MLM-et szégyenből nem csinálom az normális?
Ismerősöm keresett meg ezzel, de nem hogy bele sem kezdtem, már önmagában a gondolattól mélységes szégyent éreztem, ha nekem ilyet kéne csinálni.
Ti is éreztetek már ilyet?

#69, de nem kapod meg az mlm-es termékeket máshol. Sem pedig olcsóbban.
Itt ez is lényeg. Olyat árulnak, amit máshol nem kapsz meg, csak a forgalmazóktól.
Azt meg mindenki nézze meg magának, hogy mit árul.
De találkoztam pár jó dologgal, amit csak forgalmazóktól tudok beszerezni. És sokkal hatásosabb, mint a homeopátiás szerek, ami a világ legnagyobb átveréséhez tartozik és nagyon sok embert pofátlanul be is hülyítettek.
Annyira, hogy emiatt nem egy haláleset történt.

@66
“MLM rendszerben kapható dolgok sokkal drágábbak, mint a máshol kaphatók.”
Ezzel lényegében azt írtad le, hogy “a Ferrari-szalonokban kapható dolgok sokkal drágábbak, mint a más szalonokban kaphatók”.
Teljesen igaz, hisz egész más minőséget képviselnek.
Alapszabály, hogy hasonlót hasonlóval hasonlítunk össze. Ha így teszel, akkor nem fogsz ilyen hibás megállapításra jutni.

@76
Az nem baj, ha tudod, hogy a hagyományos kereskedelemben pont ugyanez történik. Sőt! Sokkal rosszabb a helyzet.
A drogériában vett (két/három)ezerforintos fogkrémnek is 100 Ft az előállítási ára. A fogyasztói ár többi részén pedig a különböző forgalmazói szintek osztoznak.

77-es!
Igen, de az MLM-es dolgok mégis valahogy mindig drágábbak. Legalábbis a minőségéhez képest. Lehet, hogy van kivétel, de a sok átverés miatt én nem bízom bennük.

Számoljunk! :)
Mindig is kíváncsi voltam arra, hogy a hagyományos kereskedelemben a termék árának hány százalékát teszi ki a nagyker-reklám-szállítás-kisker-reklám része?
Az MLM cégek általában a termék eladási árának 40-50%-át osztják vissza a tagok között. (gyk. ebből etetik a piramist :))
Ha van itt olyan ember, aki tud hasonló termékpalettával rendelkező nem-MLM cégek üzleti tervéről, akkor szívesen meghallgatnám.
Ha ezt sikerülne kisakkozni, akkor kiderülhetne, hogy drágább-e az MLM modell a hagyományos kereskedelemnél.
Vajon hogyan lehetséges az, hogy szinte az összes MLM cég szinte összes termékét árulják különböző -cégtől független- webshopokban is? Fogyasztói áron, vagyis legalább 20%-al drágábban, mintha egyenesen az MLM cégtől vennék meg az emberek. Hol éri meg ez nekik? Mennyit kereshetnek rajta, ha még a postázást, raktározást, számlázást is meg kell oldják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!