Kajálás előtt elmosom az evőeszközeimet, a tányéromat, kezet mosok. wc-zés előtt fertőtlenítem a wc ülükét. rendszeresen fertőtlenítem a közös fürdőszoba csapját, fürdőkabint a kilincseket. A családom erre úgy reagál hogy én elmebeteg vagyok sőt a..?
tökéletesen illik a kényszerbetség fogalmába :"olyan elmeállapot, amelyben újra és újra jelentkező kellemetlen képzetek vagy gondolatok (kényszergondolatok) mellett állandóan újra jelentkező késztetések vagy cselekedetek (kényszercselekedetek) vannak jelen. Meghatározó jelentőségű, hogy ezek a gondolatok a beteg számára is idegenek, riasztóak, fenyegetőek, a cselekedetek pedig értelmetlenek, de a szorongás csökkentése érdekében muszáj folytatnia azokat."
"a cselekedetek pedig értelmetlenek" hmm... kezet mosok mert félek a különböző háziállatokon (például) terjedő férgektől vagy lezárom a biciklit mert félek a tolvajktól? egyik sem értelmetlen de ha már a kézmosás kényszerbetegség akkor a biciklilezárás is az :D
miért van az hogy sose lehet itt gykn a nagyokosokkal dűlőre jutni?
most tulajdonképpen inkább hárítasz ahelyett hogy önmagadnak is bevallandád, a rendszeres kézmosás nem kényszerbetegség, de a rendszeres kézmosás hiánya hanyagság :D
Hagyjátok, beteg szegény, csak nem veszi észre :/
Még a saját családja szerint is elmebeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!