Kajálás előtt elmosom az evőeszközeimet, a tányéromat, kezet mosok. wc-zés előtt fertőtlenítem a wc ülükét. rendszeresen fertőtlenítem a közös fürdőszoba csapját, fürdőkabint a kilincseket. A családom erre úgy reagál hogy én elmebeteg vagyok sőt a..?
Hogy pusztulának már el a baktériumok 30 fokos vízben? A szervezetünk 35-36 fokos és ott is tökéletesen működnek :D
90 fokban már szépen pusztul a többségük (ugye a 100%-uk 100 fokon, ezt nevezik kifőzésnek), nem véletlenül mossuk a törölközőket 90 fokon.
Bizony, ahogy valaki írta, erre való a szappan. Hideg vízben is ugyanolyan a hatásfoka mint langyosban.
13-as vagyok, igen, már rég megőrültem.
A kézmosásról: a baktériumok mellett a zsíros szennyeződéseket is el kell távolítani (főleg akkor, ha egész nap b'sztál volna kezet mosni, valamint kés és villa helyett kézzel-lábbal eszel), erre jobb a meleg víz, mint a hideg. A műtéthez készülődő személyzet sem azért súrolja gőzölgően forró vízben az egész karját, mert annyira élvezik. És nem, a szappan nem attól hatékony, hogy habzik, az csak az SLES műve.
Az immunrendszerem köszöni szépen, fajtagyőztes, a bárányhimlőt és egyetlen gyors lefolyású influenzát leszámítva mezei náthánál súlyosabb fertőző betegségem sosem volt, pedig nem kímélem magamat. Ugyanez elmondható a szüleimről is, és ők még a személyes higiéniához is meglehetősen nagyvonalúan viszonyulnak. Pont a körülmények miatt ilyen ellenálló a szervezetünk, de ha ez az egészség ára, én inkább dőlnék ágynak minden hónapban valami szir-szar náthával.
Tisztában vagyok vele, hogy szükség van baktériumokra és vírusokra a környezetünkben; ha éppen olyan kedvem van, a mocskos járdára ejtett falatot is vígan megeszem, de azért van néhány átmenet a gyógyszerlaborhoz illő sterilitás és az "azzal a ronggyal mosom le a csapokat, amivel az előbb a folyosót töröltem fel" között. Abba sem haltunk bele gyerekkoromban a rokonoknál, amikor ugyanabban a műanyag tálkányi szappanos vízben löbbölte le a kezét az, aki a kerti budiból jött, és az is, aki éppen főzni készült, de azért visszagondolva mégiscsak b'szott undorító volt.
a 22esnek feltételezem nincs agya... szóval nem mondtam h a 40 fokos vízben elpusztulnak a baktériumok. 40 fokos vízben aktívabban mozognak a víz vagy a mosószer molekulák így hatékonyabb/gyorsabb a mosás mint hideg vízben.
az meg, hogy azt mondod hideg vízben ugyan olyan a hatásfoka a szappannak mint melegben egyszerűen hazugság... ostobák hazugsága. miért gondolod így? mert felhabzik hidegben is? :D akkor a mont everest tetején is lehet pörköltet főzni SŐT MÉG MILYEN HATÉKONYAN hisz ott már <50 fokon buborékol a víz!!!
amire nem gondolsz: szappanozáskor mozgatod a kezeidet, és rajta a szappant és a vizet. nem áztatod. innentől tök mindegy, mennyire rezegnek a molekulák a hőenergiától, mert ígyis-úgyis mozgatod őket.
"az meg, hogy azt mondod hideg vízben ugyan olyan a hatásfoka a szappannak mint melegben egyszerűen hazugság... ostobák hazugsága"
na akkor hozz valamit ami alátámasztja a te érvedet.
a péla amit hoztál sehogyse illik ide amúgy.
"amire nem gondolsz: szappanozáskor mozgatod a kezeidet, és rajta a szappant és a vizet. nem áztatod. innentől tök mindegy, mennyire rezegnek a molekulák a hőenergiától, mert ígyis-úgyis mozgatod őket."
uhhh... ez fájt
ezek szerint Jézus Krisztus volt a legokosabb valaha élt ember a Földön? Einstein is biztos a jóindulatáról volt híres:D
én nem sértegetek senkit (ha szerinted ez sértegedés akkor van baj a fejedben) én csak próbálok rámutatni a válaszoló saját dőreségére
Áh, persze, abszolút nem sértés ha valakinek azt írod hogy nincs agya. Ezt láttad otthon? Ti ilyen degradálóan beszéltek egymással, abban nőttél fel hogy ez normális? Sajnállak ha ez a helyzet.
Az pedig elég komikus hogy te mondod másokra hogy baj van a fejükben, miközben neked lenne szükséged szakemberre hogy kikezelje a kényszerbetegséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!