Mi veszi rá az öngyilkosokat arra, hogy a saját bajuk miatt még más emberek életét is tönkretegyék?
Figyelt kérdés
Például a vonat elé ugrás. A mozdonyvezetőnek annyi. Ilyenkor harmincon éves mozd-vezetőknek 70%-a hagyja abba, mert nem dolgozza fel. Ez mégis mire jó? Akassza fel magát, ha annyira akarja, vagy ugorjon le a tetőről.
A késés most lényegtelen. Órákig helyszínelnek, egy napig nem jár azon a szakaszon a vonat, jó kibírjuk. De a mozdonyvezető? Vagy a metróvezető? Trolivezető? Vagy bárki?
2021. máj. 20. 00:21
11/14 anonim válasza:
Nyilván nem tudok pontos választ írni, hiszen sosem voltam még öngyilkos. Csak majdnem. A Dunába ugrást és a magasból leugrást mindig is a lehetséges halálok listám végére tettem, mert nem bízok benne, azt túl lehet élni. Vannak más ötleteim, csak azokhoz nem mindig voltak adottak a körülmények. Pl akkor sem, amikor még a 17-ben laktam, a város szélén, 400 m-re a vonatsínektől, és nagyon elegem lett mindenből már sokadszorra. Nyilván nem tettem meg, hiszen akkor nem tudnék válaszolni, de írtam egy búcsúlevelet és kisétáltam oda éjszaka azzal a szándékkal, hogy meghaljak. Végül visszafordultam, de nem ez a lényeg. Amikor kevésbé szar, és tudok előre tervezni, akkor én is úgy gondolom/gondoltam, hogy nem akarok vonat elé feküdni, mert sajnálom a mozdonyvezetőt. De amikor a szokásosnál is rosszabb, és ez az egyetlen azonnali megoldás, akkor már nem gondol ilyenekre az ember.
12/14 anonim válasza:
Ha lenne benne annyi, hogy ezzel törődjön, akkor valószínűleg nem is jutott volna el idáig.
13/14 anonim válasza:
1-es ne érezd magad jelentéktelennek
14/14 anonim válasza:
Amúgy én úgy fognám fel, hogy ha nem én akkor más elé lép. Valahogy támogatnám az aktív eutanáziát. Mindig arra gondolok, hogy ha kiderűlne nem vezethetek bármi baj miatt, és mivel nekem az az életem akkor én nem mennék el gyárba utána ahogy lehetne megtenném, vagy ha vesebeteg lennék akkor is. Nem lennék az állam terhére és amúgy sem szeret senki,nincs akinek tartozok. Szóval ezer probléma van ami miatt meg lehet tenni. És én nem ítélem el azt aki öngyilkos lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!