Miért létezik Isten?
Én mindigis úgy tartottam, hogyha valaki a hitével kapcsolatban nem tud megválaszolni egy kérdést, az valójában, igazán sosem hitt Istenben. :) -nekem is voltak pillanataim mikor nem tudtam benne hinni tiszta szívvel, voltak kétségeim, de én úgy érzem legyőztem ezt, és ki tudom tárni a szívem neki, napi szinten imádkozok, és jobban érzem magam.
Miért létezik Isten? Erre a legjobb válasz : miért létezik az ember? Isten és ember között erős kötelék van, ergó : ha Ő nincs, mi sem lennénk-vallás szerint is így van.
Nincs oka és márpedig azért nincs, mert Ő idő-tér-anyag korlátain kívül áll, egyszerűen nem befolyásolják Őt ezek a tényezők. Ő csak VAN, ahogyan azt olvashassuk végig a Bibliában:
"És monda Isten Mózesnek: VAGYOK AKI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok."
Mózes II. könyve:3:14
Jézus is hasonlóképen nyilatkozott magáról:
"Azért mondám néktek, hogy a ti bűneitekben haltok meg: mert ha nem hiszitek, hogy én vagyok, meghaltok a ti bűneitekben."
János Evangéliuma:8:24
"Monda azért nékik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem amint az Atya tanított engem, úgy szólok."
János Evangéliuma:8:28
"Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok."
János Evangéliuma:8:58
Jézus Krisztus a megtestesült Isten.
---------------
Kedves kérdező nézd meg ezeket a videókat, szerintem minden keresztény embernek meg kellene néznie őket:
https://www.youtube.com/watch?v=MbfOLh2yZus
https://www.youtube.com/watch?v=NHlCPlqjous
https://www.youtube.com/watch?v=mXgkbkgNEU4
Itt az összes része:
https://www.youtube.com/user/Eletteremtes/videos
Tudományos bizonyítékokat mutatnak be, amikkel alátámasztják a Bibliában leírtakat (pl. a Teremtés) és megcáfolják az evolúció (sátánista) elméletet (vallást).
Ha még valamiben segíthetek vagy lenne valamilyen kérdésed, nyugodtan szólj!
Üdv. egy 20/F keresztény
Esse est Deus. Isten a Lét. A skolasztikusok így határozták meg. A Lét van. A Lét más mint a létező. Isten nem egy létező. A "Kezdet és a Vég", mindenek forrása.
A 'miértre' nem lehet válaszolni. Miért van inkább valami, hogynem inkább semmi- teszi fel a kérdést Heidegger, a 'Mi a metafizika' végén. Megválaszolatlan.
Egyszerű. Mert mindenki magából indul ki. Isten a teremtéskor minden alkotásáról azt állapította meg, hogy: 'jó'.
Isten is azért létezik, mert létezni 'jó'.
Örökkön-örökké erőtől duzzadva létezni pedig igen jó. :-)
Szerintem nincs ennél egyszerűbb válasz.
Más értelemben hiába próbálsz okot vagy célt keresni Isten létezésére, nem fogsz találni. Ugyanis Neki nincs kezdete és vége.
Bocsi, hogy ismételek, de
"Nincs oka és márpedig azért nincs, mert Ő idő-tér-anyag korlátain kívül áll, egyszerűen nem befolyásolják Őt ezek a tényezők. Ő csak VAN, ahogyan azt olvashassuk végig a Bibliában:
"És monda Isten Mózesnek: VAGYOK AKI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok."
Mózes II. könyve:3:14 "
- ez eddig tökéletes. ami nem jelenti, h ne lehetne ugyanezt másképp, így # 3 ma 20:01 is töéletes.
Viszont meg kell jegyezni, h ez: "a megtestesült Isten. " a zsidó vallás szerint bálványimádás és I-tenkáromlás.
Ugyanis - a zsidó ( és a muszlim ) vallás szerint I-ten csak van, de nincs fizikai formája, nem test. Tilos az alakábrázolás is ( "ne készíts ... " ) pont azért, hogy ne legyen belõle bálványimádás, ami a három legsúlyosabb bûn egyike.
"Tudományos bizonyítékokat mutatnak be, amikkel alátámasztják a Bibliában leírtakat (pl. a Teremtés)" - eddig megint csak igaz, az õsrobbanás ( Big bang ) elméletet az Egyház örömmel fogadta, mint a Termetés tudományos bizonyítékát ( a felfedezõ elméleti fizika professzor mellesleg felszentelt katolikus pap volt ), de amikor Descartes ( a matek történetének egyik legnagyobb alakja ) a matematikai bizonyítások mintájára "bbebizonyította" I-ten létét, az Egyház egyáltalán nem dícsérte meg, sõt. Mert ha bizonyít, akkor elképzelhetõnek tarja, hogy nem igaz, márpadig a hittel az nem fér össze.
"megcáfolják az evolúció (sátánista) elméletet (vallást).
"
Ez viszont szamárság. Annyira, hogy az evolúciót a Vatikán is elfogadja, csupán az emberré válást tulajdonítják külön I-teni beavatkozásnak. A hat napra azt mondják, hat korszak, indok: 90. zsoltár.
A szigorú ortodoxia ezt nem fogadja el.
Mindenesetre a ( valódi ) tudomány ármely eredményét I-ten cáfolatának tekinteni éppoly badarság, mint az evoluciót, vagy bármely ( valódi ) tudományos elméletet sátánizmsnak tekinteni.
Annál is inkább, mert a sátánizmus is egy hit, csak õk a gonoszságban hisznek és egyátalán nem foglalkoznak a tudománnyal, vagy, ha igen keveset értenek belõle, vegy épp semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!