Miért csak az én létezik? A mi miért nem?
Miért nem lehet a közösség érdekében maszkot hordani?
Miért nem lehet a nyájimmunitás elérése érdekében egy szimpatikus oltást felvenni?
Miért hiszed azt, hogy ez csak a te döntésed és nincs hatással másra?
Miért nem lehet felfogni azt, hogy ha része vagy egy közösségnek (társadalom), akkor nem csak jogaid hanem kötelességeid is vannak?
7: köszönöm. Pont erről szólt a kérdés....
EUs rendelkezések miatt nem tehetik kötelezővé.
Pont az oltás vezetett az illető halálához: betartott minden előírást? Vagy covid pozitívan oltották? Esetleg Astra + HIT volt?
Most, hogy mindenki kidühöngte magát, akár a kérdésre is lehetne válaszolni...
Miért nem képesek az emberek másokért tenni? Miért csak önzés van?
Miért csak az "én" létezik a kormányban?
Miért csak arra megy ki a játék, hogy a leggazdagabbak még gazdagabbak legyenek?
Miért nem a tudomány segítségével kezeljük a helyzetet?
Miért világszintű emberkísérleten teszteljük az új MRNS vakcinát, amikor a régi, biztonságos, megbízható módszer is ugyanúgy effektív lenne?
De még egyszer, mert ez a legfontosabb: miért nem a tudomány segítségével kezeljük a helyzetet?
"Drágám, az ember nem csak magáért tartozik felelősséggel. Ez a társas együtt élés egyik alapszabálya..."
Ez nem csak a mostani helyzetre igaz, csak már divat lett a covid miatt szapulni az embereket.
Ott vannak, akik jogsi nélkül vezetnek, akik ittasan ülnek a volán mögé, akik nem adatják be az influenza elleni oltást és még sorolhatnám. Miattuk is lehetne hőzöngeni, de már csak a korona folyik mindenhonnan. De ha már a társas együttélésről papolsz, meg lehet említeni a mindennapi problémákat is, mint pl. lépcsőházban dohányzás, éjjeli hangos zene, hajnalban porszívózás...
Tudod, az a legszomorúbb, hogy a kormány lenyomja a torkunkon a saját nézetét, miszerint bárki, aki kérdéseket tesz fel a vírussal kapcsolatban, az már oltásellenes, "laposföldhívő" (bár ezt pont, hogy a bőszen bólogató birkák tették/teszik hozzá) és üldözni kell, mint a boszorkányokat.
Az első kettőre: mert hagyjuk magunkat 🤷♂️
Azért, mert manapság az emberek (hála a jó oktatási rendszernek) nem tudják megkülönböztetni az áltudományt a valóstól, és az álhíreket az igazitól (nem mintha itthon túl sok igazi hír lenne, de ezt most hagyjuk). Illetve fontosabb a foci és a saját zseb, mint bármi más. Miért? Mert megtehetik.
Nem kötelező Pfizerrel és Modernaval oltani. (Viszont ettől függetlenül szerintem jó dolog az innováció. Bennem is Pfizer van, és köszönöm szépen jól vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!