Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szoktatok szólni annak, aki...

Szoktatok szólni annak, aki az utcán nem hordja a maszkot, ahol pedig kéne?

Figyelt kérdés

Engem úgy idegesít, megyünk egymással szemben a szűk járdán, és hiába van rajtam maszk, tudjuk hogy azért egyik sem véd 100%-osan.

Az a sokadik barom pedig azt képzeli, hogy neki nem kell hordani. Azért udvariasan megemlítettem neki hogy hordania kellene, erre lekurvázott és hogy kb. mit képzelek, még ő mert felháborodni, pedig közterületen kötelező a maszk akkor is ha bizony kiskegyednek nem tetszik...

Mit képzelnek magukról az ilyenek egyáltalán? Úgy belé tudnék rúgni az ilyen tahókba, csak nem akarnám a hülye maszknélüli fejét még közelebbről bámulni.

Volt már másnak is hasonló esete?

2021. máj. 3. 00:57
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/120 anonim ***** válasza:
49%

Minek hordanám? Vegetáriánus vagyok, ezen kívül is egeszsegesen élek (rendszeres sport), az esélye, hogy ha el is kapom a Covidot, bármilyen súlyos következménye lesz, egészen minimális.

Ha pedig én adnám át másnak a bennem lappangó betegséget, annak sem lesz semmilyen következménye, mivel más is hozzám hasonló módon él.

Ja, hogy ez nem egészen így van? És erről ki a f@$z tehet? Én vagyok a hibás, amiért valakinek az jelenti a mozgást, hogy elsétál a kanapétól a hűtőig a sörért, majd e remek teljesítményt megunnepli egy jó disznótorossal?

Szóval nem, nem fogok fulladozni azért, mert más eddig telibe sz@rta a saját egészségét.

2021. máj. 9. 18:51
 102/120 anonim ***** válasza:
62%

Nem vagy te önkéntes rendőr. Nem a te dolgod intézkedni. Ha megbüntetik az illetőt, akkor megbüntetik és vállalja a felelősséget.

EGyébként ma mindenki sétált a belvárosban, sokan hordták, sokan pedig nem, holott gyönyörű idő volt.

Én sem hordtam, pedig elmentem egy rendőrautó előtt, amiben ültek...Nem jöttek utánam... Erről ennyit kb.

2021. máj. 9. 22:24
 103/120 anonim ***** válasza:
36%

#101: azért kíváncsian várom az értelmes indoklást, hogy a fenyőmagos-sóskás biszembaszom miatt téged miért kerülnének ki a covid variánsai, főleg hogy megfosztod az immunrendszeredet a fontos B12-től (természetes forrásból), vagy az állati fehérjéktől szolíd mértékben. De hát ha egyszer a kedvenc vega influenszer ezzel már kimosta az agyakat, nincs mit tenni. :) Csak nehogy aztán sírás legyen a vége.

Mondjuk az, hogy a településeden állítólag minden járókelő az utcán vegetáriánus lenne, az meg lásd be hogy eléggé sántít. Hanyag vagy csak, ne szépítsd.

Nem is állok már neki győzködni hogy hány egészséges sportolót tepert amúgy le a vírus, majd rájössz te is idővel, hagyjuk is, nem mondtam semmit. :)

A stílusodból ítélve most nekiállsz gondolom hitelesebbnél hitelesebb vegaagymosó cikkeket nekünk ideposztolni, hát gyerünk.

#102: ezt abszolút elhiszem. Fárasztó lehet azért egy rendőrnek egész nap a hanyag maszkhisztizőkkel viaskodni. Sajnálom azért én is, és én inkább úgy értettem a kérdezőt hogy az emberek miért nem figyelnek egymásra jobban, miért hanyagok és miért csak a rendőrbünti a mérvadó ilyenkor. Na lehet lepontozni.

2021. máj. 10. 20:05
 104/120 anonim ***** válasza:

#103:

Ne érts félre, én eddig minden hülye szabályt betartottam, tavaly március óta. Úgy közlekedtem a járdán, hogy nem voltak körülöttem, szorosan emberek. Nem hiszem hogy fertőztük volna egymást. Főleg mivel nem tüsszentettem előttük és mások sem előttem.

Arról nem is beszélve, hogy pont a Bálna Teraszról jöttem, ahol sorban egymás mellett voltak szorosan az asztalok, teltház volt és mondanom sem kell, hogy hány emberen volt vajon maszk....

Erről ennyit igazából. Szerintem az emberek belefáradtak. Elhiszem, hogy van vírus, elhiszem, hogy sokan nem jöttek ki jól belőle mind egészségügyileg, mind megélhetés szempontjából, de engem és a családomat sehogyan nem befolyásolt, ugyanúgy éljük az életünket most is mint előtte. Még csak egy pozitív teszt sem volt, nemhogy maga a betegség.

Be is oltottuk magunkat. Ennyit csak megtehet minden ember, hogy a gyönyörű időben rendesen veszi a levegőt...

a 102-es.

2021. máj. 10. 21:47
 105/120 anonim ***** válasza:
39%
Igen, volt már ilyen és lesz@rom. És tudod miért? Mert minden szabályt pontosan betartottam, alig mozdultam ki, kerültem minden kontaktot, mosakodtam éjjel nappal, gumikesztyűvel mentem közértbe és mégis egyik nap arra keltem fel hogy kovidos lettem. És az érdekes hogy napok óta otthon voltam csak kerészkedni voltam kint akkor kitől kaptam meg a levegőben van? Szerencsére könnyen felgyógyultam nem lett semmi gond. A jövőhéten kapok igazolványt. Legalább ennyi jó lett belőle.
2021. máj. 10. 23:09
 106/120 anonim ***** válasza:
77%

105, én pont fordítva vagyok. A kézfertőtlenítőt talán egyszer kétszer használtam, még tavaly, azóta nem. A maszkot a boltban hordom, mert ugatnak és nem engednek be, amúgy nem.

Nem kaptam el. Vagy "tünetmentes" covidos voltam😃

2021. máj. 11. 06:40
 107/120 anonim ***** válasza:
48%

"azért kíváncsian várom az értelmes indoklást, hogy a fenyőmagos-sóskás biszembaszom miatt téged miért kerülnének ki a covid variánsai"

Tapasztalati tény. Egyetlen vegán ismerősöm lett covidos, ő is csak azért tud erről, mert a munkahelyen tesztelték. A moslékevő ismerőseim egy jó része ellenben súlyos, több hétig elhúzódó tünetekről számoltak be, olyan is volt, aki a lélegeztető gépen kötött ki. Véletlen? Nyilván, LOL.

"Mondjuk az, hogy a településeden állítólag minden járókelő az utcán vegetáriánus lenne, az meg lásd be hogy eléggé sántít. Hanyag vagy csak, ne szépítsd."

Ez a mondatod arról árulkodik, hogy nem sikerült végigolvasnod a mondandóm, az értő olvasással pedig hadilábon állsz. Akkor minek reflektálsz rá? Pedig nagyon közel voltál, egyetlen sorral kellett volna továbbmenni.

"most nekiállsz gondolom hitelesebbnél hitelesebb vegaagymosó cikkeket nekünk ideposztolni, hát gyerünk"

Miért tenném?

1. A stílusodból ítélve fölösleges a próbálkozás, a virsli-mustár-fehér kenyer trió valószínűleg bőven kielégíti az igényeid nagy részét.

2. Miért érdekelne ennem, hogy tönkreteszed az egészséged? Felőlem zabáld a rántott húst sült krumplival, ezt öblítsd le 2 L cukros üdítővel, majd szívj el levezetésképp egy zöld cigit. Egy elvárásom van ezzel kapcsolatban: az életmódod miatt engem semmiféle hátrány ne érjen.

Merthogy az elmúlt két évben pontosan ez történik: a gyarló moslékevők felelőtlensége miatt az egész világ szív.

2021. máj. 11. 08:44
 108/120 anonim ***** válasza:
33%

"főleg hogy megfosztod az immunrendszeredet a fontos B12-től (természetes forrásból), vagy az állati fehérjéktől szolíd mértékben."

Akkor van egy rossz hírem, mert te sem természetes forrásból viszed be a B12-t. Azt ugyanis a földben élő baktériumok állítják elő, az állatba pedig úgy kerül, hogy kint legelészik. De, tudjuk, hogy a vágóhídakon nem ez a helyzet, illetve sikerült a vegyszerekkel majdhogynem teljesen kiírtani a földből is, úgyhogy az állat is szintetikusan kapja, így te is. Az "állati fehérjék" alatt, pedig nem tudom mit értesz, mert a növényekből fedezi az állat is a fehérje bevitelét, azért lesz meg benne minden szükséges aminósav, mert megeszi, nem azért meg úgy született.

Így tehát, én inkább megveszem a B12 vitamin táplálékkiegészítőt és szintetikusan ugyan, de közvetlen viszem be, nem miután megemésztette egy állat. Plusz a fehérjéket is inkább a növényekből közvetlen viszem be, tudom tudom, komplettálni kell, hogy meglegyen minden esszenciális aminósav, de nem olyan nehéz ám az.

Nem azt mondom, hogy mindenkinek hús nélkül kell élnie, csak a tévhiteket szerettem volna eloszlatni.

2021. máj. 11. 10:24
 109/120 anonim ***** válasza:
43%

107: itt senkit nem érdekelnek a moslékevő ismerőseid. Ha a húsfogyasztásra igyekeztél ezzel célozni, hát a hús akkor sem moslék ha nagyon hosszasan próbálod velünk elhitetni.

Rettentően feszültnek tűnsz, és én ezt viszont tipikus vegánnak látom - már csak a korábbi saját példámból is ítélve, én is voltam vega, nyugi. Kedvenc ötletadóm a greenkitchenstories.com volt, imádtam még az ételfotóit is nézni. Sokáig motivációt adott hogy folytassam a húsmentes életmódot, komolyan hittem is benne, dietetikusnál is voltam. Mégis orvosi ellenjavaslat lett a vége, többször elájultam ugyanis és az orvos mondta, hogy nem mindenkinek bírja a szervezete a csak-zöldség trendet, nem arra születtünk. Mindenevő emberek vagyunk, nem kecskék - szerintem igaza van.

Tényleg ennyire korlátolt vagy egyébként, vagy hülyeségekkel próbálsz direkt figyelemfelkeltő lenni? Sajnálom, hogy a virsli jelenti számodra az egyetlen húsfélét ami lényegében csak adalékanyagokkal dúsított valami, nagyon kicsi hústartalommal. Natúr csirkemell és halfélélék egészségesek, rengeteg tápanyaggal. Egy kicsit tágíthatnád a látókörödet, ahelyett hogy itt dührohamot kapsz és másokat valótlansággal vádolsz.

Szerintem inkább az lehet a bajod, hogy az állatoknak cuki kis arcuk van, és számodra lényegtelen hogy sok ember képtelen lenne állati eredetű tápanyagok nélkül a mindennapi teljesítményüket nyújtani. Vannak olyanok is akikre te gondolsz, akik egymás hegyén-hátán tömik magukba a szalonnát. Szerinted mindenki ilyen, ugye?

Viszont nem is ismersz engem, mire fel akarod kitalálni te hogy más mit eszik? Se cukros üdítő, se virsli nincs az étrendemben, kiegyensúlyozottan eszem friss zöldséget zsírszegény HÚSSAL! Most érzem magam a legjobban, sokkal energikusabbnak mint vegaként, köszönöm.

"Az "állati fehérjék" alatt, pedig nem tudom mit értesz." Erről van szó. Azért gondolom még mindig hogy agymosott vagy. A növényevő állatokban átalakul a növényi fehérje komplex fehérjévé, elég sok fajtája van, nézz inkább először utána, mielőtt gorombán ráesel a húsevőkre.

Tapasztalati tény: én is lettem covidos tavaly, húsevőként, nem lett semmi bajom, de az még nem is a variánsok közül volt.

"Merthogy az elmúlt két évben pontosan ez történik: a gyarló moslékevők felelőtlensége miatt az egész világ szív." Hogy tudsz egyáltalán ekkora butaságot állítani, te jó ég...nem minden húsevő eszik úgy mint a te rémálmaidban, hidd már el! A húsevők is sajnálják amilyen körülmények között tartják a fogyasztásra szánt állatokat, nem azért eszünk mert nem tudnánk róla, de erről már írtam feljebb.

Már megcáfolta azt is a WHO hogy a vegánok kevéssé lennének fogékonyak a covid fertőzésre, már több mint egy éve. A pofám leszakad...

Nem képzelsz kicsit túl sokat? Nem vagy túl stresszes? Kapj be egy jó finom zsírszegény tápanyagdús steaket és lenyugszol te is. ;)

Ezt a beképzelt és hazugságokkal vádaskodó stílust én pedig a helyedben elfelejteném.

Hú, de nem szeretem az ilyen arrogáns okoskákat.

2021. máj. 11. 20:13
 110/120 anonim ***** válasza:
43%

Ezt ki is hagytam:

"az értő olvasással pedig hadilábon állsz." Nos, a kérdező az utcáról beszélt, te pedig ehhez a kérdéshez írtad a válaszodat, történetesen hogy: "...mivel más is hozzám hasonló módon él."

Szerinted mégis kinek lehetnek szövegértési gondjai? Ugorj neki még egyszer és vegyél vissza a flegmaságból.

Szállj már le a földre...

2021. máj. 11. 20:27
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!