantént? Képzeld el, hogy nekik ezerszer rosszabb érzés az egész életük.

A vegánok nem felsőbbrendűnek tartják magukat a húsevőknél. Csak van bennünk annyi, hogy nem egy tál pörköltet választunk, hanem azt, hogy igenis kiállunk az állatokért. Mert megérdemlik.

Remélem, ezzel sikerült az összes kommentre válaszolnom. Kettőt jelentettem, aki pedig hasznosat írt, annak nagyon köszönöm!

2021. jún. 11. 22:06
 16/92 anonim ***** válasza:
61%

Nézőpont kérdése. A nyugati társadalmakban rengetegen alapozzák a vegánságra az egojukat, de van egy rakás közösség (pl amerikai őslakosok) akik elég gyakran, és erélyesen felszólalnak a hozzád hasonló "fehér" vegánok ellen, hiszen rengeteg dolgot nem vesztek számításba az ilyen kijelentések megfogalmazásakor.

Igaz hogy kellene egy reform, de a húsevő életvitel igenis lehet fenntartható a bolygó szempontjából, és a növényevő életvitel is lehet káros. Ráadásul rengeteg többezer éves kultúra hagyományainak szent része a húsevés, márpedig ahogy sok nyugati (meg sajnos lassan magyar) vegán is egy lelkiismereti bukásnak állítja be a húsevést, az egyenesen tiszteletlen, becsmérlő. Tudom, hogy nem a kulturális húsevőkről beszéltek, de ez akkor is. Remélem érted, miért.

És azt értem, ha valaki a kicsi szívével és még kisebb agyával jót akar, de az állat az állat, az ember pedig ember. Az ember a fontosabb. Pont.

2021. jún. 11. 22:09
 17/92 A kérdező kommentje:

Persze, hogy vannak egészségtelen vegánok. Nagyon oda kell figyelni, a Daily Dozen nevű alkalmazásban egyébként benne van, mit ajánlott enni minden nap.

De kedves utolsó, nagyon tévedsz. Lehet, hogy a legtöbb ember magát fontosabbnak tartja, de miért lenne az? Végtére is mi is csak állatok vagyunk.

Egyenlőség kellene, nem pedig istenségnek képzelnünk magunkat.

2021. jún. 11. 22:14
 18/92 A kérdező kommentje:
Elnéztem. A föld szempontjából lehet káros a vegánság, így gondoltad, ugye? Igen, ez is igaz. Ezért kell figyelni azt is, mit honnan veszel meg. Nem rendelni az avokádót a világ túlsó végéről, hanem elmenni a piacra és házi cukkinit és paradicsomot venni Teri nénitől. Vegánnak lenni manapság egyáltalán nem nehéz, nem is értem, miért gondolja ezt ennyi ember.
2021. jún. 11. 22:16
 19/92 anonim ***** válasza:
18%

#17 Nem csak hogy nincs igazad, de kifejezetten veszélyes is lehet ez a hozzáállás.

Olyan ember aki nem él kiváltságban, nem gondolkodik így. A felesleges erőszak nyilván rossz, de nem feleslegesen halnak meg az állatok, ha valaki elfogyasztja őket.

2021. jún. 11. 22:26
 20/92 A kérdező kommentje:
De igen, feleslegesen, lehetne annyi minden mást is enni helyettük.
2021. jún. 11. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!