Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon az emberek...

Magyarországon az emberek miért ilyen agresszív, bunkó mentalitasuak?

Figyelt kérdés

Annyi rossz májú ember van az országban, hogy kifordul a gyomrom tőle.

Most voltam csaladlatogatason, és az emberek az utcán orditoznak egymással, a boltban egymásnak beszologatnak. Budapest volt eddig a legdurvább mind közül...

Nektek mi bajotok van? Mit éreztek? Kiábrándító az egész, főleg ez a rengeteg mocsok, amit szetdobaltok. Atjovok a határon kocsival és az erdő tele van hulladékkal.

Nektek ez jó? Nem szúrja a szemeteket?

A másik meg, az udvariasság fogalmát sem ismeri a többség, milyen bunkó felszólítás már az, hogy mondjuk: " meg kellene" , " ki kéne"

Nem az a szép udvarias formula, hogy " legyen kedves, ne haragudjon?" - ezeket most csak példának okáért hozom fel.

Tényleg ennyire megbomlott a tarsadalom Magyarországon? Rohadt szomorú az egész hely...

2021. ápr. 12. 08:58
1 2 3 4 5 6
 31/59 A kérdező kommentje:

30-as: elég nagy probléma, hogy nem érted. Itt kezdődik az alapvető gobdolkodasbeli hiba.

De akkor kifejtem: ez olyan, mintha a Dávid csillagot ravarrnak a mellenyedre az előző évszázad szomorú idejében.

Jó érzésű ember nem hagyja el a karantént, felesleges jelzést adni a kornyezetnek, hogy valaki beteg/gyanús/külföldön járt - mintha ehhez bárkinek lenne bármi köze.

2021. ápr. 12. 16:20
 32/59 A kérdező kommentje:
Meg annyival kiegeszitenem, hogy számomra a TV, amit sugárzott, azt jelentette, hogy aki beteg az lepras. Emiatt az emberek pedig érzékenyebbek, jobban figyelnek, főleg az ilyen jelzésekre.
2021. ápr. 12. 16:22
 33/59 anonim ***** válasza:
33%

Még mindig ott tartunk, hogy egy hivatalos rendeletet illetve a saját szórványos tapasztalataidat vetíted ki emberek millióira.

Vajon Németországban vagy Svájcban azért van annyi minden szabályozva, mert vademberek élnek ott, akiket kordában kell tartani?

2021. ápr. 12. 16:22
 34/59 A kérdező kommentje:

Az szemét nem szórványos tapasztalat például, ahogy fentebb írtam már.

Ez a hivatalos rendelet, pedig stigmatizaciot jelenti.

Nem tudom mi van Németországban, sem Svájcban. A magyar viszonyokrol van tapasztalatom. Szó sem volt erről a két országról. Egyébként elég hülye példa, de mindegy.

2021. ápr. 12. 16:29
 35/59 anonim ***** válasza:
33%

Nagyon jól példázza azt az általánosítást, amit itt már oldalakon keresztül végzel. Egy hivatalos rendeletet tudsz be tízmillió, általad személyesen nem ismert ember véleményének.

2021. ápr. 12. 16:37
 36/59 A kérdező kommentje:
Ti választottátok meg a döntéshozókat, nem én. Ti ültök a forró kakiban, nem én. Itt Kurz, amit levágott az elmúlt 1 évben... A jelek szerint nem lesz maradása.
2021. ápr. 12. 16:41
 37/59 anonim ***** válasza:
44%

Ti, ti, ti...

Én nem választottam meg senkit, mert érvénytelenül szavazok már ciklusok óta.

Vedd már észre, mennyire torz és általánosító a gondolkodásod!

2021. ápr. 12. 16:46
 38/59 anonim ***** válasza:
53%
Miről beszélsz, pl. Jörg Haider 9 évig volt Karintia kormányzója, amikor Orbán még kiscserkész volt hozzá képest szélsőségekben. Orbánt meg nem az abszolút többség választotta meg, de szerinted nyilván én is tehetek arról, hogy ki a miniszterelnök, pedig soha nem szavaztam a pártjára.
2021. ápr. 12. 16:46
 39/59 anonim ***** válasza:
100%

Rossz célközönséghez szólsz, az itt élő fiatalok jó része a többi fejlett országhoz hasonlóan szintén progresszív gondolkodásmódú, de megnézted már hány nyugdíjasunk van?!

Olyan szar helyzetben vagyunk, hogy kilóra meg lehet venni a nyugdíjasokat, utána a családosokat, családalapítókat, otthont vásárlókat, most jönnek a fiatalok... Utána meg az emberek félnek váltani, mert mi van, ha elveszik a kedvezményeket, amiket ez a kormány adott nekik.

2021. ápr. 12. 16:54
 40/59 anonim ***** válasza:
59%

Jól mellélőttél ezzel a mentős sztorival, ugyanis ma láttam a fb-on (ahol egy ismerősöm sincs, csak állatos csoportokban vagyok bent), hogy az esetet követően Szegeden egy vállalkozó hamburgereket szállít ki mentősöknek - ingyen.

Nem egy hiba, hanem a hibára adott reakció az árulkodó.

2021. ápr. 12. 17:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!