Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik a "Jehova" névnél...

Létezik a "Jehova" névnél feljebb való név?

Figyelt kérdés

Jehova jelentése = VAGYOK AKI VAGYOK

(...A VAGYOK küldött engem... II Mózes 3:14)

----------------------

Immánuel jelentése = Velünk az Isten (Jézus)

"...hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!"

Ézsaiás 9:6

Efézusbeliekhez írt levél 1. fejezet:

20 ...feltámasztotta Őt a halálból, és ültette Őt a maga jobbjára a mennyekben.

21 Felül minden fejedelemségen és hatalmasságon és erőn és uraságon és minden néven, mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendőben is:

22 És mindeneket vetett az Ő lábai alá, és Őt tette mindeneknek fölötte az anyaszentegyháznak fejévé,

23 Mely az Ő teste, teljessége Ő néki, aki mindeneket betölt mindenekkel.

"Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, amely minden név fölött való."

Filippibeliekhez írt levél 2:9

A Zsidókhoz írt levél 1. fejezet:

3 ...aki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban,

4 Annyival kiválóbb lévén az angyaloknál, amennyivel különb nevet örökölt azoknál.

"...Istennek jobbján van, felmenvén a mennybe; akinek alávettettek az angyalok, hatalmasságok és erők."

Péter első levele 3:22

"És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk."

Apostolok Cselekedetei 4:12

2014. ápr. 14. 19:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Létezik, a neve Jézus. A Jehova amúgyis a tetragramma magánhangzósított változata, és a tetragrammát a zsidók sosem ejtették ki, ezért kizárt, hogy ha a választott népnek tilos volt, akkor az isteni parancs lenne.

Jézus neve az, amely felett nincs más és minden térd meghajol előtt te és imádja öt minden élő.

2014. ápr. 14. 21:38
 12/21 A kérdező kommentje:
Az első értelmes hozzászólás! Nagyon köszönöm szépen!
2014. ápr. 14. 21:41
 13/21 Komlós Henrietta ***** válasza:

Vajon miért van az, hogy az ilyen témájú kérdések mellett mindig olyan fizetett hirdetések jelennek meg, mint például: "Szorongás, depresszió - kérje szakpszichológus segítségét"?

Bocs, nem a témához illő válasz volt.

2014. ápr. 14. 22:11
 14/21 anonim ***** válasza:

Szia

Nem nem létezik. Jézus pedig nem feljebb való mert alárendeltségben van az atyához viszonyítva,

Jézus soha semmit nem tett magán akcióból, vagy magán kezdeményezésből, mindenben a Tanítottak nyelve szeriont járt el, vagy is amit az atyja Tanított neki azt mondta, nem amit saját maga akart mondani,

s ha Jézus tanított volt, akkor már eleve ez is egyfajta alárendeltséget hordoz magában

(Ézsaiás 50:4, 5) 4 A legfőbb Úr, Jehova a tanítottak nyelvét adta nekem, hogy tudjam, milyen beszéddel válaszoljak a megfáradtnak. Reggelről reggelre fölserkent; fölserkenti fülemet, hogy úgy halljak, mint a tanítottak. 5 A legfőbb Úr, Jehova megnyitotta fülemet, én pedig nem lázongtam. Nem fordultam az ellenkező irányba.

(János 8:28, 29) . . .tudni fogjátok, hogy én vagyok az, és hogy semmit sem teszek a magam kezdeményezéséből, hanem ahogy az Atya tanított, úgy mondom ezeket. 29 És aki küldött engem, velem van; nem hagyott magamra, mert mindig azt teszem, ami kedvére van.”

(János 12:50) . . .Amiket tehát beszélek, úgy beszélem, ahogy az Atya mondta nekem azokat.”

Stb

ezek a versek mind alárendeltségi viszonyt takarnak a teremtőhöz képest, és a királysága sem az Övé hanem Istené,

De hát ti tudjátok.

2014. ápr. 14. 22:12
 15/21 anonim ***** válasza:

(1Korintusz 15:27) 27 Mert az Isten „mindent a lába alá vetett”. De amikor azt mondja, hogy ’minden alá lett vetve’, nyilvánvaló, hogy annak kivételével, aki neki mindent alávetett.

Bocsáss meg De Isten vetett a lábai alá "mindent" és a vers azt is leírja, hogy Isten kivétel ez alól.

Tehát Jehova nem alárendelt személy Jézushoz sőt fordítva.

2014. ápr. 14. 22:22
 16/21 A kérdező kommentje:
26%-os nevekről volt szó, de ne zavarjon. Vagy ha nem tetszik az, amit a próféták és apostolok írtak, akkor mond meg nyugodtan, senki sem fog elitélni téged a vallásod miatt.
2014. ápr. 14. 22:26
 17/21 anonim ***** válasza:
Nekem a láss jól szemüveg nélkül jelent meg :D
2014. ápr. 14. 22:32
 18/21 Komlós Henrietta ***** válasza:
Szerintem ezek a marketingszakemberek tudnak valamit... :D
2014. ápr. 14. 22:44
 19/21 openyoureye ***** válasza:
9-10 nél a pont.
2014. ápr. 15. 05:26
 20/21 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdezö!a kérdésedre a válasz:nincs.Ugyanis Jehova/Jahve/JHVH a Mindenható Isten neve,ezt ő maga jelentette ki magáról(2móz 6:2-3,3:15 33:19,83 zsoltár 19),ugyhogy ezen nincs mit vitatni.(a Jehova szóalakon persze lehet vitázni,de a szent tetragrammatonon nem!Az összes többi irásszöveged viszont Isten Fiára vonatkozik,a Megváltóra,a Messiásra.Ezt gondolom,te is tudod,hisz azért is tetted ide,de a kettő nem keverhető össze a Szentírás alapján.Jézus,Isten fia ugyanis a megdicsőült nevét Istenétől,Atyjától(JHVH)kapta,hisz te magad is idézed,nézd csak:

"Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, amely minden név fölött való."

Filippibeliekhez írt levél 2:9

Nos,ki ajándékozott neki nevet?Isten,az Atya!Ő adta neki a Jézus nevet,hiszen Gábriel angyal megmondta előre Máriának:"És íme,fogansz méhedben,és fiút szűlsz,akinek a neve Jézus"(Lukács 1:31)Jézus a Megváltó,és igaz az apcsel 4:12 természetesen.De KITŐL kapta Ő ezt a NEVET?Az első századi keresztények értették:"tudva,hogy nem veszendő holmin,aranyon,vagy ezüstön váltottatok meg atyáttoktól örökölt hiábavaló életetekből,hanem Krisztusnak,a hibátlan és szeplőtlen báránynak vérén....akik ÁLTALA hisztek ISTENBEN,AKI feltámasztotta őt a halottak közül,és dicsőséget adot NEKI,hogy hitetek ISTENBE vetett reménység is legyen" -' Péter 1:18-20

2014. ápr. 26. 02:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!