Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy hozhatnám vissza a régi...

Hogy hozhatnám vissza a régi énemet?

Figyelt kérdés

Egy felszabadult, vidám, jókedvű csaj voltam, aki szeretett viccelődni. Most pedig egy besavanyodott vén spiné vagyok.

Az egész akkor kezdődött, amikor beléptem a nagybetűs életbe. Azóta, amióta mindennek tétje van, és a munka kvázi élet-halál kérdése, mert ha nincs munkám, nincs pénzem, és ha nincs pénzem akkor nincs mit enni. Azóta két dologról szól az életem, a munkáról, meg a spórolásról, mert ki tudja mi lesz később. Minden bizonytalan, semmi sem biztos.

Volt egy csomó hobbim, amit szerettem csinálni, ami kikapcsolt. Pl. szerettem rajzolni, festeni, egyéb kreativ dolgokat csinálni. Ma már ott tartok, hogy sajnálom a pénzt egy csomag színes ceruzára is vagy más alapanyagra.

Újra felszabadult és vidám akarok lenni. Van erre valami megoldás?

2021. febr. 21. 10:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%

Igen, bár nevezzük inkább tudatos pénzügyi tervezésnek. :D

2021. febr. 21. 11:26
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Szerintem is úgy kellene elindulni, hogy megvan a fizu, megvan hogy mennyit tudsz félre tenni, abból az összegből minden hónapban valamennyit költeni a hobbidra. Egyik hónapban a festésre, következőben más hobbidra. Akkor jut is marad is :)

Így kivitelezhető lenne?

2021. febr. 21. 11:28
 13/18 A kérdező kommentje:

#11. Igaz, legyünk felnőttek. Az lesz a 'szórakozás' alszámla.

#12. Mivel nem kell mindegyikre minden hónapban költeni, szerintem kivitelezhető.

2021. febr. 21. 11:43
 14/18 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy kérdezõ?
2021. febr. 21. 11:47
 15/18 anonim ***** válasza:

12-es válaszoló vagyok.

Alapvetően szerintem jó a hozzáállásod, úgyertem sokan akik tudnának se tesznek félre amíg van a fizetésből addig költenek. Viszont a boldogságra, szórakozásra is áldozni kell némi pénzt, abból lesznek az élmények.

2021. febr. 21. 11:58
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem bűn jólérezni magadat.
2021. febr. 21. 13:14
 17/18 anonim ***** válasza:
Csináld azt amit szeretsz! Klisé, de tényleg. (Persze a józanész keretein belül, meg amennyire anyagilag megengedheted magadnak) Honnan máshonnan gyűjthetnél erőt az élethez és a 'felnőtt-lét' nehézségeihez, ha nem kapcsolsz ki 1-2 órára időnként. Elég szomorú hogy attól tartanak egy felnőttet valamirevaló felnőttnek, hogy megfosztja magát azoktól a dolgoktól, ami neki örömet szerez. Talán ez is kapcsolatban van azzal, hogy majdnem az összes felnőtt akit magam körül látok, mind búvalbszott, megkeseredett? Hmmm...🤔
2021. febr. 21. 16:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Hogy vagy most, kérdező? Remélem, jobban!
2021. márc. 23. 12:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!