Magyarországon az emberek miért ilyen agresszív, bunkó mentalitasuak?
Annyi rossz májú ember van az országban, hogy kifordul a gyomrom tőle.
Most voltam csaladlatogatason, és az emberek az utcán orditoznak egymással, a boltban egymásnak beszologatnak. Budapest volt eddig a legdurvább mind közül...
Nektek mi bajotok van? Mit éreztek? Kiábrándító az egész, főleg ez a rengeteg mocsok, amit szetdobaltok. Atjovok a határon kocsival és az erdő tele van hulladékkal.
Nektek ez jó? Nem szúrja a szemeteket?
A másik meg, az udvariasság fogalmát sem ismeri a többség, milyen bunkó felszólítás már az, hogy mondjuk: " meg kellene" , " ki kéne"
Nem az a szép udvarias formula, hogy " legyen kedves, ne haragudjon?" - ezeket most csak példának okáért hozom fel.
Tényleg ennyire megbomlott a tarsadalom Magyarországon? Rohadt szomorú az egész hely...
40:
Na meg az egész ország felháborodott ezen, ami egészséges morált mutat, még ha máskor más témában azért bőven akadnak gondok a lakosság hozzáállásában.
Azért meg lehet látogatni menekülttáborokat, meg oylan helyeket ahol ilyenek élnek.
Férfi napi szinten veri a nőt stb. folyamatos ügyek.
Sajnos volt szerencsétlenségem látni pár iylen dolgot, hogy élnek az ilyen emberek, miylen a mentalitásuk, viselkedésük.
De örülök, hogy vannak akik jobban tudják kiket illettem iylen jelzővel :D Mindig öröm mikor a saját szememmel látott tapasztalataimat, meg az olyanok taapsztalatait akik kint élnek jobban tudják.
Van pár keletről jött kollégám akik nagyon jó fejek és keményen dolgoznak, sose illetném őket iylen jelzőkkel.
Nem ártana azért kicsit jobban átgonodlni a dolgokat és nem egyből jobban tudni a másiknál amit ir.
Ez is elég nagy bunkóság, szóval akkor biztos Magyarországon van annyi bunkó?
Na a mai tanulságos eset a közeli kisboltban, ahová elmentem bevasarolni a dedieknek:
Beléptem a boltba és elfelejtettem kosarat venni, kint volt a tábla, de azzal foglalkoztam, hogy mihamarabb hazaerjek. Kedvesen rám szólt az eladó, hogy vegyek kosarat, én mea culpaztam a figyelmetlensegemert. Ekkor a meglepetésemre, halalkodott nekem az eladó, hogy mennyire kedves vagyok, amiért "nem küldöm el melegebb eghajlatra", ugyanis napjában többször megteszik azok a vásárlók, akiket megker arra, hogy vegyen kosarat.
40: elég szomorú, hogy a mentősöknek nincs megfelelő ellátása, ha már ember feletti munkát csinálnak. Ezt normálisan kéne honoralni.
A magyarságot nem érzem magamhoz kozelnek, de kétnyelvű vagyok a családom egyik fele révén, de szeretem a magyar irodalmat, habár vannak hibaim beszédben.
Szeretem például Adyt és az kapcsolatot a szulofoldjevel, tanulsagosnak tartom a Hortobágy poetajat. Örülök annak, hogy sok-sok haladó gondolkodoju magyar irodalmar megfordult Bécsben és mély benyomást tett rájuk.
Kicsit ironikusnak tartom, hogy a legnagyobb magyar tulajdonképpen nem magyar, de erre roppant büszke vagyok.
Szóval osztraknak tartom magam, bár a bécsi dialektust (bár ők is nehezen egymást) nehezen értem meg.😅
Köszönöm a válaszod.
Nem tudom, ha én egyik ágon mondjuk üzbég lennék és beszélném és a nyelvet ilyen jó, mint te a magyart, akkor biztos nem kritizálnám az üzbégeket, hogy milyen elmaradottnak meg bunkók. Való igaz, hogy türelmetlenek az emberek meg keserűek meg talán udvariatlanok... de ezek ellenkezője is igaz. Próbáld meg a ne rosszat észrevenni, hanem a jót. És ha van ötleted a szemét összeszedésére, akkor ne tartsd magadban. :)
Szívesen!
Ez kicsit arra emlekeztet, amikor valakinek a szülei nem túl jó szülők, de ne kritizaljuk őket. Szerintem igenis kell, meg megoldást is kell találni, kezdetben a probléma gyökerét felterkepezni.
Szép dolgok is vannak, ez tagadhatatlan, csak ez a viselkedés rányomja a bélyegét a szituációra
Nekem sok ötletem van, de nekem nincs szavazati jogom.
"Annyi rossz májú ember van az országban, hogy kifordul a gyomrom tőle."
"A másik meg, az udvariasság fogalmát sem ismeri a többség,"
Ezek pedig beillenek a szidás és a kritizálás kategóriájába.
"Ez kicsit arra emlekeztet, amikor valakinek a szülei nem túl jó szülők, de ne kritizaljuk őket. Szerintem igenis kell, meg megoldást is kell találni, kezdetben a probléma gyökerét felterkepezni."
Na én aztán nem vagyok annak a híve, hogy ne kritizáljuk a szülőket. Mit gondolsz, mi a probléma gyökere? Beszéljünk erről. De előtte még nyilván meg kell határozni, hogy mi a probléma.
Tehát: mi a probléma, mi a probléma gyökere, mi a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!