Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ma mit várnak el a nők azért...

Ma mit várnak el a nők azért cserébe, ha hajlandók megszülni egy gyereket?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, nagyon túl van dramatizálva ez a gyerekszülés téma. Egyik oldal azzal jön, hogy gyereket vállalni marha nagy felelősség (nem az), ezért inkább gyereket sem csinál, hanem elmegy bulizni meg kiélni magát - élete végéig.

A másik ugyan szül, de valami hallatlan megbecsülést és mártír szerepet vár cserébe azért, hogy elvégezte azt, amit a természet rábízott. Közben a férfiakat oltja, mert ők csak "lőttek egyet", bezzeg az a 9 hónap kőkemény szenvedés. Na az máris egy élet munkája, amit egy férfi sosem tudna elvégezni. Kzöben a szegény gyerek szívja meg, amiért nem kap szeretetet, mert az anyja nyűgként tekint csak rá. Szívszorító, ha rá gondolok. Szerencsémre nem ilyen nővel élek, és talán nem is ez az átlag - de egyre több ilyet hallok-látok.

Kommentekben kérem mellőzni a személyeskedést. Beszélgessünk!

2021. jún. 1. 05:42
1 2
 1/17 Girlll3 ***** válasza:
98%
Mert felelősség egy életre és egyre többen vagyunk. Túlnépesedés van, tetejébe a férfiak dolga egyszerű és tény, hogy a férfi bármikor leléphet. A nő viszont nem, max ha kihordta már a babát, de akkor minek is szülte, ha nem neveli? A férfiak teste pedig egy gyerektől nem változik meg.
2021. jún. 1. 05:46
 2/17 anonim ***** válasza:
94%

Egy hétig élnéd át, mit jelent egy pár hónapos gyerek anyjának lenni, nem írnál hülyeségeket.

Én dolgozó férj vagyok a sztoriban és garantálom, hogy a feleségemhez képest arany életem volt, pedig nem szerettem a munkám. A lányunk már nagyobb, de az első fél év kőkemény volt.

Hozzáteszem, ha szerinted ez nem óriási felelőség, akkor vagy szándékosan provokálsz vagy nagyon korlátoltan nézed a világot. Nem akarok mindenre kitérni, de ha csak azt veszed figyelembe, hogy egy kisbaba (ellentétben pl egy kiskutyával) akár elfelejthet lélegezni, magára ránthat kemény és nehéz dolgokat, szájába vehet mérgező dolgokat, stb. Ezer és egy módon végezhet magával és a te felelőséged hogy ne tegye. Folyamatosan. Nem hagyhatod magára egy-két percre sem.

Az, hogy a szülés mennyire fájhat, bele se megyek. Nem éltem át, de láttam a feleségemen, pedig nekünk nagyon gyors (kb a buroktepesztéstől 1 óra) volt.

Ráadásul a társadalom elvárja a kismamától, hogy mindig boldog legyen. Pedig a szülés utáni depresszió nem vicc.

És még a tizedét sem írtam le.

2021. jún. 1. 06:04
 3/17 anonim ***** válasza:
57%
Hiszti
2021. jún. 1. 06:09
 4/17 anonim ***** válasza:
99%
Pedig gyereket vállalni rohadt nagy felelősség. Konkrétan az egész életed feláldozod, hogy a gyereknek normális élete lehessen.
2021. jún. 1. 06:34
 5/17 anonim ***** válasza:
84%
Hát ez elég gyenge lett, próbálj meg valami kreatívabbat.
2021. jún. 1. 06:39
 6/17 anonim ***** válasza:
96%
Ez mondjuk gyermekvállalás kategória
2021. jún. 1. 07:02
 7/17 anonim ***** válasza:
90%

Mit varok el egy gyerekert cserebe: A teljes Hilton,Mariott,Radisson blue,Carlton szallodalanc es Budapest osszes bevasarlokozpontjanak a kizarolagos tulajdknjogat irassa a pasas a nevemre.

... na ugye,h nem olyan fontos az a szules 😂😂

2021. jún. 1. 07:12
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagy felelősség egy gyerek? Szerintem hatalmas felelősség. Nem várok cserébe semmit, csak támogatást és segítséget attól az embertől, akivel közösen összehoztuk azt a gyerkőcöt, hiszen nem csak én akartam, nem fair, ha csak az "én nyakamba van tolva", hogy csúnyán fogalmazzak.

Leszögezném. A gyerekem a világ legfontosabb személye a számomra. Imádom és soha nem adnám semmiért, örülök, hogy úgy döntöttünk, hogy szeretnénk. DE! A nehézségekről nagyon keveset beszélünk. Mindenhol az ömlik ránk, hogy két nappal szülés után már magassarkúban távozik valamelyik celeb a kórházból talpig sminkben, megcsinált frizurával, vigyorogva. Ez azért nem az átlag. Rengeteg boldogság van egy pici babában, de az anyuka minimum 2 évre elfelejtheti a magánélet szó jelentését. Apuka 1 hét után visszamegy dolgozni és éli az életét tovább, mint előtte. Szerencsés helyzetben meleg vacsival várják otthon és ott a kis csemetéje, akiből zömében a cukiság és a szeretet jár. Mindeközben anyukával 180 fokot fordult a világ, a saját igényeit teljes mértékben a baba igényei alá rendeli. A napja etetésből, büfiztetésből, pelenkázásból, ruha cseréből, ringatásból áll. Olykor még azt is lesni kell mikor tud nyugodtan beülni a wc-re. Nincs felnőtt emberi kapcsolata, csak az a néhány óra, amíg ismerősökkel összefut, vagy a férje otthon van. Persze ilyenkor is mindig minden esetben a babához igazodva.

Nem kell hogy mártír legyen bárkiből is, vagy szentté avassuk az anyukákat, amiért teszik a kötelességüket, de igenis lássuk be, hogy nincs egyszerű dolguk, főleg a mai világban, ahol már nem generációk élnek együtt, sok esetben segítség sincs a környéken.

2021. jún. 1. 08:17
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

8-as, a 2-es válaszoló vagyok és ez nagyon igaz.

Igyekeztem és igyekszem mindenben segiteni a feleségem, de bármenbyire is odateszem magam, max megközeliteni tudom az általa hozott áldozatot.

Minden tiszteletem az anyáké, akik valódi törődést adnakba gyermeküknek! Ti vagytok a hősök, akkor is, mikor a francba kívánjátok az egészet!

2021. jún. 1. 08:43
 10/17 anonim ***** válasza:
29%

Nője válogatja ki mit vár el.

Az egyik frissen szült ismerősöm heti 3x bébiszittert, barátnőkkel való traccsot egy menő bisztróban és az apával is közös programokat mert unalmas otthon, új ruhákat, új, nagyobb lakást vár el. Már fut is a projekt.

Másik ismerőm egy szabad órát vár el, hogy végre hajatmoshasson és pisilhessen egyet nyugalomban.

2021. jún. 1. 09:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!