Mit tennél, ha egy koldus arra kérne pénzt, hogy
informatikus lehessen?
Nem hinnék neki, de ha jókedvemben talál, talán adnék egy keveset.
2021. ápr. 27. 14:12
Kamupipőke!
Olyan sztorikkal jönnek sokszor, hogy csak magából a történetből meg lehetne élni egy életre, ha feldolgozná valaki és nagy nyilvánosság előtt publikálná. Nekem volt, aki egy "rendőrségi" papírt lobogtatva kért "buszra" pénzt, mert bla-bla-bla-bla-bla... Adtam neki egy komolyabb összeget, amire azt mondhatjátok - joggal, hogy ökör voltam, - és lényegében ez igaz is, - de lényegében ezzel "vásároltam ki" egy életre a békességemet a személyét illetően, ugyanis már más nap a környéken láttam dajdajozni, viszont nagyon is jól tudta - és tudja azóta is, - hogy hozzám többé az életbe többet nem jöhet - és nem is jön - kéregetni. 400 forintért kivásároltam a "becsületét", - de azóta meg nem szólít!
2021. ápr. 27. 14:20
ma informatikus akar lenni, holnap vonatjegyre kell, hogy hazajusson a beteg öccséhez, holnapután leégett a háza és három gyereke van... ha éppen van valami abszolút felesleges pénzem, akkor azt alapítványoknak adom, akiket ismerek és tudom hova megy, amit beléjük fektetek. ha meg nincs, nos, akkor nekem kell az a pénz, én se ingyen lakok és vásárlok, bármit higgyenek is a tarhálók...
2021. ápr. 27. 14:22
Adnék neki, mindig adok neki.
2021. ápr. 27. 14:33
15/21 A kérdező kommentje:
na de nem kell elhinni, le lehet ellenörizni könnyen
#12: pont annyira hiteles, mint a Kelenföldi pályaudvarnál _évekig_ kéregető fiatal szipus gyerek, hogy "nem tud hazamenni, vonatjegyre kéne neki párszáz forint".
:)
2021. ápr. 27. 14:35
#14:
Meg is érdemled, hülye balek. 😁
2021. ápr. 27. 14:48
18/21 A kérdező kommentje:
Azt kell mondani neki, most azonnal befizetlek a képzésre. ha igaz azonnal elindul veled mert nem akarja elszalasztani, ha nem igaz kitalál valamit hisz ha veled megy az neki komoly pénzkiesés
Én is megdolgoztam és tanultam azért a pénzért, nem adok egy kéregetőnek sem, elég sok a kamu sztori. El lehet menni dolgozni, vannak ingyenes képzések, ha nem tudja, hol jelentkezhet meg hogy mik vannak, elmegy egy munkaügyi hivatalba, önkormányzathoz, szociális osztályra, és segítséget kér.
2021. ápr. 27. 15:29
Engem érdekes módon nem csövesek találnak be, hanem életerős fiatalok. Annyira unom már hogy a múltkor hozzá vágtam 50 forintot mint egy kutyának. majdnem bunyó lett. Nekem megérte felidegesiteni. Élveztem. Egyébként sem tudna megverni. Ahhoz korábban kell felkelnie.
2021. ápr. 27. 16:26
További kérdések: