Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A nem-vegánok azért ennyire...

A nem-vegánok azért ennyire előítéletesek és zárkózottak a vegánokkal szemben, mert félnek, hogy szembesítjük őket a tetteik súlyosságával?

Figyelt kérdés
Itt gondolok a környezet aktív pusztításáta és a sok száz ártatlan állat leölésére. Persze, ha a kutyájukról vagy macskájukról lenne szó, akkor rögtön nagyon védelmezőek lennének...

2021. jún. 11. 20:42
 61/92 anonim ***** válasza:
78%

59-es vagyok.

A gyógyszerekkel, tápokkal etetett állatok, meg a feldolgozott húsok tényleg egészségtelenek, ebben egyetértünk, ott is a természetesség kell elérni.

Az a baj, hogy azért a piac nem garancia arra, hogy nincs káros anyag a zöldségekben, de bízom benne, hogy jobb, mint a külföldről hozott, nagyüzemileg termesztett növények.

Szerintem akkor is bajban lennénk, ha mindenki vegán lenne, meg akkor is, ha senki. A nagyobb probléma abból van, hogy nagy az élelmiszer pazarlás, amibe az ételek eldobása és a túl sok zabálás is beletartozik.

2021. jún. 14. 15:04
 62/92 anonim ***** válasza:
0%

Egyetértek a többi nem-vegán véleményével, aki hozzászólt.

Nekem egyébként a veganizmus is egyfajta vallás. Mégpedig az erőszakos fajtából, akiknek a hívei az emberek képébe másznak, fenyegetőznek, érzelmileg zsarolnak, ha a másik fél nem akarja feladni a saját nézeteit.

Különben érdemes felmenni Facebookon a vegán Csir Kevin oldalára: elképesztő, mennyi buta és bunkó hozzászólást lehet ott olvasni, zömében a vegánok részéről. Átkozzák, szidják a "húsevőket", és magát az emberiséget is. Rosszabbak, mint a neonácik!

Vegán közelembe ne jöjjön.

2021. jún. 14. 21:43
 63/92 A kérdező kommentje:

Ismerem az oldalt. Milyen érzéssel tölt el téged az, amikor megmutatja, mikyen rossz körülmények között tartják az állatokat? Irigyled őket? Szeretnél úgy élni?

Ha nem, akkor nem gondolod, hogy talán nem kellene őket sem így tartani?

Lehet, hogy vannak erőszakos vegánok (a többség egyébként békés, ezt megjegyzem, mert valószínűleg én veled ellentétben rengeteg vegánt ismerek), de van is rá okuk. Ha te nem lennél a szegény boci helyében, vagy nem szeretnéd, ha mások baconkénk ennének meg téged reggelire, és közben csak nevetnének a sorsodon, akkor te miért járulsz hozzá az ugyanilyen bűnözéshez? Miért van az, hogy ha megölsz egy kutyát, szadista gyilkos vagy, de ha megölsz egy disznót, az normális? Ha pedig egyiket sem ölöd meg, akkor egy erőszakos, neonáciknál is rosszabb vallást követsz? Utolsó hozzászóló, ezek a te szavaid, várom a válaszod.

2021. jún. 14. 21:59
 64/92 anonim ***** válasza:
0%

A bűnözés nem itt kezdődik, hogy valaki húst eszik.

Te és a vegán cimboráid ne tarts engem meg az emberek többségét gyilkosnak azért, mert állati eredetűt fogyaszt!Évezredek óta.

Az állatkínzást egyébként én is elítélem. Emberséges körülmények közt kéne tartani a haszonállatokat is. Persze, tök mindegy, ha ezt írom, hiszen úgyis a végén a tányérra kerülnek, tehát ez a verzió is rossz.

De az is érdekes, hogy ti szinte csak a haszonállatokkal foglalkoztok. Boci, pipi, malac...Az esztelen vadászat pl. alig kerül szóba.

A húsevők viszik pusztulásba Földet, szerintetek. Nem az iszonyat mennyiségű szennyező anyag, szén-dioxid, amit a gépjárművek és a gyárak eregetnek. Az elektroszmogról már nem is beszélve.

Az egyik fenti hozzászólót, mint pl. 10-es, nem ismétlem, megírta, amit én is gondolok.

És igenis, fanatikusak vagytok, abból is a nem elfogadó és erőszakos fajtából, hiába nem tetszik, ez az igazság. És nem tűntök békésnek, inkább embergyűlölőnek. Pedig állítólag a ti vallásotok békés vallás. Bár, mondjuk a legtöbb vallás szépnek és jónak állítja be magát...

Ne egyetek állati eredetűt, kész, ti döntésetek.Ha nektek jó, éljetek úgy. De ne térítgessetek meg ítélkezzetek minduntalan mások felett. Hagyjátok békén a többi mindenevő embert, cserébe mi is békén hagyunk titeket.

Részemről lezárva, válasz nem kell privátban sem, utóbbit úgyis törlöm!

2021. jún. 14. 22:57
 65/92 A kérdező kommentje:

Csak annyit mondj még, ha elítéled az állatkínzást, akkor miért járulsz hozzá?

Mert ebből jogosan következtetek arra, hogy nem ítéled el.

Igazad van a többi problémával kapcsolatban. Teljesen igazad van. A gyárak, autók, soksok tonna műanyag zacskó nagyon káros. De ez a kérdés nem azokról szól. Én pedig azok ellen is igyekszem tenni, és érdekelt vagyok a témában. De itt és most a húsról van szó.

2021. jún. 14. 23:24
 66/92 A kérdező kommentje:
A tízes válaszolóra reflektálva megint elmondom, hogy fél év alatt töltök meg egy kisméretű kukát. Ha pedig az egész föld lakossága vegán lenne, nem 3 milliárd, hanem 13 milliárd embert is el lehetne tartani. Mert ha van egy termőfölded, és a takarmányt odaadod a bocinak, abból a bociból eltartasz tíz embert. Ha viszont a takarmányt rögtön az embereknek adod, abból húsz is vígan elél. Hát nem logikus?
2021. jún. 14. 23:27
 67/92 anonim ***** válasza:
100%
Igen, logikus, de ne várd, hogy itt ezt megértik, mert akkor le kellene mondani a kényelmükről, az átlag ember pedig azt nem teszi meg.
2021. jún. 15. 06:32
 68/92 anonim ***** válasza:
67%
Én amúgy direkt biogazdaságokból, szabadtartású állatok húsát/tojását/tejét veszem, szóval én úgy gondolom, hogy nem járulok hozzá az állatkínzáshoz. Attól még, mert valaki húsevő, nem biztos, hogy nem a helyi kistermelőt támogatva környezettudatosan és a lehetőségekhez képest a legkíméletesebben teszi ezt. Ahogy te se eszel avokádót pl. És attól még, mert nem vagyok vegán, nem biztos, hogy túlfogyasztok húsból, mi pl a hét nagyobb részében vegetáriánus/peszketáriánus életmódot folytatunk, és csak heti 2-3 nap van, amikor húst is eszünk. Azt elismerem, hogy tojás és tejtermék sok fogy, de mint említettem, ezeket mindig szabadtartású állatoktól szerezzük be. Nem mindenki maga a sátán, aki húst fogyaszt, szerintem, és nem is lesz egyből minden vegán szent. Vannak árnyalatok, átmenetek, és a másfajta életstílus semmiképpen sem jogosít fel arra, hogy másokat elítélj és mások felett ítélkezz.
2021. jún. 15. 07:27
 69/92 A kérdező kommentje:

Örülök a válaszodnak. Több ilen tudatos ember kellene, mint te. Tudom, hogy nem lehet mindenki vegán, de amit te teszel, az sokkal jobb, mint amit az emberek nagy része. Elítélni viszont azt ítélek el, akit akarok, megvan rá a jogom.

Nem mindenki sátán, aki húsevő, és nem minden vegán szent. Ebben teljesen igazad van.

2021. jún. 15. 09:10
 70/92 anonim ***** válasza:
83%
A lényeg az lenne, hogy SOKKAL kevesebb húst kellene enni! Hetente,-kéthetente vagy havonta egyszer! Egyébként rengeteg más vegán fehérjeforrás van. De időnként sztem nem árthat, mégiscsak a hús járult hozzá az emberi agy fejlődéséhez. A lényeg, hogy a húsevést ilyen ünnepi alkalomnak kellene megélni, mint karácsonykor a halfogyasztást.
2021. jún. 15. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!