Hogyhogy vannak olyan 30-40 éves emberek, akik nem dolgoztak még egy napot sem?
Az oldalon egyre több olyan kérdést olvasok, ahol 30-40 éves emberek leírják, hogy iskolát nem végeztek, soha egy napot nem dolgoztak és huszonéves koruktól a szobájukban ültek.
Ez hogy lehetséges??? A szülő egy idő után nem szól rá a gyerekére, hogy kezdjen már valamit magával? Vagy a gyerek nem szégyelli magát, hogy a szülei dolgoznak, ő meg otthon döglik 40 évesen?
Én nem tudom elhinni, hogy lehetnek ilyen helyzetek. Több kérdésben le is írja a kérdező, hogy változtatni sem akar ezen.
Szerintem több dolog miatt is lehet ez a jelenség.
- Beteg/ beteg volt az illető, és nem tud/ tudott dolgozni
- Gazdag szülők gyermeke, nincs rászorulva, hogy dolgozzon, és ez így is jó neki
- Akik nem akarnak dolgozni, a szülők nyugdíján is képesek elédegélni, nem zavarja őket, hogy mások mit gondolnak róluk
Hát ezek. :-)
Még ha beteg, akkor is nagyon sokan dolgoznak!
Az idősotthonban, ahol egy szomszédnénink él, a covid előtt gyakran mentem látogatni. Az egyik kisegítő lány születési oxigénhiány miatt szellemileg fogyatékos. De kiválóan el tudja végezni a munkáját, ágyat húz, beszélget az öregekkel, takarít. És van értelme az életének.
De ismerek Down-kórost is, aki dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!