Miért kezdek el szorongani, ha tanulni kell?
Más találkozott már ezzel a jelenséggel? Van egy "hobbim", a programozás. Viszont elkezdtem komolyra venni a dolgot és hónapokig folyamatosan tanultam, de nem vagyok képes rászánni magam sose, úgy kell minden nap erőltetnem 1 órát. Ahogy megjön hozzá a kedvem egyből elfog a szorongás, olyan szinten feszült leszek, hogy sokszor inkább enni kezdek, vagy valami egyéb elkerülő viselkedést csinálok. Amikor viszont ráveszem magam a dologra akkor sokszor 30%-on teljesítek, mert eleve idegesít, irritál az egész akkora feszültséget érzek belül és nem tudok emiatt koncentrálni se. Néha mikor belemerülök és elfelejtkezek magamról akkor megszűnnek a tünetek és megy a tanulás is és élvezem is.
Emiatt nem tanultam amúgy soha gyerekkoromban sem, de ahogy észrevettem más területen is félek a kudarctól. Nehezemre esik bevallani, ha nem megy valami, szinte fáj lelkileg.
A statikus gondolkodásról olvastam és az teljesen rám illik, én se hiszek abban, hogy más megtud változni és én se soha a teljesítményemért lettem dicsérve. Én se szorgalmasnak, inkább okosnak érzem magam.
Másnak van ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!