Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért csak az én létezik? A...

Miért csak az én létezik? A mi miért nem?

Figyelt kérdés

Miért nem lehet a közösség érdekében maszkot hordani?

Miért nem lehet a nyájimmunitás elérése érdekében egy szimpatikus oltást felvenni?

Miért hiszed azt, hogy ez csak a te döntésed és nincs hatással másra?

Miért nem lehet felfogni azt, hogy ha része vagy egy közösségnek (társadalom), akkor nem csak jogaid hanem kötelességeid is vannak?

2021. máj. 4. 18:26
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

19: való igaz, hogy rengeteg ebből adódó probléma van. Viszont ehhez sajnos már hozzászoktunk.

Tőlünk nyugatabbra kicsit máshogy működnek ezek a dolgok. Ausztriában egy cipzár manőver nem okoz forgalmi fennakadást. Ott egy szabadstrand jobb állapotban van és tisztább mint itthon a fizetősök.

Nem azt mondom, hogy kolbászból van a kerítés, de legalább a mindennapi élet (magyar szemmel) stressz mentes.

2021. máj. 4. 19:58
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem lehet otthon maradni annak, aki veszélyeztetett?

Miért nem lehet a garantált nyugdíjból adomány formájában kisegíteni azokat, akiknek a megélhetése bizonytalanná vált a lezárások miatt?

2021. máj. 4. 19:59
 23/34 A kérdező kommentje:

22:

Otthon maradás: vagy nem bír nyugton maradni vagy nincs más lehetősége. De ha nincs más lehetősége, akkor miért nincs? Miért nem lehet szociális ellátást biztosítani neki?

Nyugdíj: mert ehhez emberséges kormány kellene 🤷‍♂️

2021. máj. 4. 20:27
 24/34 anonim ***** válasza:
48%
Bolond lyukból, bolond szél fúj. Ennél több választ nem érdemel ez a kérdés...
2021. máj. 4. 20:38
 25/34 anonim ***** válasza:

"vagy nem bír nyugton maradni vagy nincs más lehetősége."

Én sem bírok nyugton maradni, akkor 1:1. Én viszont már elkaptam a vírust, az immunrendszerem megpörgette, faxrahúzta és kivágta, szóval a veszélyeztetettek lesznek szívesek nem önzõen, egoistán viselkedni és otthon maradni. Egy éve megy a hiszti, ennyi idõ alatt meg lehetett volna szervezni a feltételeit, nem másokra mutogatni.

2021. máj. 4. 20:58
 26/34 A kérdező kommentje:

24: köszönöm, hogy illusztráltad korunk egyik problémáját.

Valóban a balkánon vagyunk, ha bolondságnak számít az a gondolat, hogy mások is vannak rajtad kívül....

2021. máj. 4. 21:51
 27/34 A kérdező kommentje:

25: a szervezéséhez az kellene, hogy élhető kormányunk legyen...

(Mondjuk rendes, átgondolt jogszabályok sem ártanának)

2021. máj. 4. 21:53
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Megint csak a kifogások és a másra mutogatás.

Ahhoz nem kell kormány, hogy otthon maradj, vagy hogy internetrõl intézd a bevásárlást (igen, az öregek is, nekik is volt egy évük, hogy megtanulják). Civilek is megszervezhetik maguknak, nem büntetendõ cselekmény. Minden feltétel adott, nincs kifogàs.

2021. máj. 4. 22:03
 29/34 A kérdező kommentje:

28:

Könnyen mondod az öregek internetezését. Akinek volt ehhez affinitása, az már megtanulta. A többi meg egyszerűen képtelen rá. Még a 40es korosztálynak is gondot okoz néha az internethasználat, nemhogy a 80asnak 🤦‍♂️

A megoldás tényleg egy civil összefogás lenne. Mert az egyéni nem működik. De ehhez már megint az kellene, hogy másokkal is törődjünk. Szóval még mindig ugyanaz a kérdés 🤷‍♂️

2021. máj. 4. 22:48
 30/34 anonim ***** válasza:
19%
Tudom, hogy le leszek pontozva, de szerintem abszolút igazad van, csak a jelenleg uralkodó korszellem túl individualista ahhoz, hogy az emberek az egyén érdekét hajlandóak legyenek háttérbe szorítani a közösség érdekével szemben – még ha egyébként hosszútávon az egyén számára is az lenne a kifizetődő, ha együttműködnénk egymással. Szerintem nálunk a kommunizmussal kapcsolatos negatív asszociációk is beúsznak a képbe, (többek között) annak volt az alapja a "mindent a közösségért" elv.
2021. máj. 5. 00:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!