Kicsit valóban túl jól élnek a mai fiatalok? Mi lesz így?
A nagyszüleinknek az volt a természetes, hogy sokan éheznek és kevés a munka. Akkor az volt a vágya egy fiatalnak hogy járhasson iskolába, találjon magának munkát amivel el tudja tartani magát és a családját.
A szüleink már abba nőttek bele, hogy mindenki járhatott iskolába. Nekik már az volt a vágyuk fiatalként hogy érettségizhessenek és lehessen egy jó szakmájuk illetve kapjanak lakást esetleg tudjanak venni 1 kocsit.
A mostani fiatalok meg beleszülettek abba hogy ott a wifi, mobiltelefon, számítógép illetve családonként 2 autó. És most viszont a fiatalok úgy kapják meg a dolgaikat a szüleiktől hogy semmit nem kell tenniük érte így azt hiszik mindet könnyen meg is lehetne kapni.
Szerintem ez elég szűk rétegre igaz. 30as vagyok, az ismeretségi körömben nagyon kivételes esetekben kaptak lakást vagy autót a szülőktől emberek. Szerintem ez nem olyan általános dolog.
A munkatársam most volt 50,most fizették ki a lakáshitelüket. A gyerekei egyetemisták, egyik sem kap lakást.
Amit leírtál nagyrészt igaz (nyilván nem mindenkire), de a végkifejlett egyénenként más és más attól függően, hogy hogyan és milyen értékekkel nevelelik fel a szülők a gyereket. Ebben a kérdésben szeretik a gyerekeket kritizálni, pedig pont a szülőknek a felelőssége, hogy megfelelő értékek mentén, megfelelő viselkedési mintázatok alapján neveljék fel őket. Sajnos sok szülő túlterhelt, 14-16 órákat dolgozik (nem kis mértékben pont azért hogy megteremtse azt az anyagi környezetet amiről Te is beszélsz) így egyszerűen már nincs idejük és erejük ténylegesen foglalkozni a gyerekkel, rábízzák a TV-re (mostmár inkább Netflixre) és az internetre.
Minden szülőnek legalább 20 percet rá kellene szánjon a gyerekére minden nap, ez már elegendő ahhoz hogy érdemben átadhatóak legyenek a megfelelő értékek, erkölcs és a szükséges élettapasztalat ami segít majd számára eligazodni az életben. Ezt nagyon sokan nem teszik meg, aztán csondálkoznak, hogy a gyerek kamasz korára kezelhetetlen/erkölcstelen lesz, és a gyerek is szép sorban kapja a nagyobbnál nagyobb kijózanító pofonokat, föleg amikor belépnének a munka világába.
Aki számunkra "túl jól él" az tesz érte, adottságával, hangjával, kézügyességével, vagy a szegénységben született feketék akik inkább beállnak a helyi bandába amiből lesz pénze majd 100 ezres cipőre, drága kabátra, ékszerekre, viszont előbb lövi le egy riválisa, mint hogy börtönbe kerüljön ugyanis nem igazán dobják fel egymást, arra felé a bandák egy nagy családként működnek, amikbe már beleszületnek manapság.
Mexikóban aki nem akar csórón felnőni, megöregedni hagyja hogy beszervezze a kartell, és csinálja amit kérnek. Ha ebből nem kér, elmegy munkásnak és kb úgy fog élni mint egy alsó középosztálybeli magyar.
Munkából sosem lehetett jól élni, mert számlákat kell fizetni, ha családos az ember akkor is van hova költeni... csak a legtöbben inkább őrlődnek a mókuskerékben, és beosztják ami van, aki meg mer azelőtt ott a lehetőség legálisan és illegálisan is.
Én örököltem lakást, és rokonomék nekemadták a huszonéves Opeljüket (újabbat vettek), ezért nem fogom szégyellni, még ha éheztél is.
Nekem ezt dobta az élet, viszont az én életemnek is voltak nehézségei. Mindenkinek megvan a maga keresztje.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!