Létezik a "Jehova" névnél feljebb való név?
Jehova jelentése = VAGYOK AKI VAGYOK
(...A VAGYOK küldött engem... II Mózes 3:14)
----------------------
Immánuel jelentése = Velünk az Isten (Jézus)
"...hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!"
Ézsaiás 9:6
Efézusbeliekhez írt levél 1. fejezet:
20 ...feltámasztotta Őt a halálból, és ültette Őt a maga jobbjára a mennyekben.
21 Felül minden fejedelemségen és hatalmasságon és erőn és uraságon és minden néven, mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendőben is:
22 És mindeneket vetett az Ő lábai alá, és Őt tette mindeneknek fölötte az anyaszentegyháznak fejévé,
23 Mely az Ő teste, teljessége Ő néki, aki mindeneket betölt mindenekkel.
"Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, amely minden név fölött való."
Filippibeliekhez írt levél 2:9
A Zsidókhoz írt levél 1. fejezet:
3 ...aki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban,
4 Annyival kiválóbb lévén az angyaloknál, amennyivel különb nevet örökölt azoknál.
"...Istennek jobbján van, felmenvén a mennybe; akinek alávettettek az angyalok, hatalmasságok és erők."
Péter első levele 3:22
"És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk."
Apostolok Cselekedetei 4:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!