Az miért van, hogy ma már egy gyerek megszülése, felnevelése az a nő számára kizárólag teher, hogy ebédet csinálni azt a konyhába zárással, rabszolgamunkával azonosítják?
Régen erre még az anyáink, nagymamáink büszkék voltak, hogy felneveltek egy gyereket. Minden vele járó nehézséget elismerve ők nem úgy tekintettek erre a feladatra mint nyűg, mint fúj sz_ros pelenka meg fúj vasalás, hanem mint fontos és nemes feladat. Szobrot sem állíttattak maguknak ezért. Ma már meg kell szinte hajolni az anyák előtt, ha hajlandóak egy szem gyereket vállalni. Korábban ez teljesen természetes volt.
Finom ebédet készíteni régen egyenlő volt a szeretet kifejezésével. Ma úgy tekintenek rá a nők, hogy a sörhasú férfi bedöglik az ágyba és tv-t néz. Mondjuk nem tudom hol lehet ez így, de azért az valahogy sosincs megvizsgálva, hogy a sörhasú disznó mennyit dolgozott/túlórázott előtte.
Ezt az önsajnáltatást minél fiatalabban kel el egy lány, annál inkább látom. Persze aki ezt megemlíti az rögtön nőgyűlölő incel.
Olyan hülye vagy hogy a kérdésre nem is válaszolok, csak ideböktem hogy sgg vagy. :D
De jót nevettem a baromságodon, azt köszi:D
35: csak ez még nem magyarázza meg, hogy miért kell gyűlölni önmagában a gyereknevelést, meg mátíromkodni, hogy mekkora hőstettet hajt végre az anya. megvalósult a munkamegosztás már a legtöbb normális családban - mégis minden női szájból hallani a sírásrívást, hogy jajj az a büdös pelenka meg jaj ki kellett vasalni, porszívózni.
Férfiakat nem hallok panaszkodni, hogy jajj a napi 12 óra munka, aztán még otthon az asszony cseszegetése is.
Szerinted egy nő nem dolgozik?
Pasit nem hallasz sz-ros pelenkáról panaszkodni, mert ő hozzá se nyúl lol. Úgy könnyű hős apukának lenni, hogy letolom a gyereket a játszótérre egy órára vagy leülök mellé matekházit írni esténként. HŐS. FÉRFI4
Nőt se hallasz munkáról panaszkodni, pedig mi is dolgozunk ám :)
Amúgy amúgy RÖHÖGÖK, hogy a munkamegosztás szerinted:
Férfi: munka + elviselni az asszony mekegését
Nő: gyereknevelés, házimunka, szarospelenka mindezt MOSOLYOGVA és frissen és üdén és zokszó nélkül.
Jaj, dehogynem panaszkodnak férfiak a munkáról. Elég csak bemenni az Emberek kategória Munkahelyek alkategóriájába.
Meg ha vki esetleg nem is panaszkodik, mert nem olyan típus, hogy kimondja... ez mennyivel jobb, hogy felhúzzák a munkahelyen, a főnöknek nem mer visszapofázni, aztán hazamegy, és a családján tölti ki a feszkót? Mert van ilyen - ugyanolyan arányban, mint nő, aki szerint a saját gyerekének a nevelése olyan nehéz.
Amúgy az meg egy másik kérdés, hogy az a nő, aki szerint a gyereknevelés és a szülés nehéz, a háztartási robot meg, ha ő is dolgozik, rabszolgamunka, nem biztos, hogy ilyen kapcsolatban van. Én pl. voltam olyan okos, hogy láttam, hogy anyám milyen sorban van tartva otthon, hogy mindketten dolgoznak, anyám 8, apám 9 órát, egyikük sem a szalagsoron, mindketten diplomás értelmiségiek, és anyámra marad az összes házimunka, mert az a nődóga, apám meg várja a vacsit és lerogy a tévé elé meccset nézni (anyám meg láthatóan rosszul érzi emiatt magát, duzzog és puffog, de lépni nem lép, emrt hát azt tanította nekem apám és anyám 40-50 évvel ezelőtt). Apám meg minden piti dolog miatt üvöltött, mint a sakál, és pofon vágott engem meg öcsémet, mert így tudta azt "kezelni", hogy az irodai munkahelyén már elnézést a kifejezésért, ő az utolsó csicska, akivel mindent meg lehet tenni, és folyton megalázzák.
Én pont ezért baromi jól megválogatom, hogy kivel járok és kivel bútorozom össze, hogy ilyen helyzetbe ne kerüljek. De ettől még meg lehet róla a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!