Létezik a "Jehova" névnél feljebb való név?
Jehova jelentése = VAGYOK AKI VAGYOK
(...A VAGYOK küldött engem... II Mózes 3:14)
----------------------
Immánuel jelentése = Velünk az Isten (Jézus)
"...hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!"
Ézsaiás 9:6
Efézusbeliekhez írt levél 1. fejezet:
20 ...feltámasztotta Őt a halálból, és ültette Őt a maga jobbjára a mennyekben.
21 Felül minden fejedelemségen és hatalmasságon és erőn és uraságon és minden néven, mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendőben is:
22 És mindeneket vetett az Ő lábai alá, és Őt tette mindeneknek fölötte az anyaszentegyháznak fejévé,
23 Mely az Ő teste, teljessége Ő néki, aki mindeneket betölt mindenekkel.
"Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, amely minden név fölött való."
Filippibeliekhez írt levél 2:9
A Zsidókhoz írt levél 1. fejezet:
3 ...aki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban,
4 Annyival kiválóbb lévén az angyaloknál, amennyivel különb nevet örökölt azoknál.
"...Istennek jobbján van, felmenvén a mennybe; akinek alávettettek az angyalok, hatalmasságok és erők."
Péter első levele 3:22
"És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk."
Apostolok Cselekedetei 4:12
"Jehova jelentése = VAGYOK AKI VAGYOK
(...A VAGYOK küldött engem... II Mózes 3:14) "
- Innentől kezdve komolytalan.
"אֶהְיֶה אֲשֶׁר אֶהְיֶה"
Hol olvasható, hogy Jehova?
"Hol olvasható, hogy Jehova?"
Jehova (hamis) tanúi miatt fogalmaztam így.
Sziasztok!
Nem létezik mivel Jehova isten sem létezik.
Isten csak EGY van és az Ő neve ALFA ÉS OMEGA.
A Jehova név egy vallási szervezet által létrehozott,kitalált isteni névami pont olyan mint a többi hamis isten.
Sziasztok!
Nem létezik mivel Jehova isten sem létezik.
Isten csak EGY van és az Ő neve ALFA ÉS OMEGA.
A Jehova név egy vallási szervezet által létrehozott,kitalált isteni névami pont olyan mint a többi hamis isten...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!